PUBLI

Ανακάλυψε το Ταλέντο σου: η Όλγα Παπακυριάκου επιλέχθηκε ως πρεσβευτής της Ελλάδας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων

Η Όλγα Παπακυριάκου, μεταπτυχιακή παιδιατρική νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία συνεχίζει να είναι Πρεσβευτής της Ελλάδας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων 2019 (14-18 Οκτωβρίου).

Υπό τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Εβδομάδα θα περιλαμβάνει εκατοντάδες εκδηλώσεις σε όλη την ΕΕ για να υπογραμμίσει τα οφέλη που προσφέρει η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΕΕΚ) σε ανθρώπους κάθε ηλικίας. «Ανακάλυψε το Ταλέντο σου» είναι το σύνθημα της εκστρατείας και «ΕΕΚ για όλους – Δεξιότητες Ζωής» είναι η θεματική της φετινής χρονιάς. Η Όλγα Παπακυριάκου σκοπεύει να δείξει πως η ΕΕΚ και η μαθητεία αποτελούν μια έξυπνη επιλογή, καθώς οδηγούν σε επαγγέλματα υψηλής ποιότητας και σε αυξημένη απασχόληση.

Η Μαριάν Τίσεν, Επίτροπος Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων, Δεξιοτήτων και Κινητικότητας του Εργατικού Δυναμικού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε: «Χαίρομαι που η Όλγα Παπακυριάκου συνεχίζει να είναι Πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων Οκτωβρίου για 2η χρονιά. Η Επαγγελματική Εκπαίδευση αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή πρώτης εκπαίδευσης, παρέχοντας στους ανθρώπους τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αγορά εργασίας του 21ου αιώνα, ανοίγοντας παράλληλα πολλές δυνατότητες επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Προσπαθώ να μεταδώσω αυτό το μήνυμα κατά τη διάρκεια της θητείας μου, μέσω πρωτοβουλιών όπως την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων και με τη βοήθεια των Πρέσβεων της ΕΕΚ.»

 «Έχω την τιμή να είμαι Πρεσβευτής της Ελλάδας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων 2019 και αναμένω να συνεργαστώ στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης στην χώρα μας σχετικά με αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία. Οι επαγγελματικές δεξιότητες και η μαθητεία μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε το ταλέντο και τη δουλειά των ονείρων σας. Μπορεί να ανοίξει πόρτες σε τόσα πολλά επαγγέλματα και τέχνες – ηλεκτρολόγος, μηχανικός, ξυλουργός, σχεδιαστής, μουσικός, πωλητής, στυλίστας, για να αναφέρω μόνο κάποια από αυτά. Ο κατάλογος των δυνατοτήτων είναι ατελείωτος. Και να θυμάστε ότι η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση είναι μια ευκαιρία για όλες τις ηλικιακές ομάδες – δεν είναι ποτέ αργά για μάθηση.»

Η Όλγα Παπακυριάκου αποτελεί μέλος της ομάδας Πρεσβευτών από διαφορετικά κράτη μέλη της ΕΕ που έχουν προσφερθεί εθελοντικά προκειμένου να διαδώσουν την είδηση για την ΕΕΚ στις χώρες καταγωγής τους. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι εθνικές αρχές επέλεξαν την Όλγα Παπακυριάκου για αυτόν τον διακεκριμένο ρόλο στην Ελλάδα καθώς διαθέτει ένα προφίλ που εμπνέει.

Τον περασμένο χρόνο, περισσότερες από 1.800 εκδηλώσεις υλοποιήθηκαν σε 45 χώρες κατά τη διάρκεια της τρίτης μετάδοσης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων. Η Εβδομάδα του 2019 αναμένεται να προσελκύσει ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή. Πέρυσι, η συνολική απήχηση της καμπάνιας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεπέρασε τα 34 εκατομμύρια άτομα.

Στατιστικά στοιχεία της ΕΕΚ: Ευρώπη

• 60% των απόφοιτων της ΕΕΚ βρίσκουν την πρώτη μακροπρόθεσμη εργασία τους μέσα σε έναν μήνα από την ολοκλήρωση των σπουδών τους (αύξηση στο 80% μετά από έξι μήνες)

• 85% των σπουδαστών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης είναι ικανοποιημένοι από τις δεξιότητες που έχουν αποκτήσει

• Το άνοιγμα θέσεων εργασίας για άτομα με υψηλή ειδίκευση αναμένεται να αυξηθεί κατά 21% την περίοδο 2015-2025, ενώ θα υπάρξει ένα 17 % λιγότερων ευκαιριών για τους ανειδίκευτους εργαζόμενους.

• Περισσότεροι από 120 000 εκπαιδευτές και μαθητευόμενοι επαγγελματικών δεξιοτήτων και περίπου 20 000 προσωπικό επωφελούνται από τις ευκαιρίες κινητικότητας στην Ευρώπη κάθε χρόνο  

• Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο επενδύει €6.7 δισεκατομμύρια στην ΕΕΚ και €7.2 δισεκατομμύρια στη δια βίου μάθηση (2014-2020)

Επικοινωνία με τον τύπο: GREY- Αγγελική Μουτσάτσου 2130117757

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων

Website https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/node_en

Twitter: #EUVocationalSkills #DiscoverYourTalent