PUBLI

Καινοτόμες δράσεις και νέοι αθλητές πλαισιώνουν το πρόγραμμα «Αθλητισμός για όλους»

"Στρατηγικός στόχος μας, εξ’αρχής, ήταν η επιλογή νέων αθλητών, που θα μπορέσουν να ανεβάσουν την Ελλάδα ψηλά!"

Με στόχο την ενίσχυση και υποστήριξη νέων Ελλήνων αθλητών αλλά και τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, η νεοσύστατη AMKE “Charity4U – Αθλητισμός για όλους”, ανακοίνωσε το πρόγραμμα δράσεών της αλλά και παρουσίασε τους νεαρούς αθλητές που θα υποστηρίξει για την τρέχουσα χρονιά.

Ήδη εδώ και δύο μήνες, πλήθος ενδιαφερόμενων αθλητών υπέβαλλαν ηλεκτρονική αίτηση για συνεργασία με το Charity4U, και ένας μηχανισμός αξιολόγησης τέθηκε σε λειτουργία ώστε, λαμβάνοντας υπ’ όψιν κοινωνικά, οικονομικά και αθλητικά κριτήρια, να αναδειχθούν οι καταλληλότεροι. Έτσι, ο Νίκος Παπαγγελής (18 ετών), o νεαρός ποδηλάτης με υψηλές διακρίσεις στο ιστορικό του, ο οποίος αγωνίζεται στην ποδηλασία για άτομα με αναπηρία, η Κατερίνα Διβάρη (17 ετών), παγκόσμια πρωταθλήτρια νέων στην ιστιοπλοΐα – κατηγορία RSX- και οι αθλητές της Εθνικής Ομάδας Τραμπολίνο με παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές διακρίσεις, Μάριος Γράψας (19 ετών) και Κωνσταντίνος Γράψας (20 ετών), είναι οι πρώτοι 4 αθλητές οι οποίοι ξεχώρισαν για το ήθος τους, για την άοκνη προσπάθεια τους και για τους ευγενώς υψηλούς στόχους τους.  To “Charity4U” θα αναλάβει την οικονομική ενίσχυση των αθλητών, καλύπτοντας σημαντικό μέρος των εξόδων προετοιμασίας τους και συμμετοχής σε διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και την παροχή συμβουλών, σε επίπεδο αθλητικής τεχνογνωσίας, εγκατάστασεων, μέσω των Holmes Place Clubs, και γενικότερα την προβολή των επιτευγμάτων των νεαρών αθλητών, με στόχο, τόσο τη γνωριμία με τους ίδιους, αλλά και τα αθλήματά τους. Κοινός στόχος των νεαρών αθλητών είναι η διάκρισή τους στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς, αντίστοιχα, Aγώνες στο Τόκυο το 2020. Η Πρόεδρος της ΑΜΚΕ και CEO των Holmes Place, Έλλη Φλέγγα, δήλωσε «Στρατηγικός στόχος μας, εξ’αρχής, ήταν η επιλογή νέων αθλητών, που θα μπορέσουν να ανεβάσουν την Ελλάδα ψηλά! Εύχομαι ολόψυχα με τη στήριξη όλων να επιτύχουμε τον μακροπρόθεσμο στόχο μας και να βρισκόμαστε στο πλευρό τους για τα επόμενα τέσσερα χρόνια μέχρι το Τόκυο».

Στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου, η Ελλη Φλέγγα παρουσίασε, ταυτόχρονα, τα μέλη της Holmes Place, τα οποία έθεσαν ένα μεγάλο αθλητικό και προσωπικό στόχο για την επερχόμενη χρονιά και παράλληλα θα στηρίξουν τη δράση του Charity4U. Συγκεκριμένα, οι Holmes Place #charity4U ambassadors είναι: η Πηνελόπη Παρασκευοπούλου, η οποία θα επιχειρήσει να σκαρφαλώσει στα Πυρηναία Όρη τον Ιούλιο, ο Χαρίλαος Χρηστίδης, συμμετέχοντας στο Ironman 70.3 Zell am See Kaprun τον Αύγουστο, η Ειρήνη Φακίνου, η οποία θα λάβει μέρος τόσο στο Μαραθώνιο του Παρισίου τον Απρίλιο όσο και σε αυτόν της Αθήνας τον Νοέμβριο, καθώς και ο Παναγιώτης Πανταζόπουλος, επιχειρώντας να τερματίσει στο Half Iron Man Croatia τον Σεπτέμβριο. Και οι τέσσερις ambassadors θα προπονούνται για να επιτύχουν τους στόχους τους από τους εξειδικευμένους trainers των Holmes Place ενω παράλληλα, και καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς, θα συγκεντρώσουν χρήματα, ως υποστήριξη στην προσπάθειά τους, τα οποία θα διατεθούν εξ’ ολοκλήρου στην MKO “Charity4U – Αθλητισμός για όλους”.

Παράλληλα, το Charity4U ανακοίνωσε τρία σημαντικά αθλητικά events που σκοπεύει να διοργανώσει φέτος και που το σύνολο των εσόδων τους  θα ενισχύσουν τους τέσσερις νεαρούς αθλητές.  Συγκεκριμένα:  το  “Swim Around Spetses”, έναν αγώνα μαραθώνιας κολύμβησης που θα διεξαχθεί στις 2 Σεπτεμβρίου (σε συνδιοργάνωση με την ομάδα του Spetses mini Marathon), το “The Bridge Experience”, ένα διήµερο εορτασµού του αθλητισµού και του πολιτισµού με κολύμπι, τρέξιμο και ποδήλατο που θα διεξαχθεί 8-9 Ιουλίου στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου “Χαρίλαος Τρικούπης” (σε συνδιοργάνωση με την ομάδα του 4P – Sports Travels) και η κολυμβητική ομάδα Pastra Cretonaxiosa, η πρώτη ελληνική ομάδα 8 ατόμων που διέσχισε τον περασμένο Αύγουστο τη Μάγχη σε χρόνο ρεκόρ,  ανακοίνωσε το επόμενο εγχείρημά της, τον διάπλου Κυθήρων-Αντικυθήρων.

Επιστημονικός συνεργάτης της AMKE “Charity4U – Αθλητισμός για όλους” είναι το έγκυρο και σύγχρονο εργομετρικό κέντρο My Athlete ενώ τη δημιουργική επιμέλεια έχει αναλάβει η ομάδα creative design Minus.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση της ΑΜΚΕ “Charity4U – Αθλητισμός για όλους”:

Website: www.charity4u.gr

Instagram: @charity4ugr