PUBLI

Το World Class στο Athens Bar Show

To World Class των Reserve Brands της Diageo, προσέφερε ξεχωριστές εμπειρίες στους επισκέπτες του 4ου Athens Bar Show Με πρωτοποριακά cocktail και όχι μόνο…

To World Class των Reserve Brands της Diageo, η κορυφαία διεθνής πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών και γνώσεων στον κόσμο του bartending, έδωσε δυναμικό παρόν στο φετινό Athens Bar Show που πραγματοποιήθηκε στις 25 και στις 26 Νοεμβρίου στο The Hub Events και στο Θέατρο Αλκμήνη στην Αθήνα. Πλήθος επαγγελματιών από κάθε γωνιά της χώρας παρευρέθηκε στο εκπαιδευτικό διήμερο που αποτελεί γιορτή για τον κλάδο του bartending.

Το Bar Show, το οποίο διοργανώθηκε φέτος για 4η φορά από την εταιρεία Bar Academy Hellas και συγκέντρωσε περισσότερους από 2.000 επαγγελματίες, είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση του χώρου στην Ελλάδα.

Φέτος παρουσιάστηκαν πρωτοποριακές ιδέες και τεχνικές που βελτιώνουν ολοένα και περισσότερο τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι επαγγελματίες των bar στους καταναλωτές. Το World Class, ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα του κλάδου, που φέρνει στο προσκήνιο τις παγκόσμιες τάσεις και από το 2009 εκπαιδεύει και εμπνέει ταλαντούχους bartenders ώστε να παρέχουν υπηρεσίες και εμπειρίες υψηλής ποιότητας, δε θα μπορούσε να λείπει από το φετινό Athens Bar Show.

Κατά τη διήμερη διάρκεια της έκθεσης, οι παρευρισκόμενοι εκτός από την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά από ξεχωριστά δρώμενα και εμπειρίες, όπως:

  • Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε προβολή των τεσσάρων πρώτων επεισοδίων του World Class TV, στο ειδικά διαμορφωμένο World Class Cinema της έκθεσης
  • Οι επισκέπτες που παρακολούθησαν τις προβολές του World Class Cinema, γεύτηκαν το πρωτοποριακό cocktail Cosmo pop corn με βασικά συστατικά τη Ketel One βότκα, πουρέ από cranberries, μαρέγκα, χυμό lime και triple sec Grand Marnier. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό μιας και μετά από την επεξεργασία του με άζωτο το κοκτέιλ απέκτησε στερεή μορφή και σερβιρίστηκε σαν κανονικό pop corn σε χωνάκια!   
  • Μια ειδική παρουσίαση από τον Έλληνα World Class Bartender of the Year 2009, Τέλη Παπαδόπουλο, με θέμα: “Whisky Revolution”
  • Ο παγκόσμιος νικητής του 2009, παρουσίασε στο κοινό την πορεία και την εξέλιξη ενός εκ των πιο αγαπημένων spirits στον κόσμο, του ουίσκι.
  • Παρουσίαση της παγκόσμιας πλατφόρμας World Class και του διαγωνισμού για την ανάδειξη του καλύτερου bartender στον κόσμο
  • Λίγα λόγια από τους Brand ambassadors του Reserve Portfolio της Diageo για τη δημοφιλέστερη στον κόσμοπλατφόρμα στο χώρο του bartending, World Class, που κάθε χρόνο δημιουργεί ξεχωριστές εμπειρίες απόλαυσης cocktail και εκπαιδεύει νέα ταλέντα, αλλά και μέσω του διαγωνισμού αναδεικνύει τα μεγάλα ονόματα του κλάδου.    
  • Ειδικά θεατρικά Rituals και Perfect Serves από βραβευμένους Έλληνες και ξένους bartenders
  • Το πρωτοποριακό Malts Application

Μια εφαρμογή με πληροφορίες για τα Σκοτσέζικα Single Malt ουίσκι, την οποία οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να τη δουν ζωντανά και να γνωρίσουν όλα τα αγαπημένα τους malts με τον πιο διαδραστικό τρόπο.  

Ορισμένοι από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες και ξένους bartenders που βρέθηκαν στο περίπτερο του World Class και παρουσίασαν εξαιρετικά κοκτέιλ με τον πιο εμπνευστικό τρόπο ήταν οι Έλληνες νικητές προηγούμενων ετών του διαγωνισμού: Θοδωρής Πύριλλος (2013 – Ελλάδα), Βασίλης Κυρίτσης (2012 – Ελλάδα), Νίκος Μπάκουλης (2011 – Ελλάδα) αλλά και κορυφαίοι Ευρωπαίοι bartenders νικητές του διαγωνισμού στη χώρα τους όπως: ο Kirill Runkov (2013 – Ρωσία) και η Monica Berg (2013 – Νορβηγία). 

Η Monica Berg και ο Kirill Runkov βρέθηκαν τις μέρες του Bar Show σε διάσημα bars της Αθήνας, η Monica τη Δευτέρα 25.11 στο The Gin Joint και ο Kirill την Τρίτη 26.11 στο Baba au Rum, όπου παρουσίασαν από πέντε δικές τους δημιουργίες cocktail ο καθένας με ουίσκι JW Gold Label Reserve, με βότκα Ketel One, με τεκίλα Don Julio, με τζιν Tanqueray No.TEN και με ρούμι Ron Zacapa.

Επίσης, τα Reserve Brands της Diageo κατά τη διάρκεια της διήμερης έκθεσης αποκάλυψαν στο κοινό το Bulleit Bourbon & το Bulleit Rye. Το Bulleit Bourbon είναι ένα από τα bourbon με την υψηλότερη περιεκτικότητα σίκαλης στην αγορά, με ευδιάκριτη πικάντικη και καθαρή γεύση γεμάτη από στοιχεία βανίλιας, μπαχαρικών και πιπεριού που το καθιστούν ως μία από τις ιδανικές βάσεις για εξαιρετικά cocktails! Ενώ το Bulleit Rye χαρακτηρίζεται ως ένα ουίσκι με βάση σχεδόν αποκλειστικά από σίκαλη, αφού αυτή αποτελεί το 95% της περιεκτικότητάς του. Η απαλότητα στη γεύση αλλά και οι γλυκές νότες από σφένδαμο και βελανιδιά ολοκληρώνουν το χαρακτήρα αυτού του εκλεκτού ουίσκι. Τα Bulleit Bourbon & Rye αναμένεται να λανσαριστούν το Φεβρουάριο του 2014 στην Ελληνική αγορά.   

Ο κ. Χάρης Ψαρούδας, Διευθυντής των Diageo Reserve Brands για την Ελλάδα, δήλωσε για την παρουσία του World Class στο Athens Bar Show: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που λάβαμε μέρος φέτος με το World Class στο Athens Bar Show, τη μεγαλύτερη διοργάνωση του χώρου στην Ελλάδα, και μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε σε εξειδικευμένα άτομα τις δραστηριότητές μας και τους ανθρώπους μας. Το Bartending είναι ένας τομέας συνεχώς αναπτυσσόμενος σε όλον τον κόσμο και μέσα από το World Class προσπαθούμε να εμπνέουμε τους bartenders αλλά και να επηρεάζουμε τις νέες τάσεις στον κλάδο.»

Επίσης, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Diageo Hellas μοιράστηκε πρακτικές συμβουλές σχετικά με το υπεύθυνο σερβίρισμα με τους επισκέπτες της διοργάνωσης. Πιο συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», η Diageo Hellas προσέφερε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τη δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να ενημερωθούν για το αλκοόλ και την οδήγηση. Η πλατφόρμα www.askdave.com ήταν επίσης εκεί για να βοηθήσει τους επισκέπτες να υπολογίσουν εύκολα το πόσο αλκοόλ καταναλώνουν, ανάλογα με το ποτό και την ποσότητα.