PUBLI

Η Signify στοχεύει το 2021 να μην έχει πλαστικό καμία συσκευασία καταναλωτικού προϊόντος

Η εταιρεία καταργεί σταδιακά τα πλαστικά από όλες τις συσκευασίες που σχετίζονται με τον καταναλωτή

Κάθε χρόνο, οκτώ εκατομμύρια τόνοι πλαστικών καταλήγουν στους ωκεανούς, σκοτώνοντας ένα εκατομμύριο θαλάσσια πτηνά και απειλώντας εκατοντάδες είδη θαλάσσιας ζωής. Η ρύπανση από πλαστικό έχει γίνει ένα από τα πιο πιεστικά περιβαλλοντικά ζητήματα και οι καταναλωτές επικρίνουν όλο και περισσότερο τη συσκευασία των προϊόντων που αγοράζουν.

Signify (Euronext: LIGHT), ο παγκόσμιος ηγέτης στον φωτισμό, αγωνίζεται ενεργά για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των προϊόντων της. Στο πλαίσιο της πολιτικής συσκευασίας της, η Signify χρησιμοποιεί ήδη 80% ανακυκλωμένο χαρτί για τη συσκευασία της και τώρα θα αρχίσει να καταργεί τη σταδιακή κατάργηση όλων των πλαστικών από τη συσκευασία για προϊόντα που σχετίζονται με τους καταναλωτές, με στόχο να είναι χωρίς πλαστικά το 2021.

Καταργώντας σταδιακά το πλαστικό που χρησιμοποιείται για τη συσκευασία καταναλωτικών προϊόντων, η Signify θα αποφύγει τη χρήση πάνω από 2,5 εκατομμυρίων κιλών πλαστικών ετησίως. Αυτό ισούται με 125 εκατομμύρια φιάλες PET, τα οποία, τοποθετημένα στη σειρά, θα εκτείνονταν πάνω από 8.000 χιλιόμετρα (περίπου 5.000 μίλια), περίπου την απόσταση από το Tromsø στα βόρεια της Νορβηγίας, έως το Γιβραλτάρ στο νότιο άκρο της Ιβηρικής χερσονήσου και πίσω[1]. Επιπλέον, η νέα μας συσκευασία είναι μικρότερη, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τη μεταφορά και τα υλικά που χρησιμοποιούμε κατά 6 εκατομμύρια κιλά ετησίως – ισοδύναμο με την ποσότητα CO2 που μπορούν να απορροφήσουν 270.000 πλήρως αναπτυγμένα δέντρα σε ένα χρόνο[2].

«Τα πλαστικά απόβλητα έχουν πολύ αρνητικό αντίκτυπο στον πλανήτη μας και τη βιοποικιλότητά του και αποφασίσαμε ότι πρέπει να αναλάβουμε ηγετικό ρόλο και να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε εναλλακτικές λύσεις χωρίς πλαστικό. Είναι το σωστό να το κάνουμε και να ανταποκριθούμε στις αυξανόμενες προσδοκίες των πελατών μας », δήλωσε ο Eric Rondolat, Διευθύνων Σύμβουλος της Signify. «Ανυπομονώ για τη στιγμή που μπορούμε να ανακοινώσουμε ότι δεν χρησιμοποιούμε πλέον πλαστικά στις συσκευασίες μας».

Κατά μέσο όρο, η πολιτική για τις συσκευασίες της Signify απαιτεί ήδη όλες οι συσκευασίες να περιέχουν πάνω από 80% ανακυκλωμένο χαρτί και τα παρθένα υλικά πρέπει να προέρχονται από πιστοποιημένες ανανεώσιμες πηγές. Σε περιπτώσεις όπου τα υλικά που βασίζονται σε χαρτί δεν είναι εφαρμόσιμα, η Signify εξετάζει άλλες μη πλαστικές εναλλακτικές λύσεις. Η Signify έχει ήδη ξεκινήσει τη σταδιακή κατάργηση του πλαστικού αφαιρώντας τα πλαστικά ένθετα που χρησιμοποιούνται συνήθως από τη συσκευασία της Philips Hue. Έχει επίσης επιλέξει αφρό χαρτιού για τη συσκευασία του Philips Hue Play HDMI Sync Box που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Η αντικατάσταση συσκευασιών blister με χαρτοκιβώτια που βασίζονται σε χαρτί θα γίνει αλληλουχία σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας και σε διάφορες περιοχές, ξεκινώντας με λαμπτήρες LED στην Ευρώπη το τρίτο τρίμηνο του 2020 και τον υπόλοιπο κόσμο μετά τις αρχές του 2021.

Η Signify άρχισε ήδη να αντικαθιστά την πλαστική συσκευασία κυψέλης για τους λαμπτήρες LED με υλικά από χαρτί, στην περιοχή του Ειρηνικού. Η αλλαγή αυτή έλαβε πολύ θετικά σχόλια και είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των πωλήσεων.

«Όταν αντικαταστήσαμε τις συσκευασίες μας στην περιοχή του Ειρηνικού, οι πελάτες είπαν ότι ήταν πιο ελκυστικό και φιλικό προς το περιβάλλον», πρόσθεσε ο Rondolat. “Καλώ άλλες εταιρείες να συνεργαστούν μαζί μας και θα μοιραστούμε με ευχαρίστηση αυτά που μάθαμε.”

Η σταδιακή κατάργηση των πλαστικών είναι ένας ακόμη τρόπος που οδηγούμε την αειφορία στην επιχείρησή μας και ένα άλλο ορόσημο παράλληλα με το πρόγραμμα βιωσιμότητάς μας Brighter Lives, Better World. Είμαστε σε καλό δρόμο για να επιτύχουμε την ουδετερότητα του άνθρακα παγκοσμίως φέτος και έχουμε ήδη επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα σε 15 από τις 19 αγορές μας. Το 2019, αναγνωριστήκαμε για τρίτη συνεχή χρονιά, ηγέτης της βιομηχανίας, στον δείκτη βιωσιμότητας Dow Jones.

[1] Με βάση τους υπολογισμούς της Signify χρησιμοποιώντας φιάλες PET των 0,5 λίτρων

[2] Ένα δέντρο μπορεί να απομονώσει 22 κιλά CO2 ετησίως