PUBLI

Γήπεδο για τα παιδιά και τους κατοίκους της Χάλκης από το Kaizen Foundation και τη Σύμπλευση

Στη Χάλκη συνεχίζει τη δράση του το νεοσύστατο Kaizen Foundation, εγκαινιάζοντας στο ακριτικό νησί ένα νέο γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5, για όλους τους κατοίκους του νησιού και ιδιαίτερα για τα 61 παιδιά που μεγαλώνουν εκεί.

Ο διεθνής κοινωφελής οργανισμός, ο οποίος χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Kaizen Gaming, ενώνει τις δυνάμεις του με τη Σύμπλευση, και παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας, Ιωάννη Παππά, παρέδωσε το έργο του γηπέδου.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της αποστολής του Kaizen Foundation, το οποίο επιδιώκει να αποτελέσει έναν φορέα θετικής αλλαγής για κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής, με την Κοινωνία και την Εκπαίδευση να αποτελούν δύο από τους βασικούς πυλώνες της δράσης του. Η Σύμπλευση αποτελεί μια Aστική Mη Κερδοσκοπική Eταιρεία, που έχει σκοπό την υποστήριξη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των ελληνικών ακριτικών νησιών.

Ο πρόεδρος του Kaizen Foundation, Πάνος Κωνσταντόπουλος, κόβει την κορδέλα στα εγκαίνια του γηπέδου, παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας, Ιωάννη Παππά, και του Προέδρου της Σύμπλευσης, Δημήτριου Δαρδαμάνη.

Ο Πάνος Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος του Kaizen Foundation, δήλωσε: “Η έναρξη της συνεργασίας μας με τη Σύμπλευση ως Kaizen Foundation είναι ιδιαίτερα σημαντική και μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια. Μέσω πρωτοβουλιών, όπως η κατασκευή και παράδοση του νέου γηπέδου 5×5 στη Χάλκη, ενισχύουμε τη συμβολή του αθλητισμού ως ένα μέσο κοινωνικοποίησης και χαράς για όλους τους κατοίκους του νησιού, και ειδικά για παιδιά του. Αυτό το κοινό ταξίδι προσφοράς με τη Σύμπλευση ευχόμαστε να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια, συμβάλλοντας στο χτίσιμο μιας κοινωνίας ισότιμης, με πολλά ερεθίσματα για κάθε κάτοικο σε όλες τις ακριτικές περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας”.

Στο πλαίσιο του επετειακού 10ου Διάπλου της Σύμπλευσης, που ξεκίνησε την Πέμπτη 18 Απριλίου, το Kaizen Foundation ανέλαβε την κατασκευή του γηπέδου, ένα έργο ύψους 30.000 ευρώ, στο απομακρυσμένο νησί της Χάλκης. Ο σκοπός της δράσης είναι η εξασφάλιση ίσης και άμεσης πρόσβασης σε αθλητικές υποδομές για τους κατοίκους, αλλά κυρίως για τα 61 παιδιά του νησιού. Πρόθεση της Σύμπλευσης και του Kaizen Foundation είναι η καλλιέργεια αξιών στη νέα γενιά, όπως αυτή της ομαδικότητας, της ευγενούς άμιλλας, του αμοιβαίου σεβασμού, αλλά και η βελτίωση του επιπέδου φυσικής κατάστασης των παιδιών.

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από τον Επετειακό 10ο Διάπλου της Σύμπλευσης.

Ο πρόεδρος της Σύμπλευσης κ. Δημήτριος Δαρδαμάνης, δήλωσε: “Φέτος, συμπληρώνονται 10 χρόνια προσφοράς στα ελληνικά ακριτικά νησιά και είμαστε πολύ χαρούμενοι που εγκαινιάζουμε τη συνεργασία μας με το Kaizen Foundation στον επετειακό μας Διάπλου. Από τη μέχρι τώρα άριστη συνεργασία μας με την Kaizen Gaming έχουν δημιουργηθεί πολλά έργα υποδομής σε όλα τα νησιά που έχουμε επισκεφτεί. Η προσφορά ενός ολοκαίνουργιου γηπεδού στους κατοίκους της Χάλκης, αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα της φετινής αποστολής μας, καθώς ο αθλητισμός δεν αποτελεί μόνο ένα μέσο για τη βελτίωση του επιπέδου υγείας των κατοίκων, αλλά λειτουργεί και ως ένας κοινωνικός δεσμός ειδικά για τα παιδιά των απομακρυσμένων νησιών που έχουν τόσο ανάγκη τις δραστηριότητες”.

Σχετικά με το Kaizen Foundation

Το Kaizen Foundation είναι ένας διεθνής κοινωφελής οργανισμός, ο οποίος δημιουργήθηκε και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Kaizen Gaming, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες GameTech στον κόσμο. Αποστολή του Kaizen Foundation είναι να αποτελέσει έναν φορέα θετικής αλλαγής σε παγκόσμιο επίπεδο για κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής, από την υγεία και την παιδεία, μέχρι την παροχή ίσων ευκαιριών για όλους. Έχοντας ως βασικούς πυλώνες δράσης του την Κοινωνία, την Εκπαίδευση και το Περιβάλλον, το Kaizen Foundation επιδιώκει να συμβάλλει σε ένα πιο βιώσιμο και συμπεριληπτικό μέλλον.

Σχετικά με τη Σύμπλευση

Η Σύμπλευση αποτελεί μια Aστική Mη Κερδοσκοπική Eταιρεία, που έχει σκοπό την υποστήριξη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των ελληνικών ακριτικών νησιών. Αμιγώς εθελοντικού χαρακτήρα, οργανώνει δράσεις, όπου παρέχει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και δημιουργεί έργα υποδομής στις τοπικές κοινωνίες. Επιπλέον, διοργανώνει πολιτιστικές δραστηριότητες και βελτιώνει τις εκπαιδευτικές υποδομές των τοπικών κοινωνιών.