PUBLI

Η Nike Football παρουσιάζει την καμπάνια “Risk Everything”

Η Nike παρουσιάζει σήμερα το πρώτο μέρος της ποδοσφαιρικής της καμπάνιας #riskeverything  για το 2014.

Με πρωταγωνιστές τους Cristiano Ronaldo, Neymar και Wayne Rooney, το φιλμ δείχνει την πίεση που βιώνουν ορισμένοι από τους σημαντικότερους παίκτες του κόσμου, καθώς προετοιμάζονται για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός του κόσμου.

«Το να παίζει κανείς για τη χώρα του είναι μια τιμή που κάθε ποδοσφαιριστής αποζητά, όμως η τιμή αυτή συνοδεύεται από τεράστια πίεση και ευθύνη», λέει ο Davide Grasso, Nike’s Chief Marketing Officer. «Στόχος του φιλμ είναι να δείξει πώς μερικοί από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου κατάφεραν να πτύχουν χάρη στη θέλησή τους να ρισκάρουν τα πάντα».

Το φιλμ αρχίζει με τον Ronaldo να διασχίζει ένα αεροδρόμιο, αρχικά μόνος, χαμένος στις σκέψεις του κι έπειτα περιτριγυρισμένος από ένα θορυβώδες πλήθος οπαδών που ψάχνουν μια ματιά του ήρωά τους. Το πανδαιμόνιο συνεχίζεται καθώς κατευθύνεται προς το στάδιο, με τους δρόμους της Λισαβόνας γεμάτους με φανέλες του Cristiano Ronaldo και διαφημιστικές πινακίδες με τον ίδιο. Από το ραδιόφωνο ακούγεται ο σχολιασμός του χθεσινοβραδινού αγώνα: «Ο Ronaldo σκοράρει! Ποιος άλλος εκτός από το Ronaldo;» Ο ενθουσιασμός του κόσμου γύρω του έχει ανεβάσει τη θερμοκρασία στα ύψη.

Εν τω μεταξύ, ο Rooney ντύνεται στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του ενώ οι σχολιαστές τού θυμίζουν κάτι που ξέρει ήδη: από την ανεπανάληπτη καριέρα του λείπει ένα γκολ για την Αγγλία στη μεγαλύτερη διοργάνωση σε παγκόσμιο επίπεδο. Το πλήθος των δημοσιογράφων που τον περικυκλώνει καθώς βγαίνει από το ξενοδοχείο δείχνει το έντονο κυνηγητό που βιώνει, τόσο στη χώρα του όσο και έξω από αυτήν.

Και ο Neymar, ο οποίος ξεκίνησε πρόσφατα να φορά τη διάσημη φανέλα με το νούμερο 10 για τη Βραζιλία, παρακολουθεί τους παθιασμένους φιλάθλους μέσα από το λεωφορείο της ομάδας. Στο στάδιο διασχίζει τους διαδρόμους, κατευθυνόμενος προς το γήπεδο, κοιτάζοντας τις φανέλες με τον αριθμό 10, που φόρεσαν στο παρελθόν σπουδαίοι παίκτες της Βραζιλίας. Ο Neymar, αν και αντιμέτωπος με μια ολοφάνερη πίεση που θα μπορούσε να κυριεύσει τους περισσότερους άνδρες, δείχνει να χαμογελά.

«Οι προσδοκίες -από τις ελπίδες που τρέφει ένας ολόκληρος λαός μέχρι τη δύναμη που κρύβει μια ιστορική φανέλα- είναι τεράστιες, πρόκειται όμως για παίκτες που αντεπεξέρχονται άψογα σε τέτοια ευθύνη», λέει ο Grasso.

«Οι παίκτες αυτοί παίζουν στο όριο γιατί ξέρουν ότι οι σπουδαίες στιγμές συνήθως προκύπτουν από την προσπάθεια να ξεπεράσεις το συνηθισμένο. Θυμηθείτε το ανάποδο ψαλίδι του Zlatan πέρυσι ή το γκολ του Rooney το περασμένο Σαββατοκύριακο. Αυτές οι ένδοξες στιγμές δεν μπορούν να συμβούν αν φοβάσαι να πάρεις ρίσκα».

«Παρακολουθούμε ποδόσφαιρο κυρίως για αυτές τις απροσδόκητες εξαιρετικές στιγμές, γιατί μας εμπνέουν να προσπαθήσουμε και οι ίδιοι. Οι στιγμές αυτές ξυπνούν μέσα σε όλους μας τη συνειδητοποίηση ότι κι εμείς μπορούμε να πετύχουμε το αδύνατο. Το φιλμ ενσαρκώνει αυτό το αίσθημα και υπενθυμίζει στους παίκτες κάθε χώρας και κάθε επιπέδου ότι, εάν είναι έτοιμοι να ρισκάρουν τα πάντα, τίποτα δεν είναι αδύνατο».

Σκηνοθέτης του φιλμ «Men In The Arena» είναι ο Jonathan Glazer, ενώ το δημιουργικό ανέλαβε η ομάδα Wieden + Kennedy Portland.

Την ελληνική έκδοση του φιλμ μπορείτε να δείτε στο http://go.nike.com/RiskEverythingGR

Για επιπλέον πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό επισκεφθείτε το http://nikeinc.com/news/nike-football-launches-riskeverything-campaign#/inline/28487.