PUBLI

ΕΒΓΑ ΠΑΓΩΤΟ: Ξυλάκι όπως παλιά, ξυλάκι για πάντα!

80 χρόνια παγωτό γιορτάζει φέτος η ΕΒΓΑ .

80 χρόνια παγωτό γιορτάζει φέτος η ΕΒΓΑ και φτιάχνει το καλοκαίρι μας με ένα νέο vintage, ακαταμάχητο «ξυλάκι», που φέρνει αναμνήσεις και γεύση από το παρελθόν, βασισμένο στην αυθεντική συνταγή του 1936. Γιατί η ΕΒΓΑ ήταν η πρώτη στην Ελλάδα που έφτιαξε παγωτό ξυλάκι, αλλάζοντας με την καινοτομία της τα δεδομένα στην απόλαυση.

Ήταν πολύ θαρραλέα η κίνηση αυτή για την ΕΒΓΑ κι ας της χάρισε αμέσως βραβείο ευρεσιτεχνίας! Σε μια εποχή που το παγωτό, λόγω έλλειψης των κατάλληλων συνθηκών παρασκευής και συντήρησης, κυκλοφορούσε χωρίς ελέγχους, προκαλώντας συχνά «στομαχικάς διαταραχάς», οι υπεύθυνοι του εργοστασίου έπρεπε να πείσουν ότι το δικό τους προϊόν ήταν όχι μόνο νόστιμο, αλλά και ασφαλές! Έτσι, ξεκίνησαν εκστρατείες ενημέρωσης, δημοσιεύοντας τις εγκρίσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Σ’ εκείνο το πρώτο ξυλάκι, αμίμητο ήταν το περιτύλιγμα από μη αδιάβροχο χαρτί, που έπρεπε να το φουσκώσεις για να ξεκολλήσει πριν το ανοίξεις! Παράλληλα, η ΕΒΓΑ ήταν και η πρώτη εταιρεία που γέμισε τους δρόμους με παγωτατζήδες και τα καρότσια τους – τους περίφημους «αγγελιοφόρους του καλοκαιριού», που για να καλέσουν τους πελάτες τους φώναζαν το ιστορικό “έβγα να πάρεις ΕΒΓΑ”.

 

Από τότε μέχρι σήμερα κύλησε… πολύ παγωτό στην ιστορία της ΕΒΓΑ με παγωτά που αγαπήθηκαν από γενιά σε γενιά, όπως η Καραμπόλα, το No 1, το Variete, το Status, το Scandal.

Για να γιορτάσει τα 80 καλοκαίρια της, η ΕΒΓΑ διαλέγει να ξαναμοιραστεί στο σήμερα την πιο στορική της καινοτομία: Φτιάχνει το «Ξυλάκι όπως παλιά», βασισμένο στην αυθεντική συνταγή του 1936, με πλούσιο γάλα, αφράτη κρέμα γάλακτος, αυγά και αρωματική βανίλια.

Χάρη στις 3 διαφορετικές, επετειακές vintage συσκευασίες, το «Ξυλάκι όπως παλιά» της ΕΒΓΑ γίνεται μια μικρή «χρονοκάψουλα», που ταξιδεύει τους λάτρεις του καλοκαιριού σε μια άλλη εποχή.