PUBLI

adidas Originals: μια ωδή στο street fashion

Πώς ένα brand διαμορφώνει την πορεία του Αθηναϊκού urban culture

Το street fashion, άμεσα συνδεδεμένο με τη youth κουλτούρα, είχε γίνει υπολογίσιμη τάση στη μόδα, ήδη από τη δεκαετία του ‘50. Η ανάγκη για το λεγόμενο “sense of community” και της συλλογικής ταυτότητας στους νέους, οδήγησε στην ανάπτυξη αλλά και καθιέρωση της μόδας του δρόμου.

Αρκετές δεκαετίες μετά, πολλά fashion statements αργότερα, το street fashion είναι και πάλι στο επίκεντρο της κουλτούρας, με έντονα στοιχεία νοσταλγίας από παλαιότερες δεκαετίες. Τα 80s και τα 90s αναβιώνουν με έναν μοναδικό τρόπο που μπλέκει το τότε με το τώρα, την παλιά με τη νέα έννοια του μοντέρνου, προσφέροντας ένα αποτέλεσμα που αρκετοί μπορούν να προσπαθήσουν, λίγοι, όμως, να τελειοποιήσουν.

 

Κάπως έτσι, έρχονται τα adidas Originals και (ξανά)αλλάζουν τον τρόπο που βλέπουμε και φοράμε το casual street ρούχο. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε το brand παντού. Να καταλαμβάνει τους δρόμους της Αθήνας, να κάνει τα καλύτερα party events της πόλης και να μπαίνει στη ζωή μας με τον πιο original τρόπο.

Γιατί το παρελθόν συνθέτει ένα ανατρεπτικό παρόν.

Ο αυθεντικός χαρακτήρας της Αθήνας έχει αποτελέσει έμπνευση για iconic occasions των adidas Originals που αποτελούν μια αφορμή για κάθε street lover να εξερευνήσει την urban κουλτούρα και να εκφράσει τη μοναδική ταυτότητά του. Αντλώντας δύναμη από το παρελθόν, τόσο η πόλη όσο και οι vibrant creators της, έχουν χαράξει το δρόμο για ένα μέλλον αυθεντικό που κοιτά μόνο τα απαραίτητα.

Από το εμβληματικό celebration του νέου adidas Originals Store στο κέντρο της Αθήνας, μέχρι το επιβλητικό #DEERUPT motion εικαστικό στην πρόσοψη ενός από τα πιο iconic κτίρια της πόλης, το Hilton Athens, η adidas αποδεικνύει συνεχώς ότι Athens Is indeed Original.

Με οδηγό τον πιο original εαυτό σου, περπάτα, συζήτα και εμπνεύσου στην πόλη σου. Κοίταξε προσεκτικά γύρω σου. Σίγουρα θα βρεις ανθρώπους αυθεντικούς που δημιουργούν και κινούνται αποφασιστικά προς το αύριο. Στο ίδιο αύριο, που εμπνέεται από ένα iconic παρελθόν, στηρίζεται και η φιλοσοφία των adidas Originals και καλεί τη νέα γενιά creators να διαμορφώσει το μέλλον της, χαράσσοντας το δικό της δρόμο.

Σε αυτό το επαναστατικό path, η adidas προσκαλεί και ταυτόχρονα προκαλεί creators κάθε μορφής, από μουσικούς και χορευτές μέχρι αθλητές, designers και φωτογράφους, να ανακαλύψουν τα όριά τους και να αναζητήσουν οτιδήποτε original. Η πεποίθηση του brand ότι η διαφοροποίηση πέρα από τα όρια γεννά και πάλι κάτι το αυθεντικό, ενώνει τους δημιουργούς σε μια κοινή αλλά και τόσο διαφορετική εμπειρία αναζήτησης, διαμορφώνοντας τελικά ένα μέλλον άρρηκτα συνδεδεμένο με το παρόν και το παρελθόν. 

Ενάντια σε κάθε τι στάσιμο και με όπλο τον επαναπροσδιορισμό του παρελθόντος, η adidas μας υπενθυμίζει ότι οι ρίζες του street style βρίσκονται στην ιστορία της και μας συστήνει μια δημιουργική προσέγγιση μακριά από περιορισμούς. Εμβληματικά sneakers που κυριάρχησαν στα 90s, συνδυάζουν άψογα την κληρονομιά τους με το σύγχρονο design και δημιουργούν την street κουλτούρα του σήμερα που φέρνει ξανά την επανάσταση.

Επιβεβαιώνοντας ότι η αυθεντικότητα είναι ανεξάντλητη και ότι η δημιουργικότητα δεν σταματά ποτέ, τα adidas Originals εξελίσσονται συνεχώς. Από τα κλασσικά Stan Smith και το εμβληματικό Gazelle μέχρι το θρυλικό EQT αλλά και το πρόσφατα ανατρεπτικό Deerupt, το DNA της adidas υπογράφει αυτό που ήδη γνωρίζαμε: Original is Never Finished.

 

Θέλεις να ανακαλύψεις κι εσύ την street κουλτούρα;

Επισκέψου το adidas Originals Store Athens (Αθηναΐδος και Καλαμιώτου) ή το www.adidas.gr

Έχεις και CU;

15%* έκπτωση από το CU Around για το e-shop της adidas. Για να αποκτήσεις την έκπτωση απλά μπες στο My CU App ή στο www.vodafonecu.gr/cu-around/για να πάρεις κωδικό ή στείλε adidas στο 54646 (0,2€/κωδ.).