PUBLI

75 χρόνια της θρυλικής σειράς Mark: H IWC Schaffhausen παρουσιάζει το Mark XX με νέο καντράν

H IWC Schaffhausen γιορτάζει 75 χρόνια της θρυλικής σειράς ρολογιών Mark και παρουσιάζει δύο νέα μοντέλα Pilot’s Watch Mark XX. Κάνοντας αναδρομή στο ιστορικό Mark 11 το οποίο κατασκευάστηκε για τη Βασιλική Βρετανική αεροπορία, το Mark XX αποτελεί την τελευταία προσθήκη στη σειρά. Τα δύο νέα μοντέλα διαθέτουν επάργυρα καντράν και συμπληρώνουν χρωματικά τη σειρά η οποία περιλαμβάνει καντράν σε μπλε, πράσινο και μαύρο χρώμα.

Πριν από 75 χρόνια, η IWC Schaffhausen στάθηκε στην μπροστινή γραμμή ενός αναπάντεχου success story όταν κατασκεύασε το Mark 11 για τη Βασιλική Βρετανική Αεροπορία ( RAF).

Αυτό το ρολόι, το οποίο αποτέλεσε εργαλείο για πιλότους και εξερευνητές δεν ήταν μόνο η αρχή της θρυλικής σειράς ρολογιών Mark αλλά επιπλέον αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και τον λειτουργικό του σχεδιασμό. Το 2022, η IWC παρουσίασε το Pilot’ s Watch Mark XX ως την τελευταία προσθήκη στη σειρά. Έχοντας ήδη παρουσιάσει το ρολόι με καντράν σε μπλε, πράσινο και μαύρο χρώμα, η IWC συμπληρώνει τη σειρά με δύο νέα μοντέλα σε επάργυρο καντράν. Το ένα διαθέτει δερμάτινο λουράκι μαύρου χρώματος ( Ref. ΙW328207) και το άλλο διαθέτει μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι ( Ref. IW328208).

Το Pilot’ s Watch Mark XX διαθέτει κάσα διαμέτρου 40 χιλιοστών από ανοξείδωτο ατσάλι και βελτιωμένη γεωμετρία ως προς τα μπράτσα του ρολογιού τα οποία προσφέρουν ιδανική εφαρμογή σε όλους τους καρπούς. Οι αριθμοί και οι δείκτες έχουν κατασκευαστεί με προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια και δημιουργούν αντίθεση με το ανοιχτόχρωμο καντράν ενώ τα φωσφορίζοντα στοιχεία εξασφαλίζουν άψογη ανάγνωση ακόμα και στο σκοτάδι. Το Pilot’s Watch Mark XX τροφοδοτείται από τον μηχανισμό 32111 της IWC o oποίος διαθέτει σύστημα διαφυγής από σιλικόνη και διπολικό σύστημα κουρδίσματος το οποίο εξασφαλίζει απόθεμα ενέργειας πέντε ημερών. Το μπροστινό κρύσταλλο είναι ειδικά ασφαλισμένο να παραμένει στη θέση του ακόμα και σε περίπτωση απότομης αλλαγής πίεσης στο πιλοτήριο του αεροσκάφους.

Ένα ακόμη λειτουργικό χαρακτηριστικό αποτελεί το ενσωματωμένο σύστημα EasX CHANGE®, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να αλλάζει το λουράκι ή το μπρασελέ εύκολα και γρήγορα χωρίς τη χρήση εργαλείων. Μία ευρεία γκάμα λουριών και μπρασελέ είναι διαθέσιμα επιτρέποντας στο χρήστη να προσαρμόσει την εμφάνιση του ρολογιού ανάλογα με τις προσδοκίες του. Η συλλογή περιλαμβάνει δερμάτινα λουράκια και μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι καθώς επίσης αδιάβροχα και ανθεκτικά λουράκια από καουτσούκ σε έντονα χρώματα. Αυτή η ποικιλία σε συνδυασμό με τη στεγανότητα 10 bar ( 100 μέτρα) καθιστούν το Pilot’s Watch Mark XX ως το απόλυτο σπορ ρολόι.

ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 75 ΧΡΟΝΙΑ

Τα πρώτα χρόνια της αεροπορίας, οι πιλότοι βασίζονταν στην αστρονομική πλοήγηση για να καθορίσουν την θέση τους στον ουρανό, διαδικασία η οποία απαιτούσε εξειδικευμένα εργαλεία υψηλής ακρίβειας. Ωστόσο, τα διαθέσιμα ρολόγια για πλοήγηση ήταν επιρρεπή σε διάφορα προβλήματα όπως τα μαγνητικά πεδία τα οποία δημιουργούσε η χρήση ραντάρ και τα οποία επηρέαζαν την ακρίβεια των ρολογιών. Αυτά τα προβλήματα οδήγησαν την RAF στην ανάγκη κατασκευής ενός νέου ρολογιού πλοήγησης.

ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ PILOT’S WATCHES

Ανταποκρινόμενη στο αίτημα της RAF, η IWC Schaffhausen κατασκεύασε το Mark 11 το οποίο παραδόθηκε το 1948. Ο μηχανισμός του ρολογιού διέθετε εσωτερική κάσα από μαλακό σίδηρο για προστασία από τα μαγνητικά πεδία καθώς επίσης και φωσφορίζοντες δείκτες οι οποίοι καθιστούσαν την ανάγνωση του ρολογιού εύκολη ακόμα και στο σκοτάδι. Αυτός ο λειτουργικός σχεδιασμός παραμένει σημείο αναφοράς για τα Pilot’ s Watches ενώ για τις επόμενες δεκαετίες, το Mark 11 αναβαθμιζόταν συνεχώς παραμένοντας ένα σημαντικό εργαλείο για πιλότους.

Τα δύο νέα Pilot’ s Watch Mark XX είναι διαθέσιμα στις IWC Boutique, σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα ή μέσω του iwc.com. Επιπρόσθετα, οι κάτοχοι των ρολογιών έχουν τη δυνατότητα εγγραφής στο πρόγραμμα MΥ IWC προκειμένου να επωφεληθούν από την επέκταση της Διεθνούς Περιορισμένης Εγγύησης του ρολογιού τους από 2 σε 8 χρόνια.

Web www.iwc.com
Facebook www.facebook.com/IWCWatches
YouTube www.youtube.com/iwcwatches
Twitter www.twitter.com/iwc
Instagram www.instagram.com/iwcwatches
LinkedIn www.linkedin.com/company/iwc-schaffhausen