PUBLI

Kantina by Stavros Varthalitis: Το πρώτο concept του Σταύρου Βαρθαλίτη είναι ghost kitchen και μόλις άνοιξε

Μια λατρεία στο ελληνικό φαγητό, την έχει ο Σταύρος Βαρθαλίτης. Και παρόλο που μέχρι τώρα λαχταρούσαμε να φάμε από τα χεράκια του παρακολουθώντας τον από τις οθόνες μας, πλέον μπορούμε να απολαύσουμε τις συνταγές του σπίτι μας, με ένα κλικ.

Το πρώτο concept του αγαπητού Έλληνα Master Chef έχει επιρροές από αγαπημένες και γνώριμες γεύσεις, με χαρακτήρα street food. Πρόκειται για μια εικονική… Kantina με «πειραγμένο» ελληνικό street food, που έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα των δυτικών προαστίων!

Ένα φρέσκο και πολλά υποσχόμενο delivery concept -σαν τον δημιουργό του- που ήρθε για να συνδυάσει με τον πιο νόστιμο και αντισυμβατικό τρόπο το street food με τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις. Και πώς το κάνει αυτό; Φανταστείτε ένα pulled pork που έχει όλη την αγαπημένη γεύση από σπιτικό κοκκινιστό μοσχαράκι σε… ανοιχτή πίτα με μελιτζάνα & άχυρο πατάτας. Ένα hot dog αλά σπετσοφάι, με τραγανό κρεμμύδι & μαγιονέζα μέσα σε αφράτο, βουτυράτο ψωμάκι. Ή τους παραδοσιακούς κολοκυθοκεφτέδες, με ένα δροσερό άρωμα και επίγευση που μένει αξέχαστη. Γεύσεις που θα ιντριγκάρουν, εκτός από τους γευστικούς σας κάλυκες, και τις αναμνήσεις σας!

Στο ανατρεπτικό μενού πρωταγωνιστούν διάφορες λατρεμένες πρώτες ύλες από Ελλάδα, αφού ο Σταύρος Βαρθαλίτης δεν έχει κρύψει την αδυναμία του στην ελληνική κουζίνα.

Ξεκινώντας από τα ορεκτικά, συναντάμε τη γραβιέρα, τις φρέσκες τραγανές πατάτες, τα μερακλίδικα κεφτεδάκια συνδυασμένα με φέτα αλλά και τις μυρωδάτες πιπεριές ιδανικές για σάλτσα σπετσοφάι.

Στα κυρίως η τρυφερή πανσέτα, τα μανιτάρια πλευρώτους που γίνονται λαχταριστός vegetarian «γύρος» με μυρωδικά και το pulled μοσχαράκι, συνθέτουν μεταξύ άλλων τις πιο χαρακτηριστικές επιλογές στις «ανοιχτές πίτες» του μενού. Το Kantina Fried Chicken είναι η «ένοχη» απόλαυση των κυρίως επιλογών, μιας και το γλυκοπικάντικο buttermilk chicken με χειροποίητη μαγιονέζα με πάπρικα και σπιτική coleslaw, είναι απλά έπικ!

Κι επειδή κάθε γεύμα για να κλείσει σωστά θέλει το γλυκό του, ο ταλαντούχος σεφ πρόβλεψε και γι’ αυτό! Στις επιλογές θα βρείτε ένα Μιλφέιγ με άρωμα Θεσσαλονίκης (με κρέμα μπουγάτσας δηλαδή), Προφιτερόλ για τους λάτρεις της σοκολάτας & της αλατισμένης καραμέλας αλλά και το κλασικό δροσιστικό Cheesecake με φράουλα & δυόσμο.

Στρώστε λοιπόν τραπέζι και καλωσορίστε την πιο νόστιμη εικονική Kantina στο σπίτι σας!

«Βάζει μπρος» στο Περιστέρι και εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή, αποκλειστικά μέσω delivery.
Kantina by Stavros Varthalitis
efood & wolt
IG: @kantina_greekstreetfood| FB: Kantina Greek Street Food