PUBLI

Δωρεάν σεμινάρια μαγειρικής στο BeFoot Festival

Το σεμιναριακό πρόγραμμα του Cooking Stage στο BeFooT ξεκινά το Σάββατο, 26/01.

Το BeFooT Festival είναι το πρώτο φεστιβάλ στην Ελλάδα που αφορά α)
όσους θέλουν να σπουδάσουν – επιμορφωθούν – αναπτύξουν τις δεξιότητές
τους στους τομείς της μαγειρικής, της ζαχαροπλαστικής, του bartending,
του barista, του F&B Managment, του Hotel Managment και άλλων
αντικειμένων που αφορούν τον τουρισμό επισιτισμό καθώς και β) όσους εργάζονται ήδη στους παραπάνω τομείς.

Το BeFooT Festival αποτελείται από  δυο τομείς.Τον Εκθεσιακό και τον Σεμιναριακό.
Στον εκθεσιακό θα γνωρίσετε όλα τα ΙΕΚ και σχολές που προσφέρουν
προγράμματα πάνω στα παραπάνω αντικείμενα, ενώ δίνοντας τα στοιχεία σας
στα περίπτερα θα κερδίσετε υποτροφίες σπουδών (δείτε περισσότερα εδώ).

Στον σεμιναριακό θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε Δωρεάν σεμινάρια
πάνω στους παραπάνω τομείς από IEK σχολές καθώς και από κορυφαίους
Chef, Pastry Chef, Bartenders, Baristi και εταιρικά brands (bars,
restaurants). Σε κάθε σεμινάριο παραδίδεται βεβαίωση παρακολούθησης Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται και τις δύο ημέρες σε δύο διαφορετικά Stages α) Cooking Stage β) Bartending – Barista Stage.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Cooking Stage και δηλώστε
συμμετοχή ΔΩΡΕΑΝ! (Αύριο θα αναρτηθεί το πρόγραμμα των δωρεάν σεμιναρίων
για το Barista – Bartender Stage).

Όροι συμμετοχής στα σεμινάρια

α) Εγγραφή στην φόρμα του κάθε σεμιναρίου.
β) Join στο Event του BeFoot και FoLLow της σελίδας του BeFoot στο Instagram (αν έχετε λογαριασμό).
γ) Σχόλιο κάτω από αυτό το POST me tag δύο φίλων σας  και κοινοποίησή του.

Σάββατο 26/01/2019

11:30 – 12:15 | Εισαγωγή στη Γαλλική Ζαχαροπλαστική. pastry chef

Δημήτρης Παπανικολάου,
ΙΕΚ PRAXIS
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής

12:30-13:15 | Cappuccino latte dessert
Γιάννης Αθανασόπουλος,
Chef Pâtissier ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής

13:30 – 14:15 | Γεύση από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα σε πρωτότυπες συνταγές για brunch

Γιάννης Αποστολάκης,
ΙΕΚ ΣΒΙΕ
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής


14:30-15:15 |  Millefeuille με σαρδέλες ψητές σε ελαιόλαδο / ζελέ θάλασσας / blanc-manger τομάτας

Μιχάλης Ντουνέτας,
Chef /Καθηγητής, LE MONDE
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής

16:30-17:15 |  Χταπόδι με σάλτσα λιαστού κρασιού, λευκό ταραμά και υγρό ζελέ μοσχολέμονο,
Ιωάννης Παναγιωτίδης,
Executive Chef IEK AKMH
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής

17:30-18:15 |  Εφαρμογή Κρύου Καπνίσματος σε ψάρι. «Καπνιστή μπουγιαμπέσα με γαρίδες και πεσκανδρίτσα» Κάπνισμα με ξύλο & καφέ.
Μιχαηλίδης Δημήτρης,
Chef de Partie, InterContinental Athenaeum Athens, Etoile by Les Chefs
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής

18:30-19:15 |«Trahanoto»  Frumenty with Greek Cheeses 
Κωνσταντίνου Μουζάκη–ChefEuropean 2015– & Στέλιου Μαστοράκου,
ΙΕΚ MASTER
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής

19:30-20:15 | Βασικές αρχές αποστέωσης. Διαχείριση χοιρινού κρέατος και παρουσίαση τεμαχίων του. Ζωντανή αποστέωση ολόκληρου χοιρινού.

Meat Pro
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής


20:30-21:15 | Βασικές Αρχές Αρμονίας Κρασιού και Φαγητού
Νικόλαος Πολίτης,
Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής

Κυριακή 27/01/2019

11:30 – 12:15 |  High End Dessert: ‘’7th Heaven cheese cake’’ Cheesecake σε σφαίρα καραμέλας με σύννεφο από μαλλί της γριάς.

Σμπόνιας Στέφανος,
Pastry Chef, Premiere Restaurant & Lounge Bar – InterContinental Athenaeum Athens, Etoile by Les Chefs
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής

12:30-13:15 | Μπαλόνι καραμέλας με αφρό μασκαρπόνε και τραγανό μπισκότο

Ιωάννης Χατζηπαύλου,
Chef Pâtissier IEK AKMH
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής

13:30 – 14:15 | Μια μοντέρνα εκδοχή κλασικού ελληνικού γλυκού

Γιάννης Αποστολάκης,
ΙΕΚ ΣΒΙΕ
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής

14:30-15:15 | «NewChef’sCoaching: Μάθε να δημιουργείς βήμα-βήμα την δική σου συνταγή και μοντέρνο πιάτο»

Χάρης Νικολούζος,
HeadChef στο BIANCO Restaurant, Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, ΙΙΕΚ PRAXIS
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής

15:30-16:15 | Καλλιτεχνική Καραμέλα
Παναγιώτης Παπαδάτος,
ΙΕΚ EUROTRAINING
(Σύντομα θα αναρτηθεί το αναλυτικό πρόγραμμα)

16:30-17:15 | «Το κρασί στο Εστιατόριο» (Διαχείριση & επίδειξη ανοίγματος φιαλών).

Κατσούλη Μαρία,
Οινοχόος & Σύμβουλος Οίνου, Etoile by Les Chefs
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής

17:30-18:15 | Praline Caramel Carré
Χάρης Ψιλόπουλος,
Pastry Chef /Καθηγητής, συγγραφέας ,LE MONDE
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής

18:30 – 19:15 |  Ο Λευκός Χρυσός (Γαλά)

Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής “Άγιος Γεώργιος”, σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής

19:30 – 20:15 | “Υπερπαραγωγή υλικών με αλεύρι 70%, κίτρινο Μ. σιμιγδάλι,σίκαλη, κριθάρι, ηλιόσπορο,  βρώμη & Προζυμιού, ψωμί Ηπείρου”

Παναγιώτης Τζίμας,
executive bakery chef, Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής

20:30 -21:15 | Μαγειρεύοντας με Μανιτάρια

Παρουσίαση από τους chef’s κκ. Κωνσταντίνο Κωβαίος & Ηλίας Ιωσηφέλης,
Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις
Δείτε εδώ περισσότερα για το σεμινάριο και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής