PUBLI

Και όμως έκανα service στο αυτοκίνητο με ένα κλικ!

Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία, τρέχα το αυτοκίνητο για service για να μην μείνεις σε καμιά ερημιά όταν θα’ σαι στις διακοπές και συμπλήρωσε και λίγο φρέον στο air condition για να μην σε φάει το Μαράκι στη γκρίνια ότι έσκασε πάλι από τη ζέστη.

Εν μέσω Mundial, δεν υπήρχε περίπτωση να χάσω χρόνο για να ψάχνω συνεργείο, αλλά δεν ήθελα να πάω και στον πρώτο μάστορα που θα συναντήσω στο δρόμο μου, με το φόβο ότι θα κατέληγα με μέτριο service και πολύ ακριβό ταμείο. Και μέσα σε αυτή την διαδικτυακή μου αναζήτηση από τον καναπέ, έπεσα πάνω στο autoduder!

Οι τύποι φαίνονται να το κατέχουν το θέμα. Μια απλή αναζήτηση για να επιλέξω τη μάρκα και το μοντέλο του αυτοκινήτου μου, τις εργασίες που χρειάζομαι και την περιοχή που με εξυπηρετεί, ήταν αρκετή για να καταλήξω σε μια λίστα με συνεργεία, τις τελικές τιμές τους και τις αξιολογήσεις τους από άλλους χρήστες. Όσο για τις τιμές, περίπου στο μισό από το επίσημο service που είχα ρωτήσει, και 20% λιγότερα από το κοντινό μου συνεργείο που έχω ξαναπάει και υποτίθεται ότι με ξέρουν. Από την άλλη πλευρά είχα μία ανησυχία ότι οι τιμές έδειχναν πολύ χαμηλές για να είναι αληθινές, δεδομένου όμως ότι η πληρωμή δεν γίνεται ηλεκτρονικά αλλά απευθείας στο συνεργείο, είπα να το ρισκάρω.

Όλη η διαδικασία έγινε μέσα σε 3 μόλις στάδια:

Βρήκα και σύγκρινα προσφορές στις 9:50 μ.μ. μέσα σε 1΄ ξάπλα στο καναπέ μου στο ημίχρονο του ματς. Κατέληξα στο συνεργείο και τη τιμή που ήθελα και έκλεισα το ραντεβού μου σαν κύριος, χωρίς τηλέφωνα, ταλαιπωρίες και παζάρια με τον μάστορα για τις τιμές, τα ανταλλακτικά και για το ποια μέρα να πάω.

Την επόμενη μέρα πήγα στο συνεργείο και εκεί άρχισα να υποπτεύομαι ότι μάλλον την πάτησα… Όλοι μου φέρονταν πολύ καλά σαν να με καλόπιαναν για αυτά που θα ακολουθήσουν (λογικά στο ταμείο). Αυτό βέβαια που δε με χάλασε καθόλου ήταν ότι με πήγαν με SMART του autoduder  στο κοντινότερο σταθμό, μιας και το συνεργείο δεν ήταν κοντά σε μετρό και βιαζόμουν να φύγω. Στη διαδρομή τα είπαμε χαλαρά με καφεδάκι (κερασμένο από τα παιδιά) για τη νέα πλατφόρμα με τον τεχνικό του autoduder. Όταν πήγα να παραλάβω το αυτοκίνητο (αυθημερόν κιόλας), μου χαν κάνει και ένα περιποιημένο «ξεσκόνισμα» στο air condition, είχαν συμπληρώσει φρέον, και είχαν ελέγξει ότι λειτουργεί κανονικά, οπότε δεν θα ψηθούμε στους καύσωνες.

Επιπλέον μου έκαναν γενικό έλεγχο και κάτι εξτρά χωρίς να πληρώσω παραπάνω. Μετά από λίγο πέρασε και άνθρωπος από το autoduder να τσεκάρει αν όλα είναι καλά στο ραντεβού ή αν έχω κάποιο παράπονο , και εγώ ξαφνικά αρχίζω να αναρωτιέμαι αν είμαι στη Σουηδία. Μέχρι στιγμής όλα καλά, πηγαίνω να πληρώσω και είμαι έτοιμος για όλα (στην Ελλάδα ζούμε). Παίρνω βαθιά ανάσα και… τίποτα! Όλα μια χαρά, δίνω κάρτα και πληρώνω τη τιμή που είδα στο site. Τίποτα παραπάνω. Μπήκα συνεργείο και βγήκα ατσαλάκωτος και αγρατζούνιστος, ακόμα δεν το πιστεύω! Φεύγω στα γρήγορα σαν να έχω κάνει ληστεία πριν με καταλάβουν αλλά κανείς δεν με κυνηγάει, όλοι χαρούμενοι.

Μετά το ραντεβού με καλούν στο τηλέφωνο να ρωτήσουν αν όλα πήγαν εντάξει και στα καπάκια λαμβάνω και mail να αξιολογήσω το συνεργείο. Έχω δίλλημα να τους βασανίσω με ένα 4,5 για να τους δώσω κίνητρο να βελτιωθούν και άλλο, ή να ρίξω ένα 5 για να είναι και δίκαιο; Χτες βράδυ πήγα ταμείο στο στοίχημα οπότε είμαι στις καλές μου, 5 λοιπόν.

 

Κάποια στιγμή μέχρι τα Χριστούγεννα θα χρειαστώ και λάστιχα, τώρα πια όμως παίζουμε εκ του ασφαλούς επειδή… autoduder.