PUBLI

Άρωμα Χριστουγέννων μέσα σε ένα punch bowl

Αυτά τα Χριστούγεννα κέρδισε τις εντυπώσεις με τις εορταστικές προτάσεις για punch από τον Έλληνα World Class bartender, Μανώλη Λυκιαρδόπουλο.

Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα, “επηρεασμένοι” από το κλίμα των ημερών αναζητούμε ό,τι καλύτερο για εμάς και τους δικούς μας. Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για την περίοδο του χρόνου που προσφέρεται για ξεχωριστές στιγμές, δώρα που “χρωστάμε” στον εαυτό μας, συναντήσεις με αγαπημένα πρόσωπα και φίλους. Η αίσθηση γενναιοδωρίας επικρατεί στο μέγιστο, θέλοντας σε κάθε ευκαιρία να προσφέρουμε μοναδικές συγκινήσεις στους φίλους μας. Μια καλή ευκαιρία αποτελούν οι εορταστικές συναντήσεις σε σπίτια φίλων, όπως το επιτάσσουν άλλωστε οι γιορτινές μέρες.

Έτσι λοιπόν τα World Class Spirits, μία σειρά από τα κορυφαία premium και εκλεπτυσμένα spirit στον κόσμο, σου δίνουν τη δυνατότητα να γίνεις ο απόλυτος ήρωας της παρέας αυτές τις γιορτές.

Άραγε ακόμα αναρωτιέσαι πως; Μα είναι απλό, μέσα  από 2 μοναδικές συνταγές εορταστικών punch, για να εκπλήξεις με τον καλύτερο τρόπο τους καλεσμένους σου. Μέχρι τώρα η εύκολη λύση ήταν να αναζητήσεις μαζί με όλη την παρέα, όλους αυτούς τους World Class bartenders που βρίσκονται εκεί έξω και είναι έτοιμοι να σου χαρίσουν νέες γευστικές εμπειρίες με τις δημιουργίες τους. Όμως οι γιορτινές ημέρες πέρα από τις εξόδους, περιλαμβάνουν και μια σειρά από συγκεντρώσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων. Σου παρουσιάζουμε 2 εξαιρετικά γευστικές συνταγές punch, με την υπογραφή του δικού μας Έλληνα World Class Bartender, Μανώλη Λυκιαρδόπουλου που έφτασε μια ανάσα από την κορυφή του mixology παγκοσμίως, εκπλήσσοντας κριτές και επαγγελματίες του κλάδου με τις δεξιότητές του.

Ακολουθούν παρακάτω οι προτάσεις των δύο Χριστουγεννιάτικων punch, για τα εορταστικά σας κεράσματα με ξεκάθαρα παγκόσμια αύρα! Απόλαυσε με τα αγαπημένα σου πρόσωπα τα Χριστουγεννιάτικα Punch που αποτελούν δημιουργίες ενός από τους κορυφαίους bartender στον κόσμο και καλωσόρισε με τον καλύτερο τρόπο το 2016!       

Bulleit Coco Milk Punch Hot

 

250 ml Bulleit Bourbon whiskey

250 ml κρέμα καρύδας

250 ml γάλα

80 ml σπιτικό σιρόπι κάσιους

8 dash Abbots bitters

1 stick βανίλια 

2 stick κανέλα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα καρύδας μαζί με το σιρόπι από κάσιους την βανίλια και την κανέλα για 10 λεπτά. Το βγάζουμε από τη φωτιά και στη συνέχεια ενσωματώνουμε το Bulleit Bourbon whiskey. Ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Για το Σιρόπι κάσιους

Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε 100 γρ. κάσιους και τα αφήνουμε για 3 ώρες μέσα σε 500 ml καυτό νερό μαζί με ένα ψιλοκομμένο στικ βανίλιας. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα κάσιους με το νερό και διαλύουμε με 450 γρ ζάχαρη. Χτυπάμε δυνατά να διαλυθούν τα κάσιους και ύστερα σουρώνουμε πολύ καλά.

Zacapa Xmas punch

 

230 ml Zacapa Rum

100 ml φυσικό χυμό λεμόνι

200 ml πουρέ μήλο αχλάδι

100 ml spiced Xmas syrup

10 dash Creole bitters

250 ml ginger beer threecents

Τριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε ένα-ένα τα υλικά εκτός από την ginger beer μαζί με μεγάλα κομμάτια πάγου και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε προσεκτικά την ginger beer, ανακατεύουμε ελαφρά προσθέτοντας τα κομμάτια από μήλο, αχλάδι και πορτοκαλί, καθώς και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.  Σερβίρουμε σε ποτήρι με πάγο και γαρνίρουμε με τα φρούτα από το μπολ.

Για το Spiced Xmas syrup

200 ml μαύρη ζάχαρη

100 ml νερό

Φλούδες 1 πορτοκαλί

Φλούδες 1/2 λεμόνι

3 γαρίφαλο

2 κανέλας

Λίγο πιπέρι

Αλάτι

2 μπαχάρι

Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά στους 70 βαθμούς και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σουρώνουμε και είναι έτοιμο.

Πουρές αχλάδι μήλο

100γρ αχλάδια

100γρ μήλα

20γρ ζάχαρη

50ml νερό

Λίγο αλάτι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για 20 λεπτά, τα περνάμε από μπλέντερ ή multi και είναι έτοιμο.