PUBLI

Η Nestlé γιορτάζει τα 150 χρόνια της και ‘Νοιάζεται’ για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη

Με εκδηλώσεις σε 190 χώρες όπου έχει παρουσία με τα προϊόντα της.

Φέτος η Nestlé, η κορυφαία εταιρεία Διατροφής, Υγείας και Ευεξίας, συμπληρώνει 150 χρόνια από την ίδρυσή της με εκδηλώσεις σε 190 χώρες όπου έχει παρουσία με τα προϊόντα της. Στο πλαίσιο των εορτασμών λοιπόν, οι άνθρωποι στην Ελλάδα έδειξαν ότι πάνω απ’ όλα «Νοιάζονται» για όσους έχουν ανάγκη και, σε ένα άκρως εορταστικό κλίμα, μαγείρεψαν για να προσφέρουν ένα γεύμα αγάπης σε οικογένειες χαμηλού εισοδήματος, αλλά και δημιούργησαν κατασκευές για τα παιδιά που μεγαλώνουν στα σπίτια του οργανισμού «Το Χαμόγελου του Παιδιού».

Συγκεκριμένα, όλοι οι εργαζόμενοι -από τα κεντρικά γραφεία και τα 3 εργοστάσια της εταιρείας- συγκεντρώθηκαν στη Μαλακάσα, χωρίστηκαν σε ομάδες και ετοίμασαν 700 μερίδες φαγητού, οι οποίες διατέθηκαν μέσω της ΜΚΟ «Μπορούμε» σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη στις κοινωνικές Δομές των Δήμων Χαλκίδας και Διονύσου. Από μια τέτοια πράξη αγάπης δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι… μικροί μας φίλοι, για τους οποίους οι εργαζόμενοι της Nestlé κατασκεύασαν ξύλινα σπιτάκια και αυτοκινητάκια και τα προσέφεραν στα σπίτια του οργανισμού « Το Χαμόγελο του Παιδιού». Με αυτή την κίνηση, που είχε τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων του Ομίλου στην Ελλάδα, η εταιρεία επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά τη δέσμευσή της απέναντι σε οικογένειες χαμηλού εισοδήματος και των παιδιών που χρειάζονται φροντίδα.

«Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γιορτάσουμε τα 150 χρόνια μας από το να δείξουμε στην πράξη ότι ‘Νοιαζόμαστε’ και να μοιραστούμε τις πραγματικές αξίες του Καλή Διατροφή, Καλύτερη Ζωή με τους ανθρώπους μας σε όλη την Ελλάδα», ανέφερε ο Παύλος Κιόρτσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Nestlé Ελλάς. Και συνέχισε τονίζοντας: «Τα 150 χρόνια αποτελούν ένα ορόσημο στην ιστορία μας. Στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, πρωταρχικό μας μέλημα είναι να επιστρέψουμε στην κοινωνία που έβαλε τα προϊόντα μας στην καθημερινότητά της και μας επέτρεψε να υπάρχουμε όλα αυτά τα χρόνια. Είμαστε όλοι εδώ λοιπόν, όχι μόνο για να γιορτάσουμε αλλά, πρωτίστως, για να δείξουμε ότι η Nestlé συνεχίζει να στηρίζει και να Νοιάζεται, επενδύοντας ουσιαστικά στην κοινωνία και τον άνθρωπο».

Ήταν το 1866 όταν ο ελβετός φαρμακοποιός Henri Nestlé δημιούργησε την πρώτη βρεφική τροφή Farine Lactée ανταποκρινόμενος σε μια υπαρκτή κοινωνική ανάγκη. Σήμερα, η Nestlé εξακολουθεί να παραμένει πιστή στις αξίες του ιδρυτή της, ξεκινώντας τα επόμενα 150 χρόνια για Καλή Διατροφή, Καλύτερη Ζωή.

«Η εταιρεία Nestlé είναι πάντα δίπλα μας καλύπτοντας τις ανάγκες των παιδιών που στηρίζουμε. Οι άνθρωποι της εταιρείας συμμετέχουν ενεργά σε κάθε μας προσπάθεια. Με την κίνησή τους αυτή έκαναν πιο γλυκό το καλοκαίρι μας».

Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Σκοπός του Μπορούμε είναι η μείωση της σπατάλης φαγητού και η καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα και δεδομένης της φύσης της οργάνωσης μας, η οποία βασίζεται στη συνεργασία, όλη μας αυτή η προσπάθεια εξαρτάται από τη γενναιοδωρία των δωρητών τροφίμων που επιλέγουν εμάς για την εύρεση των πιο κατάλληλων κοινωφελών φορέων – αποδεκτών στην Ελλάδα για τις δωρεές τους. Με αυτόν τον τρόπο το Μπορούμε έχει προσφέρει περισσότερες από 6,5 εκατομμύρια μερίδες φαγητού τα τελευταία 4 χρόνια σε όλη την Ελλάδα.

Σε αυτό πλαίσιο γίνεται φανερή η σημασία της πολύ γενναιόδωρης προσφοράς της εταιρείας Nestlé που εμπιστεύτηκε το Μπορούμε για την εύρεση των πιο κατάλληλων, δεδομένης της ανάγκης τους, κοινωφελών φορέων για την αποδοχή των 700 γευμάτων που ετοίμασαν με πολλή αγάπη οι υπάλληλοι της εταιρείας. Εκ μέρους των ωφελούμενων, των κοινωφελών φορέων – αποδεκτών και της ομάδας του Μπορούμε, σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας».

Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Ιδρυτικό Μέλος ΜΠΟΡΟΥΜΕ