PUBLI

Έγραψε ιστορία ο 1ος Atromitos ULTRA Run 2020 στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά

Ο 1oς Atromitos Ultra Run 2020, πέρασε στην ιστορία αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους πήραν μέρος και όσους το παρακολούθησαν από κοντά ή μέσω live stream.

Για δύο μέρες στις 8 και 9 Φεβρουαρίου στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά εκτυλίχθηκαν συγκλονιστικές στιγμές από τους δρομείς άνδρες και γυναίκες που αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και τη σωματική καταπόνηση πήραν μέρος στους αγώνες δρόμου υπεραποστάσεων , των 24 ωρών, των 12 ωρών, των 50χλμ. και 100 χλμ. αλλά και των σκυταλοδρομιών 5Χ10χλμ.

Από την 26ωρη συνολικά κατάθεση ψυχής όλων των δρομέων ξεχώρισαν, το νέο πανελλήνιο ρεκόρ που σημείωσε ο πρωταθλητής Δημήτρης Θεοδωρακάκος στα 50χλμ. με χρόνο 3.12.41, τα 200 χλμ. που διένυσε ο πρώτος νικητής των αγώνα των 24 ωρών Μανώλης Καραδημητρίου τρέχοντας ασταμάτητα από το πρωί του Σαββάτου ως το πρωί της Κυριακής, οι πολύ καλές επιδόσεις των γυναικών δρομέων ειδικά στις 12 ώρες όπως της Μαρίας Πολυζώη και της Μαρίας Νατσιοπούλου που ήταν εφάμιλλες των ανδρών αλλά και οι σημαντικές παρουσίες της Ολυμπιονίκου της Αθήνας Αθανασίας Τσουμελέκα στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας αλλά και της Άντζελας Τερζή, κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο 24ωρο που αγωνίστηκε στα 50 χλμ. κατακτώντας τη 1η θέση.

Συμπερασματικά ο Atromitos Ultra Run 2020 κατέδειξε ότι η πίστα του κωπηλατοδρομίου είναι φτιαγμένη για σπουδαίες επιδόσεις δίνοντας την ευκαιρία  σε πολλούς δρομείς να αποδείξουν με την εμφάνισή τους ότι έχουν όλες τις προϋποθέσεις να πάρουν μέρους σε ακόμα πιο απαιτητικούς αγώνες όπως το Σπάρταθλον.

Τα αποτελέσματα του Atromitos Ultra 2020 κοινοποιήθηκαν στους αθλητές μαζί με την δυνατότητα βεβαίωσης επίδοσης.

Παράλληλα η διοργάνωση άφησε και το επιστημονικό της αποτύπωμα αφού το Σάββατο πραγματοποιήθηκε παραλληλα με την διεξαγωγή των αγωνισμάτων αθλητική επιστημονική ημερίδα. Οι ομιλητές αφού παρουσίασαν τα επιστημονικά θέματά τους, πήραν μέρος σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση  καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η επιστημονική υποστήριξη του αθλητισμού στην Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα είναι επιβεβλημένη και αναγκαία προκειμένου να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα αλλά και ασφαλιστικές δικλείδες για ένα υγιές σύστημα αθλητισμού.

Την έμπρακτη υποστήριξη τους στον 1ο Atromitos Ultra Run έδειξαν τόσο οι Χορηγοί, Υποστηρικτές και Χορηγοί Επικοινωνίας όσο και  οι εθελοντές, οι οποίοι ακούραστοι παρά τα άσχημα καιρικά φαινόμενα και το κρύο του Σαββάτου, πρωταρχικό στόχο είχαν να βοηθήσουν και να εξυπηρετήσουν τους αθλητές.

Η Οργανωτική επιτροπή σχεδιάζει ήδη την επόμενη χρονιά με την παρακάτω δήλωση της: “Αυτό που στοχευαμε σαν αποτέλεσμα την περίοδο που σχεδιάζαμε αυτόν τον αγώνα ήταν αυτο: “Να εμπνεύσουμε δρομείς όλων των ηλικιών, όλων των ταχυτήτων και όλων των αποστάσεων. Να αναδείξουμε μια νέα οπτική στη διοργάνωση αγώνων τρεξίματος μιας και όπως αποδεικνύεται το τρέξιμο δεν είναι απλά μια επιφανειακή αθλητική δραστηριότητα. Κάνοντας τον απολογισμό μας, ο αγωνας απείχε από το “εξαιρετικό” που στοχεύαμε και ήδη με πολύ όρεξη σχεδιάζουμε το event του 2021. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν όλοι οι συμμετέχοντες, οι συνοδοί, οι χορηγοί, οι υποστηρικτές, οι εθελοντές και οι συνεργάτες μας.”

Η ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ διοργανώνει τρεις αγώνες τον χρόνο. Οι αγώνες αφορουν στα αθλήματα της κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης, στους δρομικούς και ορεινούς αγώνες τρεξίματος και στους αγώνες τρεξίματος υπεραποστάσεων. Ενδεικτικά αναφέρεται, ο επιτυχημένος αγώνας Atromitos Race στην Σίφνο που έχει διοργανωθεί με για 2 συνεχόμενες χρονιές (2018 και 2019). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο https://atromitosrace.gr/ .