PUBLI

Η Tommy Hilfiger συνεργάζεται με τον Kiddy Smile στο πλαίσιο course με θέμα το intersectionality

Η Tommy Hilfiger έχει συνάψει συνεργασία με την online εκπαιδευτική πλατφόρμα FutureLearn, προκειμένου να εμπνεύσει την αλλαγή, δίνοντας πρόσβαση σε ένα εκπληκτικό φάσμα ‘μαθημάτων’ που αφήνουν το δικό τους θετικό αποτύπωμα.

Η Tommy Hilfiger λανσάρει ένα δωρεάν διαδικτυακό course εξερευνώντας το ζήτημα του intersectionality αλλά και του τι μας κάνει ξεχωριστούς με τον DJ, χορευτή, παραγωγό και ακτιβιστή υπέρ του self-expression και της ανάδειξης της προσωπικής μας ταυτότητας, Kiddy Smile. Έχοντας την κοινή πεποίθηση ότι η δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος ξεκινά από τη βελτίωση του εαυτού μας, το course θα είναι διαθέσιμο στο FutureLearn.com για προβολή σε smartphone, tablet και υπολογιστή από τις 22 Μαρτίου, 2021.

Το FutureLearn μεταμορφώνει την έννοια της εκπαίδευσης, κάνοντας τη διαδικασία ευχάριστη και άκρως επιμορφωτική. Μέσα από τα χιλιάδες μαθήματα που προσφέρει, σε συνεργασία με παγκοσμίου κλάσης πανεπιστήμια και οργανισμούς, όπως το King’s College London και το Johns Hopkins University, οι χρήστες μπορούν να αναπτύξουν νέα hobbies, δεξιότητες και επαγγελματική ειδίκευση 100% από την ασφάλεια του σπιτιού τους.

Το μάθημα του Tommy Hilfiger FutureLearn εξερευνά τον τρόπο με τον οποίο παράγοντες όπως η φυλή, το φύλο και η σεξουαλικότητα του κάθε ανθρώπου επηρεάζουν τη ζωή όλων μας,  περιλαμβάνοντας μία μίξη από story-telling, διάλογο, κοινωνική γνώση αλλά και progress celebrations. Το online course είναι σχεδιασμένο από πιστοποιημένους ειδικούς πάνω στο αντικείμενο των μαθημάτων, φιλοξενείται από τον καλλιτέχνη Kiddy Smile με καταγωγή από το Παρίσι και μπορεί να πραγματοποιηθεί στο ρυθμό που επιλέγει ο κάθε χρήστης.

Συγκεκριμένα, την πρώτη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα:

  • Εισαγωγή στα βασικά σημεία του course ώστε οι χρήστες να μάθουν περισσότερα για τον όρο ‘intersectionality’ αλλά και πως σχετίζεται με τις άλλες μορφές διακρίσεων.
  • Ο Kiddy μοιράζεται την δική του προσωπική ιστορία και οι εκπαιδευόμενοι ανακαλύπτουν γιατί το ζήτημα του intersectionality είναι γνωστό, ποια είναι η σημασία που κατέχει στη σύγχρονη εποχή αλλά και πως επηρεάζει τη ζωή των ανθρώπων.
  • Ο Kiddy μοιράζεται το δικό του όνειρο του σχετικά με το μέλλον της κοινωνίας αλλά και πως οι διάφορες κοινότητες δουλεύουν ώστε να εδραιώσουν τα νέα δεδομένα σχετικά με το ζήτημα του intersectionality στις Δυτικές κοινωνίες.
  • Τέλος, οι χρήστες συζητούν τι έμαθαν στη διάρκεια των μαθημάτων αλλά και πως μπορούν να προχωρήσουν μαζί για να εμπνεύσουν την αλλαγή.

Τη δεύτερη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα:

  • Οι χρήστες ενθαρρύνονται να αξιολογήσουν σε βάθος όλα όσα έχουν μάθει στο course.
  • Ο Kiddy συζητά τις προσωπικές του εμπειρίες σχετικά με το ζήτημα του intersectionality.
  • Οι χρήστες μαθαίνουν τη σημασία του να ζεις με ασφάλεια αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να φέρουν κοντά τις διάφορες κοινότητες ώστε να αντιμετωπίζουν μαζί τις δυσκολίες. 
  • Οι χρήστες συμπληρώνουν ένα σύντομο quiz για να ανακεφαλαιώσουν όλα όσα έμαθαν κατά τη διάρκεια του course.

 

 

Για να εξοπλίσει πλήρως τους χρήστες της με τα κατάλληλα εργαλεία και την κατανόηση που απαιτεί η προώθηση της κοινωνικής αλλαγής, τα πέντε μαθήματα FutureLearn που σχεδιάστηκαν από τον Tommy Hilfiger επικεντρώνονται στην αειφορία, στη στήριξη της LGBTQI+ κοινότητας, στην αυτοπεποίθηση του σώματος αλλά και στην οικοδόμηση της κοινότητας. Μέσω της πλατφόρμας, οι χρήστες θα αποκτούν έναν ασφαλή χώρο με στόχο να διερευνήσουν τις διαφορετικές εμπειρίες, να μοιραστούν τα προσωπικά τους όνειρα και προκλήσεις. 

Παράλληλα με τα μαθήματα FutureLearn, ο Tommy Hilfiger θα δώσει μια σειρά από live talks τα οποία θα προβληθούν στα παγκόσμια κοινωνικά κανάλια ώστε ο ίδιος να προσφέρει επιπλέον σύντομα life hacks. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τους στόχους βιωσιμότητας που έχει θέσει το brand, επισκεφθείτε το sustainability.tommy.com.