PUBLI

Η Creta Farms δοξάζει το ελαιόλαδο με έναν ύμνο στις ρίζες όλων μας

Οι ρίζες της Creta Farms. Οι ρίζες όλων μας.

Μετά το ορμητικό campaign του «βγάζω λίπος, βάζω λάδι», η Creta Farms ταξιδεύει για πρώτη φορά στον τόπο καταγωγής της, την Κρήτη, δοξάζει τον πιο ιερό καρπό της ελληνικής γης και υπογράφει μία άλλη πραγματικότητα στον πρωτογενή τομέα της χώρας μας. Με μία ταινία ύμνο στο ελαιόλαδο, στον υγρό χρυσό κατά τον Όμηρο, γίνεται η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί σαν ελπιδοφόρο σύμβολό της το ελαιόλαδο μέσα από ένα ελαιόδεντρο 4,000 χρόνων. H Creta Farms δεν επιστρέφει στις ρίζες της γιατί πολύ απλά…δεν έφυγε ποτέ!

«Μη την φοβάσαι την Ελλάδα όσο έχει ρίζες… θα τα καταφέρει! Μία συμβουλή-παρακαταθήκη που περνάει από γενιά σε γενιά, μεταφέροντας ελληνικότητα, αισιοδοξία, δύναμη ψυχής. Το ελαιόλαδο – σύμβολο, ο υγρός χρυσός της κρητικής γης, δεν είναι απλά το θαύμα της ελληνικής γης. Είναι η ιστορία μας, το σπίτι μας, το καθημερινό μας τραπέζι, η αγκαλιά του παππού, η πίστη σε βλέμματα, σε ψυχές… είναι οι ρίζες μας!

Πόσες αγκαλιές έχουν κουρνιάσει σε ρίζες 4.000 χρόνων; Αλλά και πόσες απειλές μπορεί να έχουν δεχθεί; Λίγα είναι τα κλαδιά που ξεχωρίζουν όταν πας να τα «ραβδίσεις!» Στον ξεριζωμό οι ρίζες είναι μόνο που αντέχουν. Που δε σε προδίδουν. Που σφηνώνονται στο έδαφος και μεγαλώνουν μαζί σου…

Τρεις δεκαετίες σε flash back. Δύο πρωταγωνιστές. Ένας από τους πιο ισχυρούς δεσμούς που αποκτάς στη ζωή σου. Παππούς και εγγονός.

 

Δύο Κρητικοί λεβέντες, αυθεντικοί, περήφανοι. Όπως η Κρήτη. Δύο άντρες που συνδέουν το παρελθόν με το παρόν μέσα από ρίζες που μοιραζόμαστε όλοι μας: αναμνήσεις, σοφά λόγια, νοσταλγία… Με αστείρευτη δύναμη στην ψυχή και αισιοδοξία στο πνεύμα, έχουν οδηγό τους, βαθιές αξίες και γερές ρίζες. Γερές ρίζες μεταξύ τους, με την καταγωγή τους και με το «ελαιόλαδο.»

 

Η Creta Farms με μια ωδή σε ένα από τα πιο ιερά σύμβολα της ελληνικής γης, μας ταξιδεύει στο χρόνο κρατώντας ανέπαφο το πιο πολύτιμο αγαθό της: τις αξίες της. Η γνώση της καταγωγής μας.

Από πού προερχόμαστε; Ποιες είναι οι αξίες που φωτίζουν το δρόμο μας στα δύσκολα; Τι μας δίνει την τόλμη να «εθελοτυφλούμε» σαν νικητές στις κακοτοπιές; Μια δεκαετία στην κρίση είναι αρκετή για να γίνει η κρίση ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Η αποκέντρωση και η επιστροφή στις ρίζες μας γίνεται συχνά μια λύση, όχι ανάγκης αλλά σοφίας. Η ίδια σοφία που βλέπουμε στον καρπό της ελιάς, στην ανατροφοδότηση της γης, στην καθαρή επικοινωνία, στην ανιδιοτελή αγάπη, στην αισιόδοξη σκέψη. Για όλους τους Έλληνες, ο καρπός της ελιάς είναι το μέσο που οδηγεί στην κοινή αλήθεια μας. Μας ταξιδεύει σε μνήμες μιας εποχής αγνής που αν αφαιρέσεις τα στερεότυπα, η τιμιότητα και η αλήθεια είναι οι κοινές μνήμες όλων μας. Οι ρίζες όλων μας.

Κι όπως λένε στην Κρήτη, «Φαντάσου τι θα ήμουνε άμα δεν είχα εσένα, ένα δεντρό που στέκει ορθό με φύλλα ξεραμένα»!»

 

*Η ταινία γυρίστηκε στον τόπο καταγωγής των αδερφών Δομαζάκη, στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Συγκεκριμένα, σε έναν ελαιώνα 4.000 ετών που βρίσκεται στο χωριό Πηγή Ρεθύμνου, στον τόπο καταγωγής της μητέρας των δύο επιχειρηματιών. Οι πρωταγωνιστές κατάφεραν να αποτυπώσουν το μεγαλείο της ιερής κρητικής φιλοξενίας χωρίς να είναι επαγγελματίες ηθοποιοί αλλά έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό τους τη λεβεντιά, το φιλότιμο και την αλήθεια της κρητικής γης.