PUBLI

Η Vedema αναβιώνει στο εστιατόριο Selene στις 23 & 24 Σεπτεμβρίου

Δύο ημέρες γεμάτες μοναδικά κρασιά από τους τοπικούς παραγωγούς της Σαντορίνης, βιωματικά masterclasses από διακεκριμένους Masters of Wine, ένα μοναδικό 6-hands μενού εμπνευσμένο από την πολυετή γαστρονομική ιστορία του εστιατορίου Selene και τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας που επιμελείται η Ζωή Χατζηγιαννάκη περιμένουν τους επισκέπτες στους χώρους του εμβληματικού «Selene» Restaurant στα Φηρά στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου.

Η Vedema του Selene, της Έβελυν και του Γιώργου Χατζηγιαννάκη, επιστρέφει στο «σπίτι».

Τι είναι ένας τόπος, εάν δεν είναι άνθρωποί του, το φαγητό του, τα κρασιά του, το φως και οι σκιές του, τα χαρακτηριστικά του μέρη και οι αναμνήσεις του; Στις 23 και στις 24 Σεπτεμβρίου, η Vedema*, η διάσημη έκθεση Σαντορινιού κρασιού που εμπνεύστηκε και υλοποίησε ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης και η σύζυγός του Έβελυν, ενώνοντας όλους τους οινοπαραγωγούς της Σαντορίνης κάτω από την ίδια στέγη, επιστρέφει στο «σπίτι» της, το Selene. Ταυτόχρονα πλαισιώνεται από παράλληλα events και δρώμενα τόσο οινικού και γαστρονομικού όσο και καλλιτεχνικού χαρακτήρα, επιδιώκοντας να γίνει το σημείο συνάντησης όλων όσων θέλουν να πάρουν μία γεύση από την αληθινή ψυχή αυτού του μαγικού τόπου, που παλεύει με τα στοιχεία της φύσης εδώ και αιώνες. Φέτος η Vedema και οι παράλληλες δράσεις που θα την πλαισιώνουν θα καταλάβουν για δύο ημέρες όλους τους χώρους του Selene, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των μυσταγωγικών μεσαιωνικών κελαριών (κάναβες), που θα υποδεχθούν τους λάτρεις του κρασιού, του φαγητού, των τεχνών και της ιστορίας στο πλαίσιο αυτής της υπέροχης «γιορτής». Φυσικά από το μοναδικό αυτό γεγονός δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι διεθνούς φήμης επίτιμοι καλεσμένοι, και συγκεκριμένα, η Jancis Robinson, η πιο επιδραστική οινική προσωπικότητα στον κόσμο, και ο Nick Lander, ο έγκριτος κριτικός γεύσης με εκτενή αρθρογραφία στους Financial Times, οι οποίοι με χαρά δέχθηκαν να παρευρεθούν στην αναβίωση αυτής της μαγικής διήμερης διοργάνωσης, τη Vedema 2022.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, δύο εξαιρετικά wine masterclasses θα διοργανωθούν στην εντυπωσιακή κάναβα του Αγ. Ιωσήφ, υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Καρακάση MW, υπεύθυνου του οινικού προγράμματος του Selene. Το πρώτο τιτλοφορείται «Assyrtiko & Riesling: Grand Crus in Santorini» και φέρνει τη Γερμανίδα Master of Wine, Caro Maurer MW, μέχρι τη Σαντορίνη σε ρόλο συμπαρουσιάστριας, ενώ στο δεύτερο, με τίτλο «Santorini Old Vintages», ο Γιάννης Καρακάσης MW ξεδιπλώνει όλες τις πληροφορίες και τα μυστικά για την παλαίωση του Ασύρτικου μέσα από ξηρά αλλά και γλυκά κρασιά, φτάνοντας πίσω στο μακρινό 1947.
Το ίδιο απόγευμα μία πρωτοποριακή έκθεση φωτογραφίας, αφιερωμένη φυσικά στην Έβελυν και τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη και υπό την επιμέλεια της Ζωής Χατζηγιαννάκη, θα ανοίξει τις πόρτες της μέσα στο εντυπωσιακό lobby εισόδου του Selene. Η έκθεση Εκφράσεις του Φωτός θα περιλαμβάνει έργα μερικών εκ των σημαντικότερων σύγχρονων Ελλήνων φωτογράφων όπως ο Πάνος Κοκκινιάς, ο Στράτος Καλαφάτης και η Έφη Χαλιορή που θα παρουσιάσουν στο κοινό το άλλο πρόσωπο της Σαντορίνης και των Κυκλάδων, εκτιθέμενα στο μαγικό αυτό μεσαιωνικό πέρασμα.

Το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, είναι η μέρα που η καρδιά του Selene χτυπά πιο δυνατά, αφού είναι και η μέρα που θα πραγματοποιηθεί η Vedema @ St. Joseph. Πρόκειται για το project που ενώνει ξανά το σαντορινιό αμπελώνα και τους ανθρώπους του κάτω από την ίδια στέγη, δηλαδή για την δοκιμή των σαντορινιών κρασιών, που έρχεται να αναβιώσει και να συνεχίσει το έργο του εμπνευστή της Vedema, και πατριάρχη της Σαντορινιάς γαστρονομίας, του Γιώργου Χατζηγιαννάκη. Η έκθεση κρασιών από ολόκληρη τη Σαντορίνη με πρωταγωνιστές τους τοπικούς παραγωγούς και τα κρασιά τους θα εκτυλίσσεται όλη την ημέρα στην κάναβα του Αγ. Ιωσήφ.

Το καλύτερο «κλείσιμο» αυτού του μαγικού διημέρου δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένα μοναδικό δείπνο και μία βουτιά στην ιστορία του ίδιου του Selene. Ένα 6 hands dinner κατά το οποίο ο βραβευμένος με αστέρι Michelin chef του Selene Ettore Botrini πλαισιώνεται από δύο από τους πιο καταξιωμένους σεφ στην Ελλάδα, και μάλιστα στενά συνδεδεμένους με την ιστορία του εστιατορίου, εφόσον έχουν παλαιότερα αφήσει το αποτύπωμα τους σε αυτό, τον Θοδωρή Παπανικολάου και τον Πάνο Τσίκα, σε ένα γαστρονομικό δείπνο με τίτλο Selene: Ένα ταξίδι στο Χρόνο. Ένα μενού γευσιγνωσίας εμπνευσμένο φυσικά από το παρελθόν του εστιατορίου και τους δημιουργούς του, Έβελυν και Γιώργο Χατζηγιαννάκη, που θα συνοδεύεται από μερικά από τα καλύτερα σαντορινιά κρασιά.

*«Vedema» είναι μία Ενετικής προέλευσης λέξη, που στη Σαντορίνη χρησιμοποιείται για να δηλώσει τον τρύγο, τη «γιορτή» του σαντορινιού αμπελώνα και των ανθρώπων του.

Παρακαλώ βρείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ:

Παρασκευή 23/09

WINE MASTERCLASSES

*Assyrtiko and Riesling: Grand Crus in Santorini *
Masterclass από τους Yiannis Karakasis MW & Caro Maurer MW στην Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ (13:00 – 14:30)

*Santorini Old Vintages *
Masterclass από τον Yiannis Karakasis MW στην Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ (17:00 – 18:30)

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Εκφράσεις του Φωτός, υπό την επιμέλεια της Ζωής Χατζηγιαννάκη.
Εγκαίνια της έκθεσης με θέμα τις Κυκλάδες στο τούνελ της Σελήνης (19:00 – 22:00 )

Σάββατο 24/09

ΕΚΘΕΣΗ Vedema @ St. Joseph
Έκθεση και γευσιγνωσία Σαντορινιού Αμπελώνα στην Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ (12:00 – 18:00)

SIX HANDS DINNER
Selene: Ένα Ταξίδι στο Χρόνο
Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Executive Chef του Selene Restaurant Έκτορας Μποτρίνι, ο Θοδωρής Παπανικολάου και ο Πάνος Τσίκας παρουσιάζουν ένα μενού γευσιγνωσίας, εμπνευσμένο και αφιερωμένο στην ιστορία του Selene συνοδεία Σαντορινιών κρασιών, επιλεγμένων από τον Γιάννη Καρακάση MW. (19:00 – 23:00)