PUBLI

Πόσο ‘macho’ σε κάνει το τατουάζ σου;

Ένας δημοσιογράφος του Oneman χρησιμοποιεί το “macho-μετρο” για να αξιολογήσει τους πόντους “σκληράδας” που σου προσδίδει το τατουάζ σου.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να χτυπήσεις ένα τατουάζ. Αρχικά, έχουμε τους αισθητικούς. Θέλεις δηλαδή κάτι όμορφο να κοσμεί το σώμα σου και να αποτελεί σημείο αναφοράς στο προσωπικό σου στιλ.

Έπειτα, έρχονται οι συμβολικοί λόγοι. Χτυπάς δηλαδή κάτι με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για σένα, το οποίο μπορεί να μην μεταφράζεται εύκολα από τον εξωτερικό παρατηρητή, όμως αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο έκφρασης των δικών σου αξιών.

 

Τέλος, υπάρχουν κι αυτοί που απέκτησαν κάποιο σχέδιο στο σώμα τους με έναν και μόνο σκοπό: Να βγάλουν προς τα έξω μια πιο σκληρή, πιο “macho” εικόνα του εαυτού τους. Το θέμα είναι, τα κατάφεραν, ή μοιάζουν πιο γλυκούληδες κι από παιδί που πάει πρώτη μέρα σχολείο;

Κι εν πάση περιπτώσει, ακόμα κι αυτός να μην ήταν ο σκοπός σου, τελικά πόσο σκληρό σε κάνει να δείχνεις το τατουάζ σου; Το Oneman ετοίμασε για σένα το απόλυτο macho-μετρο, ανάλογα με το σχέδιο που κοσμεί το σώμα σου.

Το παρακάτω διάγραμμα λοιπόν, θα σου δείξει ακριβώς πόσο “macho” είσαι ανάλογα με το τατουάζ σου, σε μια πολύ χρήσιμη κατάταξη από το 100 μέχρι το απόλυτο 0.

 

Αν το αποτέλεσμα δεν σου αρέσει μην απορήσεις, ακολουθούν και οι εξηγήσεις. Ιδού η κατάταξη των πιο σκληρών τατουάζ, ξεκινώντας από τα πιο άγρια και καταλήγοντας στα πιο “ειρηνικά”. 

Τατουάζ – Δάκρυ

 

Αν είσαι από αυτούς που γνωρίζουν τι ακριβώς σημαίνει ένα τατουάζ δάκρυ και το διαθέτεις όλο καμάρι, είναι προφανές ότι δεν θα τολμούσα ποτέ να γράψω κάτι αρνητικό για σένα, για ευνόητους λόγους.

Αν πάλι αγνοείς τον συμβολισμό του και δεν έχεις διστάσει να το χτυπήσεις παρ’ όλα αυτά, τότε μάλλον είσαι κάποιος ανερχόμενος ράπερ, οπότε σίγουρα δεν είσαι όσο “macho” δείχνεις. Τον σκοπό σου πάντως τον πέτυχες και σίγουρα αρκετοί φροντίζουν να κοιτάξουν αλλού μόλις εντοπίσουν το τατουάζ σου.

Βαθμός macho: 100 στα 100

Τατουάζ – Άγκυρα

 

Κλασικό τατουάζ του σκληρού άντρα, αν και πλέον λίγο ξεπερασμένο. Δυο άγκυρες είχε στα χέρια του άλλωστε και ο Ποπάυ, ο οποίος τα έβαζε με ολόκληρο Μπρούτο, έστω κι αν τον βοηθούσε σημαντικά το σπανάκι.

Γενικά τις άγκυρες τις βλέπουμε συχνά σε ναυτικούς (ο Ποπάυ που λέγαμε πριν) και τύπους που συχνάζουν σε κακόφημα μπαρ. Επομένως αν ψάχνεις ένα τατουάζ που θα σε κάνει να δείχνεις βαρύς κι ασήκωτος, η άγκυρα είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Βάθμος macho: 90 στα 100

Τατουάζ – Δράκος

 

Όχι δεν εννοώ φυσικά τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ούτε τον Γιάγκο Δράκο από τη Λάμψη, εννοώ τον παραδοσιακό δράκο, αυτόν που πετάει τις φλόγες.

Εξίσου ρετρό τατουάζ με την άγκυρα, αλλά κάπως λιγότερο macho. Εκτός κι αν είσαι από εκείνους που έχουν ζωγραφίσει ολόκληρο δράκο στην πλάτη, από εκείνους τους τρομακτικούς με τα αγκάθια στην πλάτη και τα τεράστια δόντια. Αλλά και πάλι, αν πετύχεις κάποιον με τατουάζ τον Άη Γιώργη, χαμένος βγαίνεις.

Βαθμός macho: 80 στα 100

Τατουάζ – Σκελετός

 

Ιδιαίτερα δημοφιλές τατουάζ το τελευταίο διάστημα. Καλοσχεδιασμένο συνήθως, δίνει μια αποκριάτικη διάσταση στην εμφάνισή σου, ενώ τρομάζει και τα μικρά παιδιά.

Αρκετά “macho”, πρόσεχε μόνο μην εκτός από τα παιδιά απομακρύνει και τα κορίτσια.

Βαθμός macho: 60 στα 100

Τατουάζ – Σήμα ομάδας

 

Εδώ μάλιστα. Κάτι πάει να γίνει. Το σήμα της ομάδας μπορεί να δημιουργήσει συνειρμούς όπως γήπεδο, εξέδρα, οργανωμένους οπαδούς, καπνογόνα, φωτοβολίδες και φωνή. Με λίγα λόγια, μπόλικη “σκληράδα”.

Από την άλλη βέβαια, το σήμα της ομάδας σου μπορεί  να το είχες χτυπήσει όταν ήσουν 18 χρονών και τώρα να συμπληρώνεις μια δεκαετία μακριά από τα γήπεδα, αγνοώντας παντελώς ποιος τιμάει τη φανέλα από τη θέση του δεξιού μπακ. Επομένως, μοιρασμένα τα πράγματα.

Βαθμός macho: 50 στα 100

Τατουάζ – αετός

 

Αν πρόκειται για τον δικέφαλο, τότε θα πρέπει να κοιτάξεις λίγο πιο πάνω, στην κατηγορία για τα σήματα των ομάδων.

Αν μιλάμε για κανονικό αετό, τότε μάλλον ανήκεις σε έναν από τους πρώτους ανθρώπους που χτύπησαν τατουάζ στη χώρα μας. Κατάλαβες, την εποχή εκείνη που όλοι σχεδίαζαν έναν αετό στον ώμο τους. Τα χρόνια εκείνα, θα έδειχνες αρκετά σκληρός.

Σήμερα, θεωρείται ρετρό, ίσως και κλασικό, έχει όμως χάσει αρκετούς πόντους στην κλίμακα “macho”.

Βαθμός macho: 40 στα 100

Τατουάζ – Αγαπημένος Στίχος

 

Προσωπικά πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα μου είδη τατουάζ. Ένας στίχος που αγαπάς, μερικές λέξεις που έχουν ένα ιδιαίτερο συναισθηματικό φορτίο και πιθανότατα σου θυμίζουν πρόσωπα που κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου.

Όπως και το όνομα της πρώην όμως, οι στίχοι προδίδουν έναν ρομαντισμό και μια ευάλωτη συναισθηματική φύση, κάτι που αφαιρεί πόντους αγριάδας. Εκτός φυσικά κι αν έχεις σχεδιάσει στην πλάτη σου στίχους από συγκρότημα Black Metal.

Βαθμός macho: 30 στα 100

Τατουάζ – Όνομα πρώην

 

Λυπάμαι που στο λέω, αλλά αυτή η περίπτωση ανήκει σε εκείνες που δεν σώζονται σχεδόν με τίποτα. Δείχνει ότι είσαι συναισθηματικός και παρορμητικός, άρα αυτόματα χάνεις αρκετούς πόντους “σκληράδας” (και αρκετές πιθανότητες για επιτυχία με νέες κοπέλες).

Τώρα αν την πρώην σου την λένε Τασία και μπορείς να προσαρμόσεις το τατουάζ σε ΑποΣτασία, τότε ίσως μπορεί να σωθεί η παρτίδα.

Βαθμός macho: 10 στα 100

Τατουάζ – προσωπογραφία μητέρας

 

Η αγάπη προς την μητέρα είναι ιερή κι αλίμονο σε όποιον τολμήσει να πει το αντίθετο. Ωστόσο, αν πάρεις τη μεγάλη απόφαση και σχεδιάσεις τη μορφή της μητέρας σου για πάντα πάνω στο σώμα σου, καλό θα ήταν να είσαι συμβιβασμένος και με το γεγονός πως αποχαιρετάς επίσης “για πάντα” την οποιαδήποτε υπόνοια “σκληράδας” και αγριότητας στην εξωτερική σου εμφάνιση.

Χαλάλι όμως, έκανες τη μητέρα σου περήφανη.

Βαθμός macho: 5 στα 100

Τατουάζ – Πεταλούδα

 

Το τατουάζ αυτό δικαιολογείται μόνο αν το έκανες όσο ήσουν μεθυσμένος. Σε κάθε περίπτωση, σε αντίθεση με το όνομα της πρώην σου, η πεταλούδα απλά δεν σώζεται. Το παιχνίδι του “macho” έχει χαθεί για πάντα.

Βαθμός macho: 0 στα 100