PUBLI

Get CruiseINN: Το κρουαζιερόπλοιο επιχειρηματικότητας ολοκλήρωσε το ταξίδι του

Οι επιχειρηματικές ιδέες που διακρίθηκαν!

Το κρουαζιερόπλοιο της νεανικής επιχειρηματικής καινοτομίας Celestyal Odyssey μόλις επέστρεψε, μετά από 4 ημέρες εντατικών working sessions, παρουσιάσεων και workshops. 

Την 1η Ιουνίου, ξεκινήσαμε από το λιμάνι του Πειραιά, με αρχικό προορισμό τη Μύκονο. Κατά την επιβίβαση μας, έγινε μια αρχική γνωριμία μεταξύ των διοργανωτών, StartupBus Greece και ThinkBiz, και των συμμετεχόντων. Παρουσιάστηκαν οι ιδέες και εν συνεχεία σχηματίστηκαν οι ακόλουθες ομάδες:

 • Recisle (μια ιδέα για συλλογή και αξιοποίηση απορριμμάτων επιχειρήσεων κυρίως από τα νησιά με απώτερο σκοπό την ανακύκλωση)
 •  Monumentor (μια εφαρμογή-εκπαιδευτικό παιχνίδι για παιδιά που επισκέπτονται μουσεία, ώστε να μαθαίνουν με διασκεδαστικό τρόπο)
 • HopWave (μια πλατφόρμα ανεύρεσης δρομολογίων που συνδέουν νησιά με σκοπό την παροχή μιας μοναδικής ταξιδιωτικής εμπειρίας)
 • Nesos (μια εφαρμογή τηλεϊατρικής για τη διασύνδεση ασθενών σε απομακρυσμένες περιοχές με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων)
 •  Retire Up (μια πλατφόρμα υποστήριξης και εκπαίδευσης συνταξιούχων που θέλουν να δημιουργήσουν τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα)
 • JourneyPost (μια εφαρμογή που εντοπίζει πακέτα εμπειριών με βάση τα ενδιαφέροντα των χρηστών)
 •  Live Greece (μια πλατφόρμα για τη δημιουργία και κράτηση διαφορετικών ταξιδιωτικών εμπειριών για τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα)

 

Πρώτη στάση λοιπόν, η Μύκονος! Εκεί οι ομάδες μας είχαν την ευκαιρία να κάνουν μία αρχική έρευνα αγοράς, αλλά και να χαλαρώσουν, αφού είχαν ήδη παρακολουθήσει το workshop για τη δημιουργία του Business Model Canvas που τους παρουσίασε ο Λέων Γαβαλάς από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δεύτερη μέρα και επόμενος προορισμός, το λιμάνι του Κουσάντασι. Ύστερα, ενώ κατευθυνόμαστε προς Πάτμο, ο Φίλιππος Σταματίου από το Impact Hub Athens παρουσίασε στις ομάδες ένα workshop για “Design Thinking”. Την Τετάρτη 3 Ιουνίου, το κρουαζιερόπλοιο αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Ρόδου. Από εκεί, οι ομάδες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τοπικούς επιχειρηματίες και να ανταλλάξουν μαζί τους απόψεις. Την τελευταία μέρα, καταφτάσαμε στο Ηράκλειο, όπου μας υποδέχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, κύριος Ιωάννης Μπρας, στον οποίο παρουσιάστηκαν οι ιδέες και ακολούθησαν στη συνέχεια ενδιαφέρουσες συζητήσεις μαζί με τοπικούς επιχειρηματίες του τουρισμού.  Στη συνέχεια, κατευθυνθήκαμε στην Σαντορίνη και έχοντας βρει αραξοβόλι στο παλιό λιμάνι του νησιού πραγματοποιήθηκε το τελικό pitching των ιδεών- στο οποίο συνέβαλε η coach Pamela Caravas με ανάλογο workshop – και αναδείχθηκαν νικήτριες οι εξής ομάδες: Recisle, Monumentor, HopWave. Τα κριτήρια που έπαιξαν πρωταρχικό ρόλο στην ανάδειξη των νικητών ήταν η δομή του επιχειρηματικού μοντέλου, το αρχικό πρωτότυπο, η δυναμική της ομάδας, το οικονομικό πλάνο, και η τελική παρουσίαση της ιδέας.

 

Τα βραβεία που προσφέρθηκαν ήταν αντίστοιχα τα ακόλουθα:

 • 3 μήνες incubation στο Athens Center for Entrepreneurship and Innovation, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών και υποστηρικτικών υποδομών αξίας έως και 5.000 ευρώ, μαζί με χώρο φιλοξενίας και mentoring. Επιπλέον, έπαθλο 2.000 ευρώ από την Celestyal Cruises με σκοπό την προώθηση υλοποίησης της ιδέας (Recisle)
 • 3 μήνες mentoring από έμπειρα στελέχη της Microsoft Hellas στα γραφεία της στην Αθήνα (Monumentor)
 •  3 μήνες membership στο Impact Hub Athens, συμπεριλαμβανομένης απεριόριστης πρόσβασης στο χώρο του, μαζί με 8 ώρες/μήνα ελεύθερη πρόσβαση στα meeting rooms και πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο του που απαρτίζεται από περισσότερους από 8.000 επιχειρηματίες που προέρχονται από 70 διαφορετικές χώρες και συμβουλεύουν πάνω σε καίρια business θέματα (HopWave)
 • 16 Υποτροφίες που αφορούν το  50% των συνολικών διδάκτρων στο πρόγραμμα MSc in Entrepreneurship  από το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece σε όλα τα μέλη των νικητήριων ομάδων του CruiseINN.
 • 5 υποτροφίες που αφορούν 20% Έκπτωση στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Προετοιμασίας Κουτσοδόντης
 • Tέλος η Celestyal Cruises κλήρωσε τρεις  κρουαζιέρες στους  τυχερούς συμμετέχοντες του GetCruiseINN.

Ο 4ήμερος επιχειρηματικός διαγωνισμός  ολοκληρώθηκε με την επιστροφή του κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι του Λαυρίου, τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Ευχαριστούμε θερμά τη Celestyal Cruises, η οποία αποτέλεσε χρυσό μας χορηγό και βασικό αρωγό για τη πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε το BlueGrowth, ο πρώτος οργανισμός που στηρίζει με στοχευμένες δράσεις τη θαλάσσια επιχειρηματικότητα, την Microsoft Hellas , το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece και το Κέντρο Προετοιμασίας Μεταπτυχιακών Σπουδών Κουτσοδόντης. 

Σκοπεύουμε να επαναλάβουμε τη συγκεκριμένη διοργάνωση και το επόμενο καλοκαίρι, με ακόμα περισσότερες εκπλήξεις , για αυτό μείνετε συντονισμένοι, θα τα ξαναπούμε του χρόνου…!

Δείτε το after video μέσα από το κρουαζιερόπλοιο  Celestyal Odyssey:

 

Εις το επανιδείν!