Ένα γλυκό «Πίσω στη δουλειά» με τη Lavazza: Τρία υπέροχα επιδόρπια καφέ για να αντιμετωπίσετε τον Σεπτέμβριο με επιπλέον δυνάμεις!
– Ο Σεπτέμβριος έρχεται πάντα μαζί με ένα νέο ξεκίνημα: όταν τελειώνει το καλοκαιρινό διάλειμμα, είναι καιρός να συνηθίσουμε την καθημερινή μας ρουτίνα και να βουτήξουμε στα καθήκοντά μας. Η Lavazza καλεί όλους να προσθέσουν λίγο ζάχαρη σε αυτήν τη συνήθη συνταγή και να μετατρέψουν αυτή την εποχή του χρόνου σε μια αξέχαστη ένοχη απόλαυση.
- 3 ΣΕΠ 2020
Η παραγωγικότητα είναι το κλειδί και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ιταλική εταιρεία καφέ προτείνει τρία νόστιμα επιδόρπια με βάση τον καφέ που συνδυάζουν τέλεια την ενέργεια και τη γεύση, μια μαγική φόρμουλα για να έχετε το ιδανικό «Πίσω στη δουλειά» και να τα δοκιμάσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Μην φοβάστε τον Σεπτέμβριο! Χαμογελάστε στις καλοκαιρινές αναμνήσεις και ετοιμαστείτε για ένα νέο γλυκό και εκπληκτικό κεφάλαιο της χρονιάς σας. Θα πρέπει απλώς να πάρετε μια βαθιά ανάσα, να ανοίξετε τον αγαπημένο σας καφέ Lavazza και να διασκεδάσετε στην κουζίνα, ακολουθώντας τις νόστιμες συνταγές της Lavazza!
Espresso Tiramisu – Το αυθεντικό ιταλικό γλυκό
Το πιο δημοφιλές ιταλικό επιδόρπιο που ενισχύεται από τον καφέ Lavazza, ιδανικό ως επιδόρπιο γεύματος ή ως ενεργητικό πρωινό
Συστατικά για το Τιραμισού
- Espresso Lavazza Qualità Rossa (250 γρ.)
- Μπισκότα
- Μασκαρπόνε
- Κρέμα Κακάο
Συστατικά για την κρέμα Μασκαρπόνε
- 250γρ Μασκαρπόνε
- 60γρ Ζάχαρη άχνη
- 90γρ Κρέμα
- 40γρ Γάλα
- ¼ Βανίλια
Προετοιμασία
- Βάλτε τη μασκαρπόνε σε ένα μπολ.
- Προσθέστε τη ζάχαρη, το γάλα, την κρέμα και τη βανίλια.
- Ανακατέψτε με ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να δημιουργήσετε μια μαλακή κρέμα
- Τοπηθετήστε το σε μια σακούλα και φυλάξτε το στο ψυγείο.
Προετοιμασία
- Βάλτε ένα μπισκότο στο κάτω μέρος ενός φλυτζανιού καπουτσίνο.
- Προσθέστε ένα πλούσιο κουταλάκι του γλυκού κρέμα μασκαρπόνε.
- Ρίξτε τον ζεστό καφέ στις πλευρές της κρέμας.
- Πασπαλίστε ελαφρά με πικρή σκόνη κακάου.
Το Plumcake συνδευάζεται με το καφέ Lavazza Qualità
Μια γλυκιά απόλαυση πρωινού που σας δίνει την τέλεια υποστήριξη για να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε πρόκληση όταν συνδυάζεται με τον καφέ Lavazza Qualità Oro.
Συστατικά
- 150 γρ μαλακό βούτυρο
- 185 γρ ζάχαρη
- 150 γρ αυγά
- 50 γρ κρόκοι αυγών
- 225 γρ τριμμένη καρύδα
- 75 γρ γάλα
- 50 ml κριθάρι (μόλις μπορεί να αντικατασταθεί με 50 ml καφέ Lavazza Qualità Oro)
- 200 γρ αλεύρι
- 50 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 22 γρ. μπέικιν πάουντερ
Προετοιμασία:
- Δουλέψτε το βούτυρο: για να είναι ωραίο και μαλακό, πρέπει να φυλάσσεται έξω από το ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Μετά από αυτό, ξεκινήστε προετοιμάζοντας το κριθάρι (ή καφέ Lavazza Qualità Oro) και κοσκινίστε το αλεύρι με τη μαγιά και το αλεύρι αμυγδάλου. Αυτό θα κάνει τη ζύμη ελαφρύτερη και πιο απαλή.
- Στη συνέχεια, πάρτε το βούτυρο και ανακατέψτε το με τη ζάχαρη χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό σύρμα, έως ότου γίνει ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέστε τα αυγά, τους κρόκους / τον κρόκο, την καρύδα, το γάλα, το κριθάρι (ή τον καφέ Lavazza Qualità Oro) και τις σκόνες λίγο κάθε φορά, ανακατεύοντας όλα τα συστατικά, ώστε να μην δημιουργηθούν σβώλοι.
- Διπλώστε από κάτω προς τα πάνω, για να ενσωματώσετε τον αέρα και να διατηρήσετε ένα ελαφρύτερο και ομοιόμορφο μείγμα. Βουτύρουμε τα δοχεία και γεμίστε τα με το μείγμα.
- Το συνιστώμενο μέγεθος για τα καλούπια είναι 24x12x8 cm.
- Τώρα απλώς τοποθετήστε τα στο φούρνο στους 185 ° C για 45 λεπτά.
Το πασίγνωστο επιδόρπιο αναθεωρήθηκε με πιο καινοτόμο τρόπο με μια γλυκόπικρη πινελιά.
Συστατικά
- 100 ml Καφέ Lavazza NCC Armonico (κάψουλες)
- 250 γρ μασκαρπόνε
- 250 γρ τυρί κρέμα
- 100 γρ ζάχαρη άχνη
- 15 γρ ζελατίνη
- 250 γρ μπισκότα
- 40 γρ ζάχαρη
- 150 γρ βούτυρο
- 5 γρ σκόνη καφέ (NCC Armonico)
- 200 γρ μέλι
- 100 ml νερό
Προετοιμασία:
Η ΒΑΣΗ ΚΕΙΚ
- Τρίψτε τα μπισκότα σε ένα μπολ και τοποθετήστε τη ζάχαρη και τη σκόνη καφέ (ανοίξτε την κάψουλα NCC Armonico) με τα μπισκότα.
- Λειώστε πλήρως το βούτυρο.
- Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω από το μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Η ΚΡΕΜΑ
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη.
- Μαλακώστε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό και λειώστε τη ζελατίνη στον ζεστό καφέ.
- Προσθέστε τον καφέ στην κρέμα και ανακατέψτε μέχρι να επιτευχθεί ένα ομαλό και ομοιόμορφο μείγμα.
Παρουσίαση:
- Τοποθετήστε ένα στρώμα ζύμης μπισκότου πάχους περίπου μισού εκατοστό στο κάτω μέρος μία βάσης και αφήστε το να κρυώσει στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Ρίξτε την κρέμα καφέ στη βάση του μπισκότου, έως περίπου ένα εκατοστό από την άκρη.
- Αφήστε το να κρυώσει στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Ρίξτε ένα στρώμα ζελατίνης πάχους μισού εκατοστό πάνω από το κέικ και αφήστε το στο ψυγείο για 6 ώρες.
- Τοποθετείστε το στο πιάτο σερβιρίσματος και διακοσμήστε με ανάμεικτο ζελέ μέλι και σκόνη καφέ