PUBLI

Career Fair.4all 2018: Ενδυναμώνοντας άτομα με αναπηρία για την αναζήτηση εργασίας

Το Career Fair.4all, η εκδήλωση θεσμός πλέον της ethelon, ολοκληρώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέρνοντας σε επαφή άτομα με αναπηρία με τον εταιρικό κόσμο με στόχο την προσφορά ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην αγορά εργασίας.

Η Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία έλαβε χώρο το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Λάτση και της kariera.gr.

Στο χώρο ήταν παρούσες 21 εταιρείες, οι σύμβουλοι σταδιοδρομίας  CVexperts και Career Sign για την ενδυνάμωση του βιογραφικού των υποψηφίων καθώς και ΜΚΟ που ασχολούνται με διάφορες μορφές αναπηρίας για να συμβουλέψουν το κοινό.

Το Career Fair.4all λειτούργησε ως σύνδεσμος μεταξύ του επαγγελματικού χώρου και ατόμων με αναπηρία, μια μοναδική ευκαιρία και για τις δύο πλευρές: από τη μία άτομα με αναπηρία διεκδικούν μια θέση εργασίας στην οποία μπορούν να αξιοποιήσουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους, ενώ από την άλλη, οι εταιρείες γνωρίζουν τις ανάγκες διαφόρων τύπων αναπηριών και επίδοξους εργαζόμενους που έχουν να τους προσφέρουν πολλά.

 

Συμμετέχοντες και υπεύθυνοι του HR έμειναν πλήρως ενθουσιασμένοι με την εκδήλωση. Χαρακτηριστικά, εταιρείες όπως η Stoiximan δήλωσαν ότι “Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες έχουν ένα εξαιρετικό background το οποίο θα ζήλευε κάποιος σε πολλές περιπτώσεις”, ενώ η Bosch ανέφερε ότι οι υποψήφιοι ήταν πολύ αξιόλογοι και ένα ικανοποιητικό ποσοστό σίγουρα θα μπορούσε να καλύψει ανοιχτές θέσεις που έχουν αυτή τη στιγμή αλλά και να σταθούν σε ένα πολυεθνικό περιβάλλον.

Δείτε το βίντεο της φετινής εκδήλωσης:

 

Αρκετοί συμμετέχοντες προχώρησαν σε επόμενη συνέντευξη, αυτή τη φορά στους χώρους των εταιρειών, ενώ η πλειοψηφία έφυγε με μεγαλύτερη επίγνωση για την αγορά εργασίας και τη διαδικασία αναζήτησης εργασίας. Ο σκοπός του Career Fair.4all δεν είναι αποκλειστικά η εύρεση εργασίας για άτομα με αναπηρία, αλλά και η απόκτηση αυτοπεποίθησης όσο αφορά την αναζήτηση εργασίας και η επαφή με τον επαγγελματικό χώρο. Παράλληλα και οι ίδιες οι εταιρείες μέσα από τη συμμετοχή τους αποκτούν μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για τις ικανότητες και τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και να αντιλαμβάνονται ότι μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμο μέρος του εργατικού δυναμικού.

 

Τα ειδικά σεμινάρια προετοιμασίας που είχαν προηγηθεί της εκδήλωσης και των συνεντευκτών και των συνεντευξιαζόμενων βοήθησαν να ξεπεραστεί το αρχικό άγχος και από τις δύο πλευρές, και οι συμμετέχοντες με αυτοπεποίθηση παρουσίασαν τα βιογραφικά τους και πέρασαν τη διαδικασία της συνέντευξης, συζητώντας στόχους, ενδιαφέροντα, ανάγκες και δεξιότητες.

Κατά τη διάρκεια του Career Fair.4all με σκοπό να δοθεί στους επισκέπτες μια βαθύτερη κατανόηση των καθημερινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία αλλά και να ευαισθητοποιηθούν γύρω από θέματα προσβασιμότητας, συμμετείχε με βιωματικό workshop το Labyrinth of Senses. Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Humane είχε δημιουργήσει ένα Photobooth καλώντας τους συμμετέχοντες να αναδείξουν τις δικές τους ικανότητες λαμβάνοντας μέρος στην καμπάνια Unlimited Abilities.

Aξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση ήταν πλήρως προσβάσιμη, όπως θα έπρεπε να είναι και η κοινωνία γενικότερα. Στους συμμετέχοντες δόθηκε τσάντα με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και δώρα από τις εταιρείες αλλά και χάρτη σε γραφή braille. Παρόντες ήταν διερμηνείς της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας σε συνεργασία με τη Κιβωτό Πολυχώρος και εθελοντές της ethelon εκπαιδευμένοι να παρέχουν οποιαδήποτε καθοδήγηση. Τέλος, σε συνεργασία με τον οργανισμό “Πάρκο Χαράς” διαμορφώθηκε ένας χώρος χαλάρωσης (Sensory Corner) για να προσφέρει απομόνωση από τον περιβάλλοντα χώρο σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ή/και αγχώδεις διαταραχές.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Ethelon.org Facebook Page www.facebook.com/Ethelon.org ή στο [email protected]