PUBLI

Οι κρυφοί ήρωες του Banshee

Κοιτάζουμε για μια στιγμή πίσω από τον οδοστρωτήρα Lucas Hood και τα άλλα πρώτα βιολιά της σειράς και αναδεικνύουμε τους πιο αθόρυβους σταρ του Banshee.

Γράψαμε για τους δέκα ανδρικούς λόγους που θα σε ωθήσουν να δεις το Banshee. Γράψαμε για τον μέγιστο Lucas Hood που κινεί τα νήματα ως ετσιθελικός σερίφης στην κακόφημη κομητεία. Αναλύσαμε τον Hood ακόμη και ως ‘αυτό που θέλουν οι γυναίκες’.

Το Banshee, που κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στο OTE Cinema 1HD κάθε Τρίτη στις 22.00, στηρίζεται στους (αντι)στάρ της πρώτης γραμμής, αλλά υπάρχει και μια ομάδα χαρακτήρων από πίσω που λειτουργεί ως το βάθος και η οπισθοφυλακή.

Γι’ αυτούς θα μιλήσουμε εδώ, και ναι, φυσικά, εννοείται πως θα ξεκινήσουμε με τον δικό μας, Χρήστο Βασιλόπουλο. Γιατί ξέρεις τι λένε ότι θα συμβεί, αν δεν παινέψεις το σπίτι σου.

Όλεκ, ο πολλά βαρύς

Δεν θα στο χαλάσω περιγράφοντάς σου την πρώτη σκηνή του πιλότου του Banshee, αλλά θα δώσω το hint ότι παίζει ο Χρήστος Βασιλόπουλος. Ήξερα ότι παίζει στη σειρά, αλλά η έκπληξη μου όταν τον είδα από τόσο νωρίς συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες εκπλήξεις που έχω πάθει ποτέ με μια σειρά.

Το δυνατό του σημείο: Ο Όλεκ είναι το δεξί χέρι του αρχικακού Rabbit και ο τύπος με τον οποίο δεν θα το συζητήσετε και πολύ. Τις διαφορές σας (δυστυχώς) θα τις λύσετε με τα χέρια. Ε, και εκεί είναι καλύτερος.

Job, για όλες τις δουλειές

Ίσως ο πιο διασκεδαστικός και σίγουρα ο πιο αστείος χαρακτήρας της σειράς. Ο τραβεστί με τις ασιατικές ρίζες Job είναι πάντα εκεί για να ξελασπώσει τον Hood από πολύ ζόρικες καταστάσεις, βλέπε έχει χτυπήσει ο συναγερμός μιας τράπεζας, ο Lucas δεν μπορεί να αποδράσει, τα περιπολικά φτάνουν και ως δια μαγείας ο Job ανοίγει μια καταπακτή πατώντας ένα κουμπί από διακόσια μίλια μακριά. Όχι αυτό ακριβώς, αλλά κάτι τέτοιο από άποψη δυσκολίας.

Το δυνατό του σημείο: Είναι φανταστικός με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ικανότατος χάκερ και άλλος ένας ήρωας που βρίσκεται στο στόχαστρο του Rabbit.

Sugar Bates, o μποξέρ της μπάρας

Πρώην πυγμάχος, πρώην εγκληματίας και νυν κάτοχος μπαρ, ο οποίος φυγαδεύει τον Lucas Hood σε ένα δώμα πάνω από το μαγαζί. O Sugar Bates με το καθόλα πυγμαχικό όνομα, είναι ίσως ο μοναδικός αληθινός φίλος του σερίφη, κάτι που έχει κληθεί να δείξει και έμπρακτα. Και αυτός έχει χιούμορ και βαρύ δεξί κροσέ.

Το δυνατό του σημείο: Ξέρει πότε πρέπει να μιλήσει, πότε πρέπει να επέμβει και ποτέ δεν πρέπει τίποτα από τα δύο. Γενικά ξέρει το σωστό timing για τα πάντα. Α, και να βάλει ένα σφηνάκι τη στιγμή που πρέπει.

Ο pokerface Brock Lotus

Καιρό ήθελα να το μοιραστώ. Ο Brock είναι ο αγαπημένος μου, δεύτερος ήρωας στη σειρά. Και ξέρεις γιατί; Γιατί δεν είναι -ούτε προσπαθεί να είναι- συμπαθητικός με κανέναν τρόπο. Το δίκιο θα ήταν να φοράει αυτός τη στολή του σερίφη, αν δεν πεταγόταν απ’ το πουθενά ο Hood να αρπάξει το χρίσμα. Δεν γελάει ποτέ, κοντράρει συγκρατημένα και διακριτικά τον ανώτερό του (εδώ γελάνε) και εκτελεί αγόγγυστα τα καθήκοντά του.

Το δυνατό του σημείο: Είναι ανέκφραστος. Κι αυτό δείχνει δύναμη. Ήρεμη δύναμη. Προσεύχομαι να λάμψει στη συνέχεια.

Η σέξι Siobhan Kelly

Στο αφιέρωμα για τα κορίτσια που αναστατώνουν το Banshee, η Kelly είχε την τιμητική της. Αγαπάει τον Hood, αποφεύγει να το παραδεχτεί, έχει έναν μανιακό πρώην που τη διεκδικεί (επίσης μανιακά) πίσω και προτιμά να ντύνεται ως όργανο και όχι σαν γυναίκα.

Το δυνατό της σημείο: Είναι η πιο όμορφη ηρωίδα της σειράς. Αρκεί να το καταλάβει.

Ο απατημένος Gordon Hopewell

O σύζυγος της Carrie, την οποία διεκδικεί πίσω ο Hood, δεν είναι δα και κάνα παιδαρέλι. ΟΚ, καλά κάνει και νιώθει απατημένος σύζυγος, αλλά όταν η κατάσταση γίνει σχεδόν ντροπιαστική για τον ίδιο, ανασυγκροτεί τις δυνάμεις του και περνά στην αντεπίθεση για να σώσει το σπίτι και την αντρική τιμή του. Πρώην πεζοναύτης και ήρωας πολέμου. Να μην τα ξεχνάμε αυτά.

Το δυνατό του σημείο: Δεν έχει να χάσει τίποτα. Και είναι και μορφωμένος. Δεν ξέρω αν έχει σημασία το δεύτερο.

Ο Alex o Longshadow

O νεαρός αρχηγός των ινδιάνων Kinaho της περιοχής. Μισεί τον Kai Proctor (τον β’ κακό της σειράς) περισσότερο απ’ όσο μισεί ο Proctor οποιονδήποτε. Είναι ανοιχτός σε συμμαχίες κι αν ζούσε στην Ελλάδα σίγουρα θα φλέρταρε με κάποιο/α κόμμα/τα της ελληνικής βουλής. Διαπλεκόμενος με γυαλισμένο, τακτοποιημένο προφίλ.

Το δυνατό του σημείο: Κάποιο ινδιάνικο ξόρκι ίσως. Ψέματα ψέματα. Έχει αδερφή την Odette Yustman. Στη σειρά.

Το Banshee κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στο OTE Cinema 1HD κάθε Τρίτη στις 22.00. Λατρεύουμε τους μεγάλους του ήρωες, αλλά δίχως τους παραπάνω, δεν θα μας συγκινούσαν το ίδιο.