
Artisan Lineup: Η ομάδα του Line παρουσιάζει μια πολυαισθητική εμπειρία
Η ομάδα του Line παρουσιάζει το Artisan Lineup, μια πολυαισθητηριακή εμπειρία που συσπειρώνει στην Αθήνα μερικά από τα σημαντικότερα bars του κόσμου και τα ενώνει με Έλληνες παραγωγούς της γης σε ένα event δημιουργίας, έμπνευσης και εξερεύνησης του terroir.
- 2 ΜΑΙ 2025
Έξι κορυφαία bars από όλο τον κόσμο, Hero (Nairobi),De Vie (Paris), Moebius (Milan), Svanen (Oslo), Hope & Sesame (Guangzhou), El Gallo Altanero (Guadalajara), καθώς και ο οικοδεσπότης Line (Athens), συναντιούνταιστον χώρο του Μεταλλουργείου στην Πειραιώς 127 γιαμια εκδήλωση με επίκεντρο το terroir, τη βιοποικιλότητα και την ανθρώπινη επινοητικότητα στις σύγχρονες συνθήκες καλλιέργειας.
Στις 20 Μαΐου, το Μεταλλουργείο θα μετατραπεί σε ένα εργαστήριο ιδεών και αισθήσεων. Από τις 11:00 έως τις 14:00, οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες και ένα ειδικά στημένοroundtable με τίτλο “Climate Change and Biodiversity: Challenges and Opportunities”, όπου παραγωγοί, bartenders και οινοποιοί (Θάνος Γεωργιλάς Οινοποιός T- Oinos) και ο Metaxa Master Κωνσταντίνος Καλπαξίδης συζητούν το μέλλον της βιώσιμης δημιουργίας και παραγωγής. Η πρωινή ζώνη είναι ανοιχτή για όλους με ελεύθερη είσοδο.
Το βράδυ, από τις 20:00 έως τις 23:00, κάθε barσυνεργάζεται με έναν Έλληνα παραγωγό που καλλιεργεί τα δώρα της ελληνικής γης: το ρόδι της Rooby Farm, το μέλι της οικογένειας Σαββιδάκη, τα σύκα της AskadaFarm, τα μήλα του Malus Garden, το παντζάρι και την τομάτα της Izampo Farm.
Από τη συνεργασία αυτή γεννιέται ένα μοναδικό cocktail, χτισμένο γύρω από το εκάστοτε “heroingredient”, μια δημιουργία που δεν απευθύνεται μόνο στη γεύση, αλλά σε όλες τις αισθήσεις. Το κοινό θα γευτεί τις συνταγές σε ειδικά διαμορφωμένους θεματικούς χώρους, που συστήνουν τους παραγωγούς και έχουν σχεδιαστεί για να εμπλέξουν όλες τις αισθήσεις: ήχος μελισσών συνοδεύει το μέλι, οπτικοακουστικό υλικό προβάλλεται για το ρόδι, το σύκο γίνεται άρωμα, το μήλο ξυπνά την αφή, ενώ μία έκθεση φωτογραφίας απαθανατίζει το παντζάρι και την τομάτα.
Το βραδινό μέρος της εκδήλωσης είναι ανοιχτό με την αγορά βραχιολιού και μάρκας για το ποτό.
Το Artisan Lineup είναι μια ευκαιρία για διάλογο μεταξύ του τοπικού και του παγκόσμιου και μία υπενθύμιση ότι πίσω από κάθε γεύση υπάρχει ο τόπος, ο άνθρωπος, το πάθος και η γνώση.