PUBLI

Η Vans ενώνει τις δυνάμεις της με το Μουσείο Van Gogh στο Άμστερνταμ για τη δημιουργία μιας ξεχωριστής συλλογής

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τη συντήρηση του έργου και της πολιτιστικής κληρονομιάς του σπουδαίου ζωγράφου

Η  Vans και το Μουσείο Van Gogh παρουσιάζουν με περηφάνια μια μοναδική συλλογή γεμάτη τέχνη, όπου τα αριστουργηματικά έργα του Van Gogh ζωντανεύουν στα κλασικά μοντέλα της Vans, αλλά και σε ενδύματα με γραμμές υψηλής αισθητικής. Το Μουσείο Van Gogh θα διαθέσει μέρος των εσόδων από τη συγκεκριμένη συλλογή για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και συλλογής των έργων του Vincent Van Gogh, κάνοντας έτσι το έργο του προσβάσιμο και για τις επόμενες γενιές.

Ο Vincent Van Gogh υπήρξε αδιαμφισβήτητα ένας από τους διασημότερους και με μεγαλύτερη επιρροή μετα-ιμπρεσιονιστές ζωγράφους στην ιστορία της δυτικής τέχνης. Το έργο του είναι κυρίως γνωστό για την ομορφιά, το συναίσθημα και το χρώμα, καθώς ο Ολλανδός ζωγράφος έδινε ζωή στην προσωπική του έκφραση μέσα από την τέχνη του. Καθώς η δεκαετής καριέρα του ζωγράφου μετρά περισσότερα από 2.100 έργα συνολικά, η Vans συνεργάστηκε στενά με την ομάδα του Μουσείου Van Gogh για την επιλογή τεσσάρων έργων που ταιριάζουν στο δημιουργικό ήθος της Vans και ταυτόχρονα, αφορούν σε προσωπικές στιγμές από την οικογενειακή ιστορία του καλλιτέχνη.

 

Το Κρανίο, τα Άνθη Αμυγδαλιάς, Τα Ηλιοτρόπια καθώς και η αυτοπροσωπογραφία του ίδιου του Van Gogh αποτυπώνονται σε μια μοναδική συλλογή, παρουσιάζοντας μερικά από τα πιο αναγνωρισμένα έργα του ζωγράφου με έναν νέο τρόπο. 

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη νέα συλλογή Vans x Van Gogh Museum καθώς εκφράζει την αποστολή μας να παρουσιάζουμε και να κάνουμε προσβάσιμη τη ζωή και το έργο του Vincent Van Gogh σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, για να τους εμπνεύσει», δήλωσε ο Adriaan Dönszelmann, Managing Director του Μουσείου Van Gogh. «Συνδυάζοντας χαρακτηριστικά αριστουργήματα του Van Gogh με τα χαρακτηριστικά μοντέλα της Vans, η συνεργασία μας φέρνει ουσιαστικά την τέχνη του Van Gogh “Off The Wall” και μέσα στον κόσμο, σε ένα νεό κοινό, εκτός του μουσείου».

 

Όταν ο Van Gogh ξεκίνησε επίσημα τις σπουδές στην τέχνη, επικεντρώθηκε στη θεωρία των χρωμάτων, μέσω μιας σειράς σκελετών που αιχμαλωτίζαν τη σκιά και το φως σε μια σκοτεινή έκφραση. Οι συγκεκριμένες μελέτες αποκτούν ζωή στα κλασικά Slip-On, σε long-sleeves, φούτερ και καπέλο, με το ανθρώπινο κρανίο του Van Gogh τοποθετημένο προσεκτικά σε κάθε μοντέλο της συλλογής, μαζί με διακριτικές λεπτομέρειες από τα χειρόγραφα του καλλιτέχνη και ίχνη από πινέλα, που κρύβονται σε μια επανασχεδιασμένη εκτύπωση της κλασικής σκακιέρας.

Περισσότερο χρωματιστές αποδόσεις εμπνέονται από τα δύο πιο αναγνωρίσιμα έργα του ζωγράφου: τα Ηλιοτρόπια και τα Άνθη Αμυγδαλιάς. Ο Van Gogh δημιούργησε πέντε μεγάλους καμβάδες που απεικόνιζαν ηλιοτρόπια μέσα σε ένα βάζο, χρησιμοποιώντας τρεις αποχρώσεις του κίτρινου, για να αποδείξει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας εικόνας με ποικίλους βαθμούς χρώματος και υφής, ενώ χρησιμοποιείται μόνο ένα χρώμα σε διαφορετικούς τόνους. Ο πίνακας “Τα Ηλιοτρόπια” (“Sunflowers”) έχει σπάσει σε πολλά κομμάτια, για να καλύψει τον ‘καμβά’ των Authentic, το Sunflower Boyfriend t-shirt και το αντίστοιχο φούτερ. Το έργο “τα Άνθη Αμυγδαλιάς” (“Almond Blossom”) συμβολίζει τη νέα ζωή και απεικονίζει την αναζήτηση της ηρεμίας του Van Gogh. Δίνοντας ζωή στο σχέδιο και τα χρώματά του, οι σχεδιαστές της Vans εκτύπωσαν ψηφιακά το θέμα του πίνακα πάνω σε σατέν ύφασμα, για τη δημιουργία των Almond Blossom Bomber, καπέλου και backpack.

Η συλλογή παρουσιάζει την εξέλιξη στο στυλ του Van Gogh, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την αυτοπροσωπογραφία του, στην οποία απεικονίζει τον εαυτό του χρησιμοποιώντας φωτεινά και μη ανακατεμένα χρώματα και παράλληλα μία νέα τεχνική, όπου συνδυάζει συμπληρωματικά χρώματα για να δώσει βάθος και ένταση. Η αυτοπροσωπογραφία του Van Gogh καλύπτει το μπροστινό μέρος του Authentic και το αντίστοιχο Van Gogh Oversized Tee.

Τα σχέδια της συλλογής ολοκληρώνονται με μια ωδή στον πίνακα του Van Gogh “Παλιό αμπέλι με χωρική γυναίκα” (“Old Vineyard with Peasant Woman”), όπου το θέμα του είναι διακριτικά τυπωμένο πάνω στο Old Skool και σε ένα ξεχωριστό κλασικό Slip-On, που απεικονίζει αποσπάσματα από χειρόγραφες επιστολές του διάσημου ζωγράφου Vincent στον αδερφό του, Theo. Οι σχεδιαστές της Vans επέλεξαν αποσπάσματα και σκίτσα από κάποια από τα συνολικά 700 γράμματα του καλλιτέχνη προς τον αδερφό του και τα χρησιμοποίησαν ως σχέδιο για το κλασικό μοντέλο Slip-On. Τα δύο συγκεκριμένα σχέδια θα είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένα καταστήματα.

Κάθε μοντέλο υποδήματος της συλλογής Vans x Van Gogh Museum ολοκληρώνεται με ένα ειδικά σχεδιασμένο εσωτερικό πάτο που μιμείται τις διάσημες πινελιές του Van Gogh, μαζί με τα λογότυπα του Μουσείου Van Gogh και της Vans. Κάθε κομμάτι της συλλογής έχει επίσης και ένα special hang tag που παρουσιάζει επιλεγμένα ιστορικά γεγονότα πίσω από κάθε έργο του ζωγράφου.

Η συλλογή Vans x Van Gogh Museum είναι διαθέσιμη στα official καταστήματα της Vans στο The Mall Athens, στο Athens Metro Mall, στο Attica City Link καθώς και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.

#VansxVanGoghMuseum