PUBLI

Αυτά τα Χριστούγεννα, ο Οίκος ΜΕΤΑΞΑ σε καλεί να εξερευνήσεις μια μοναδική εμπειρία pairing με σοκολάτα.

Η εξερεύνηση αποτελεί μία από τις θεμελιώδεις αξίες του Οίκου ΜΕΤΑΞΑ, από τη στιγμή της γέννησής του.

Ξεκινώντας από τη μεθοδική ανάμειξη παλαιών οινικών αποσταγμάτων, μέχρι και την ανάδειξη κάθε πολύπλοκης νότας που κρύβεται στη σύνθεσή τους με τα Μοσχάτα της Σάμου, ο Metaxa Master Κωνσταντίνος Ράπτης αναζητά συνεχώς νέους τρόπους για να αναδείξει την εμπειρία της γεύσης, προσφέροντας νέες γευστικές εμπειρίες. 

Η σοκολάτα ανέκαθεν ήταν για εκείνον ένας από τους καλύτερους συντρόφους για τα πολύτιμα αποστάγματά του, καθώς τα βοηθά να ξεδιπλώσουν το μοναδικό τους χαρακτήρα με ξεχωριστό τρόπο. Μία άκρως ενδιαφέρουσα χημεία συντελείται, στην οποία η σοκολάτα ξεκλειδώνει όλες τις νότες που βρίσκονται καλά φυλαγμένες μέσα στην καρδιά του ΜΕΤΑΧΑ, συνθέτοντας μια όμορφη συμφωνία των αισθήσεων. 

Αυτό αποτέλεσε και την κύρια αφορμή για τη νέα εμπειρία pairing που παρουσιάζει ο οίκος ΜΕΤΑΞΑ αυτά τα Χριστούγεννα σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία ÉSOPHY.

Με όχημα τη φιλοσοφία που θέλει κάθε σοκολάτα να αποκαλύπτει μια μνήμη συνδεδεμένη με γεύσεις που ορίζουν την αληθινή ποιότητα, η Σοφία Δενδρινού και η Ευδοκία Λιάκου είναι δύο chocolatières που ίδρυσαν το brand ÉSOPHY το 2017.

Ο Κωνσταντίνος Ράπτης ξεναγώντας τη Σοφία και την Ευδοκία στα κελάρια του Οίκου ξεδίπλωσε για εκείνες το πλούσιο μπουκέτο από νότες που συνθέτουν το METAXA 12 Stars και το METAXA Private Reserve. Τις καθοδήγησε στην ανακάλυψη της κάθε μικρής, εκλεπτυσμένης νότας που βρίσκεται κλειδωμένη στο METAXA και εκείνες με τη σειρά τους, δημιούργησαν τέσσερις μοναδικές γεύσεις σοκολάτας με έμπνευση τον ξεχωριστό χαρακτήρα του METAXA 12 Stars και του METAXA Private Reserve και με στόχο να συντροφεύσουν γευστικά τα δύο αποστάγματα του Metaxa Master. 

Για το METAXA 12 Stars δημιούργησαν Πορτοκάλι και Βαλσάμικο & Κάρδαμο και Σύκο, ενώ οι δύο σοκολάτες που δημιουργήθηκαν για το METAXA Private Reserve είναι με Μπαχαρικά του χειμώνα και με πικάντικο βερίκοκο.

Οι tailor made δημιουργίες θα πωλούνται σε επιλεγμένες κάβες καθώς και στο κατάστημα της ÉSOPHY, Αγίου Τρύφωνος 10, Κηφισιά.

Αυτές τις γιορτές, οι εκλεκτοί φίλοι του ΜΕΤΑΧΑ σε όλον τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία αυτής της αποκλειστικής γευσιγνωστικής εμπειρίας!

Λίγα λόγια για τις Tailor Made ÉSOPHY σοκολάτες

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ 

70% μαύρη σοκολάτα, ένα μείγμα διαφορετικών κόκκων κακάο που εναρμονίζουν υψηλές με πιο χαμηλές νότες, αυτή είναι μια έντονη και ολοκληρωμένη σοκολάτα που βρίσκει τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο πικρό εκχύλισμα πορτοκαλιού και το όξινο βαλσαμικό ξύδι. Ισορροπημένη, με απαλή αίσθηση. 

PAIRING 

Σερβίρετε το METAXA 12 Stars σκέτο και συνδυάστε με τη σοκολάτα μετά από ένα πλούσιο δείπνο, επιτρέποντας στα αρώματα φλούδας πορτοκαλιού, το πικρό κακάο και τα μπαχαρικά να σχηματίσουν την ιδανικότερη επίγευση.

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΔΑΜΟ ΚΑΙ ΣΥΚΟ 

Αυτή η πλούσια, μαύρη σοκολάτα 72% προσφέρει μια απολαυστικά σοκολατένια αίσθηση που συνιστά μια σύνθετη ισορροπία μεταξύ λουλουδιών, πικάντικων και αποξηραμένων φρούτων με καραμέλα και βανίλια, και ιδιαίτερη υφή. 

PAIRING 

Ισορροπώντας τη γλυκύτητα των φρούτων με τα μπαχαρικά, αυτός ο συναρπαστικός συνδυασμός ενισχύει τις πικάντικες νότες που βρίσκονται στο METAXA 12 Stars, ενώ η γλυκύτητα του σύκου χαρίζει μια πιο φρουτώδη επίγευση.

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ 

Μία μοναδική μαύρη σοκολάτα 75%. Οι καρποί που επιλέχθηκαν για αυτήν υποβλήθηκαν σε αργό καβούρδισμα, κάτι που τους έχει προσδώσει μια υπέροχα λεπτή, καπνιστή νότα. Ανάλαφρες αποχρώσεις εσπεριδοειδών ολοκληρώνονται με μια αιχμηρή υπογραφή κανέλας και γαρίφαλου. 

PAIRING 

Η μαύρη σοκολάτα συνοδεύεται από την έντονη γεύση διαφορετικών θερμών μπαχαρικών, από την πρώτη στιγμή που αρχίζει να λιώνει στο στόμα. Σε αυτόν τον συνδυασμό, δημιουργείται μια καινούργια γεύση, που τονίζει τις πικάντικες νότες του ποτού και απαλύνει την πίκρα της σοκολάτας.

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΒΕΡΙΚΟΚΟ 

Φτιαγμένη με εκχύλισμα μαύρης σοκολάτας 73% και βερίκοκο, αυτή η σοκολάτα έχει τρεις διαφορετικές χώρες προέλευσης, επιτυγχάνοντας έτσι μια τέλεια ισορροπημένη και στρογγυλή γεύση. Η έντονη, αλλά ισορροπημένη γεύση σοκολάτας, χαρακτηρίζεται από ένα συμπαγές σώμα ψημένου κακάο, δυνατές, πικρές νότες και φρέσκιες, φρουτώδεις αποχρώσεις. 

PAIRING 

Ένα τολμηρό ντουέτο με τις πιπεράτες νότες του METAXA Private Reserve, ένας υπέροχος συνδυασμός του βερίκοκου με τις νότες από αποξηραμένα φρούτα και μέλι του ποτού, υπογραμμίζουν την αντίθεση ανάμεσα στην έντονη γεύση των πιπεριών και τις γλυκιές και ήπιες νότες μελιού και αποξηραμένων φρούτων του METAXA Private Reserve

Ανακαλύψτε περισσότερα στο Instagram: @metaxa.official Facebook: METAXA 

#metaxa #dontdrinkexplore 

Εξερευνήστε περισσότερα στο metaxa.com

Απολαύστε υπεύθυνα