PUBLI

Η Diageo λανσάρει το premium blended irish whiskey Ρoe & Co

Το Irish Whiskey αποτελεί το πιο γοργά αναπτυσσόμενο spirit στον κόσμο με τις παγκόσμιες πωλήσεις του να παρουσιάζουν άνοδο μεγαλύτερη του 300%.

Η Diageo ανακοινώνει πως πρόκειται να λανσάρει το νέο premium Blended Irish Whsikey, Roe & Co. Αυτή η στροφή της εταιρείας προς την κατηγορία του Irish Whiskey, έρχεται ύστερα από την ανακοίνωσή της για επένδυση στη δημιουργία ενός νέου αποστακτηρίου ουίσκι σε έναν άλλοτε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στην περιοχή του St. James’s Gate, στην Ιρλανδία. Το συνολικό μέγεθος της επένδυσης υπολογίζεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Όπως συμβαίνει και σε άλλες κατηγορίες spirit τα τελευταία χρόνια, η Diageo αναγνώρισε μία ξεκάθαρη ευκαιρία στο Irish Whiskey με στόχο να οδηγήσει το σύνολο της κατηγορίας προς το premiumization. Ως απάντηση σε αυτήν την τάση, γεννήθηκε το Roe & Co. Το brand αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό να αναδείξει τις μοντέρνες και σύγχρονες τάσεις πολυτέλειας, από τη συσκευασία μέχρι το ίδιο το ποτό, και με στόχο να καθιερώσει το Irish Whiskey στην ακμάζουσα ευρωπαϊκή cocktail σκηνή. Το Rye & Co έχει δημιουργηθεί με τα καλύτερα αποθέματα από ιρλανδικά malt και grain ουίσκι, ενώ ωριμάζει σε βαρέλια bourbon. Εμπεριέχει την χαρακτηριστική απαλότητα του Irish Whiskey με ξεχωριστό βάθος στη γεύση του και τέλεια ισορροπία μεταξύ της έντονης φρουτώδους γεύσης των malt whiskies και της γλυκιάς κρεμώδους γεύσης των grain whiskies.

 

Το Roe & Co ονομάστηκε προς τιμήν του George Roe, του παγκοσμίου φήμης παραγωγού ουίσκι, ενός εκ των πρωτοπόρων της χρυσής εποχής του Irish Whiskey τον 19ο αιώνα. Το αποστακτήριό του, George Roe and Co, που εκτεινόταν σε περισσότερα από 17 στρέμματα στην Thomas Street του Δουβλίνου, ήταν κάποτε το μεγαλύτερο αποστακτήριο της Ιρλανδίας. Ως γείτονες για εκατοντάδες χρόνια, τα αποστακτήρια George Roe and Co και Guinness αποτελούν τα 2 μεγαλύτερα ονόματα στην καρδιά της πόλης του Δουβλίνου. Η Diageo πλέον θα δημιουργήσει με βάση την πλούσια αυτή κληρονομιά ένα νέο αποστακτήριο, ανακαινίζοντας τον ιστορικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Guinness στην Thomas Street. Το νέο αποστακτήριο στην περιοχή του St. James’s Gate, θα βρίσκεται λίγα βήματα μακριά από εκεί που στεγαζόταν το παλαιό αποστακτήριο George Roe and Co, ενώ, μόλις πάρει την απαραίτητη έγκριση, θα ξεκινήσει την παραγωγή το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Αξιοποιώντας τα 30 χρόνια εμπειρίας της, η Master Blender της Diageo, Caroline Martin και η ομάδα της μελέτησαν σχολαστικά και επέλεξαν αποθέματα από τα καλύτερα ιρλανδικά ουίσκι. Έχοντας δοκιμάσει περισσότερα από 100 blends από το Δεκέμβριο του 2014, η Caroline κατάφερε να συνθέσει μία εξαιρετική έκφραση του ιρλανδικού ουίσκι. Το υψηλό ποσοστό από βαρέλια πρώτου γεμίσματος προσδίδει στο ουίσκι νότες κρεμώδους βανίλιας, στοιχεία από φρούτα και μπαχαρικά και ένα εξαιρετικό βάθος που πλαισιώνουν ένα κομψό και εκλεπτυσμένο ουίσκι. Το Roe & Co φιλτράρεται με τεχνική non-chill και εμφιαλώνεται στους 45% ABV. Το πρώτο blend του Roe & Co θα είναι διαθέσιμο στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις από την 1η Μαρτίου του 2017, ως μέρος του αναπτυσσόμενου Diageo Reserve portfolio.

Αναφερόμενος στο λανσάρισμα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ιρλανδίας, Michael Creed TD, δήλωσε: «Το ιρλανδικό ουίσκι περνά μια εποχή αναγέννησης και αποτελεί ένα πραγματικό success story. Βλέπει μια επιστροφή στην επιτυχία που γνώρισε τη χρυσή του εποχή τον 19ο αιώνα και πλέον είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο spirit στον κόσμο, με τις παγκόσμιες πωλήσεις του να αναπτύσσονται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 300% και με εξαγωγές περισσότερων από 400 εκατομμυρίων ευρώ* τα τελευταία δέκα χρόνια. Αυτή η δέσμευση και επένδυση της Diageo, έρχεται σε μια ιδανική στιγμή για τον κλάδο, ο οποίος γνωρίζει παγκόσμια ζήτηση άνευ προηγουμένου. Η επένδυση ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στα επόμενα 3 χρόνια, θα υποστηρίξει την τοπική οικονομία, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα φιλοξενήσει μία νέα προσθήκη στα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης. Η ιρλανδική αγορά ουίσκι αποτελεί μια μοναδική ιστορία και η σημερινή ανακοίνωση σηματοδοτεί ένα νέο, συναρπαστικό κεφάλαιο στην ανάπτυξή της.»

Η Υπουργός Εργασίας, Επιχειρήσεων και Καινοτομίας της Ιρλανδίας, Mary Mitchell O’Connor TD, δήλωσε: «Χαιρόμαστε πολύ που βλέπουμε τη Diageo να συνεχίζει να επενδύει και να ενισχύει την ιστορική Περιοχή 8 του Δουβλίνου, δημιουργώντας ένα φανταστικό αξιοθέατο τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους ντόπιους. Το νέο αποστακτήριο θα παίξει σημαντικό ρόλο στην συνολική ανάπλαση της περιοχής Liberties μέσα από την ανακαίνιση του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, St James.

«Το ιρλανδικής παραγωγής ουίσκι, ποτέ δεν ήταν όσο δημοφιλές είναι σήμερα, κερδίζοντας καθημερινά παγκόσμια αποθέωση και αναγνώριση. Η απόφαση της Diageo να κινηθεί προς την κατηγορία του Premium Irish Whiskey και τα πλάνα της να επενδύσει στο νέο αποστακτήριο θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την φήμη της Ιρλανδίας ως μία από τις καλύτερες χώρες παραγωγής ουίσκι στον κόσμο.»

Σχολιάζοντας το λανσάρισμα, η Tanya Clarke, General Manager of Reserve Europe, δήλωσε: «Είναι ένα υπέροχο έργο για εμάς στη Diageo, τονίζοντας την ευκαιρία που βλέπουμε για την αξιοποίηση του premium σκέλους του ιρλανδικού ουίσκι και την προσφορά μας στην ανάπτυξη της κατηγορίας, καθώς αυτή βλέπει νέες ευκαιρίες επένδυσης και επιχειρηματικότητας. Για τη δημιουργία του Roe & Co, εξερευνήσαμε τις απαιτήσεις των σύγχρονων καταναλωτών για περισσότερες premium εμπειρίες απόλαυσης ποτού και την επιθυμία των bartender για ένα ευπροσάρμοστο και γευστικό ουίσκι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση σε παραδοσιακά αλλά και νέα cocktails».  

Ο Colin O’Brien, Operations Director της Diageo, δήλωσε: «Το νέο αποστακτήριο θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίες τα επερχόμενα χρόνια – τόσο για την κατασκευή του όσο και για τη λειτουργία του. Θα συμπληρώσει επίσης το Guinness Storehouse, ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής. Η επένδυση αυτή επιδεικνύει τη δέσμευση της Diageo στην αναπτυσσόμενη ζωντάνια της Liberties, μιας από της πιο δυναμικές περιοχές της πόλης και της γενέτειρας του ιρλανδικού ουίσκι κατά την χρυσή εποχή του 19ου αιώνα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το νέο αποστακτήριο θα βοηθήσει στην αναβίωση της παράδοσης απόσταξης της περιοχής Liberties».