PUBLI

Η NIKE ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ FREE ΓΙΑ ΤΟ 2015: ΠΕΝΤΕ ΛΟΓΟΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ LESS IS MORE

Η Nike αποκαλύπτει την καινούργια συλλογή Free και παρουσιάζει τρία δημοφιλή μοντέλα για τρέξιμο, τα οποία έρχονται με πολλές ενημερώσεις: το Nike Free 3.0 Flyknit, το Nike Free 4.0 Flyknit και το Nike Free 5.0.

Η Nike αποκαλύπτει την καινούργια συλλογή Free και παρουσιάζει τρία δημοφιλή μοντέλα για τρέξιμο, τα οποία έρχονται με πολλές ενημερώσεις: το Nike Free 3.0 Flyknit, το Nike Free 4.0 Flyknit και το Nike Free 5.0. Τα νέα μοντέλα αξιοποιούν ακόμα περισσότερο τη φυσική κίνηση των ποδιών και του σώματος των δρομέων, με τις αναβαθμίσεις στον σχεδιασμό να χαρίζουν μια φυσική εμπειρία στο τρέξιμο. Ταυτόχρονα, το επάνω μέρος έχει επανασχεδιαστεί έτσι ώστε να λειτουργεί ολιστικά με τη φυσική ευκαμψία του παπουτσιού.

Η δημοφιλής συλλογή προσφέρει στους δρομείς τη δυνατότητα να επιλέξουν μέσα από τρία επίπεδα φυσικής κίνησης:

  • Nike Free 3.0 Flyknit: Προσφέρει τη μέγιστη φυσική κίνηση, ενώ το επάνω μέρος, το οποίο είναι σχεδιασμένο με την τεχνολογία Flyknit, αγκαλιάζει το πόδι. Η διαφορά ύψους μεταξύ φτέρνας και δαχτύλων είναι στα 4 χιλιοστά.
  • Nike Free 4.0 Flyknit: Προσφέρει φυσική κίνηση, χαρίζοντας ταυτόχρονα αντικραδασμική προστασία. Το άνω μέρος είναι εξίσου σχεδιασμένο με την τεχνολογία Flyknit, ενώ η διαφορά ύψους μεταξύ φτέρνας και δαχτύλων είναι στα 6 χιλιοστά.
  • Nike Free 5.0: Χαρίζει μέγιστη αντικραδασμική προστασία και φυσική κίνηση. Το επάνω μέρος είναι ειδικά επεξεργασμένο, ενώ η διαφορά ύψους μεταξύ φτέρνας και δαχτύλων είναι στα 8 χιλιοστά.

Η ιδέα του Nike Free γεννήθηκε το 2001 όταν ένας θρυλικός προπονητής ενέπνευσε με τις ιδέες του τους σχεδιαστές, προκειμένου να δημιουργήσουν παπούτσια που μιμούνται την αίσθηση της προπόνησης χωρίς παπούτσια και που προσφέρουν ταυτόχρονα υψηλή προστασία και υποστήριξη. Και φέτος, οι σχεδιαστές της συλλογής Nike Free έχουν εφαρμόσει για ακόμα μια φορά τη θεωρία “Less is more”, καταργώντας τις επιπλέον στρώσεις, τις ραφές και τον όγκο. Το τελικό αποτέλεσμα έχει να κάνει με τη δύναμη του ποδιού – όχι του παπουτσιού.

1. ΣΟΛΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΕΥΚΑΜΨΙΑ

Η κατασκευή της σόλας στη συλλογή Nike Free βασίζεται σε έρευνες που έχουν ως επίκεντρο το σώμα και επιτρέπουν στο πέλμα να βρίσκεται κοντά στο έδαφος και να κινείται σύμφωνα με τον τρόπο που ορίζει η φύση. Δεδομένα έχουν δείξει ότι όταν τρέχουμε το πέλμα δεν κινείται σε απόλυτα ευθεία γραμμή. Ακόμη και αν το σώμα κινείται προς τα μπρος γραμμικά, τα πόδια έχουν την τάση να μην κινούνται σε απόλυτα ευθεία γραμμή και αντιθέτως να μετατοπίζονται ελαφρώς όταν ακουμπούν στο έδαφος. Οι εξαγωνικές εύκαμπτες εγκοπές στην εξωτερική σόλα και των τριών μοντέλων Nike Free χαρίζουν μεγαλύτερο εύρος στην κίνηση και επιτρέπουν στο πέλμα να προσαρμόζεται στο έδαφος, ενώ ο αφρός Phylite προσφέρει ανάλαφρη αντικραδασμική προστασία. 

2. ΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ

Ενίοτε, τα πρόσθετα χαρακτηριστικά οδηγούν σε πρόσθετες στρώσεις, ραφές και όγκο, κάτι που συχνά σημαίνει μεγαλύτερη τριβή, περισσότερα υλικά, μειωμένη ευκαμψία και λιγότερο φυσική εφαρμογή. Τα μοντέλα Free 3.0 Flyknit και Free 4.0 Flyknit έχουν ενιαίο επάνω μέρος, με τεχνολογία Flyknit, χωρίς ραφές που προσαρμόζεται στο σχήμα του πέλματος του δρομέα, προσφέροντας τέλεια στήριξη. Η τεχνολογία Flyknit επιτρέπει στους σχεδιαστές να επεξεργάζονται ακόμη περισσότερο τα στοιχεία της ελαστικότητας, της υποστήριξης και της αναπνοής, στα σημεία που οι δρομείς το χρειάζονται περισσότερο.

Φέτος, οι στρώσεις στο Nike Free 5.0 μειώθηκαν. Έτσι, το επανασχεδιασμένο μοντέλο αποτελείται από μια ενιαία κατασκευή που προσφέρει κορυφαία άνεση, στήριξη και ανάλαφρη εφαρμογή. Το διχτυωτό υλικό που χρησιμοποιείται στο επάνω μέρος και οι στρώσεις χωρίς ραφές κάνουν το παπούτσι πιο ελαφρύ, επιτρέποντας στο μέγιστο την κυκλοφορία του αέρα.

Και τα τρία μοντέλα διαθέτουν τεχνολογία Nike Flywire για ελαφριά αλλά μέγιστη υποστήριξη του πέλματος και της καμάρας. 

3. ΑΝΑΛΑΦΡΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Η τεχνολογία Nike Flyknit αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα της φιλοσοφία “Less is more”. Αποτελεί την πεμπτουσία του επάνω μέρους του παπουτσιού και συμπληρώνει τη φυσική κίνηση που χαρίζει η συλλογή Nike Free. Τα ελαστικά, ελαφριά αλλά ταυτόχρονα ανθεκτικά νήματα αγκαλιάζουν το πόδι και προσφέρουν ευκαμψία και στήριξη. Με ελαφρώς πιο χαλαρή πλέξη σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, το επάνω μέρος από Flyknit στα Nike Free 3.0 Flyknit και Free 4.0 Flyknit προσφέρει τέλειο αερισμό.

Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα, έτσι και το Nike Free 5.0 είναι επίσης ένα ελαφρύ παπούτσι με τεχνολογία Nike Flywire, σχεδιασμένο χωρίς ραφές, με ένα ελαφρύ δίχτυ στο επάνω μέρος. Η αφαίρεση ακόμα και του ελάχιστου βάρους είναι σημαντική σε μια προπόνηση αρκετών χιλιομέτρων. 

4. ΜΕΓΙΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗ ΦΤΕΡΝΑ

Σε αντίθεση με πολλά παπούτσια για τρέξιμο που έχουν ένα πλαστικό προστατευτικό στο πίσω μέρος του παπουτσιού, το Nike Free 3.0 Flyknit χρησιμοποιεί την τεχνολογία Flyknit για τη στήριξη της φτέρνας. Από την άλλη, το Nike Free 4.0 Flyknit χρησιμοποιεί στην περιοχή της φτέρνας ένα μη ελαστικό νήμα, που προσφέρει ακόμη περισσότερη σταθερότητα και στήριξη σε όσους το έχουν ανάγκη. Με την κατάργηση του πρόσθετου προστατευτικού φτέρνας εξασφαλίζεται ο φυσικός βηματισμός του δρομέα και μειώνεται το βάρος. 

5. ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Η τεχνολογία Nike Flyknit εκτός από τη μείωση του βάρους, συντελεί και στη μείωση των απορριμμάτων. Ενώ στα περισσότερα παπούτσια το επάνω μέρος είναι παραδοσιακά κατασκευασμένο από πολλά υλικά που κόβονται και ράβονται μαζί, με την τεχνολογία Nike Flyknit τα νήματα πλέκονται με τέτοιον τρόπο, ώστε να δημιουργείται ένα σχεδόν ενιαίο επάνω μέρος. Το αποτέλεσμα είναι ένα ελαφρύ παπούτσι που εφαρμόζει τέλεια και προσφέρει μέγιστες επιδόσεις, ενώ επιβαρύνει ελάχιστα το περιβάλλον. 

Από την πρώτη κιόλας εμφάνιση της τεχνολογίας Nike Flyknit στο Flyknit Racer το 2012, η πρωτοποριακή κατασκευή έχει μειώσει τα απορρίμματα σχεδόν κατά εννιακόσιους τόνους – όγκος που ισοδυναμεί περίπου με τρεις φορές το βάρος του μεγαλύτερου επιβατηγού jet στον κόσμο.

ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Η σχεδιαστική ομάδα της Nike δεν βλέπει τα Free σαν μια συλλογή κατασκευασμένη από μεμονωμένα χαρακτηριστικά. Αντιθέτως, κάθε ένα από τα χαρακτηριστικά των μοντέλων Free λειτουργεί αρμονικά προκειμένου να επιτρέψει τη φυσική κίνηση του ποδιού. Η φόρμα, τα υλικά και η τεχνολογία στη νέα συλλογή, εναρμονίζονται μεταξύ τους για να πετύχουν φυσική κίνηση 360 μοιρών.

Η νέα συλλογή Nike Free διατίθεται στο nike.com/gr/el_gr και στα καταστήματα Nike. 

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό επισκεφθείτε το http://news.nike.com/news/2015-nike-free-collection