PUBLI

Κερδίστε συλλεκτικά δώρα της ταινίας “Jack Reacher”!

To ONEMAN προσφέρει 6 portable lights για βιβλίο/laptop, 6 dashboard slip mats & 6 i-pod in car kits/site από την ταινία "Jack Reacher"

To ONEMAN προσφέρει 6 portable lights για βιβλίο/laptop, 6 dashboard slip mats & 6 i-pod in car kits/site από την ταινία “Jack Reacher” Για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό δεν έχετε παρά να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής.

O απόλυτα λαμπερός star Τομ Κρουζ πρωταγωνιστεί μαζί με τους Ρόμπερτ Ντιβάλ, Ρόζαμουντ Πάικ, Ρίτσαρντ Τζένκινς και Βέρνερ Χέρτζογκ σε μια περιπέτεια μυστηρίου και κατασκοπείας βασισμένη στο βραβευμένο μπεστ-σέλερ του Λι Τσάιλντ Με Μια Βολή (One Shot)-στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell-, σε σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Μακ Κουάρι, του βραβευμένου με Όσκαρ σεναριογράφου της ταινίας Συνήθεις Ύποπτοι, αλλά και των πρόσφατων ταινιών του Κρουζ Valkyrie και Επικίνδυνη Αποστολή: Πρωτόκολλο Φάντασμα.

Ο κεντρικός ήρωας, ο αστυνόμος Τζακ Ρίτσερ, “ο ήρωας του σκεπτόμενου αναγνώστη”, εμπειροπόλεμος, τολμηρός, ευφυής και λιγόλογος, ο πιο γοητευτικός “σκληρός” της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας καλείται να καταδιώξει έναν άρτια εκπαιδευμένο ελεύθερο σκοπευτή που δολοφονεί με έξι βολές πέντε τυχαία άτομα. Μέσα σε λίγες ώρες, η αστυνομία συλλαμβάνει τον φερόμενο ως ένοχο κι η υπόθεση πάει για κλείσιμο, μέχρι τη στιγμή που ο άντρας που έχουν συλλάβει ζητά να του φέρουν τον Τζακ Ρίτσερ.

Ο μοναχικός πρώην αστυνομικός του στρατού, που δε ριζώνει πουθενά, γνωρίζει από παλιά αυτό τον άντρα κι έχει πολλούς λόγους να θέλει να τον δει να καταδικάζεται. Όμως σ’ αυτή την περίπτωση, ίσως τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν. Γιατί η άφιξη του Ρίτσερ στην πόλη πυροδοτεί μια σειρά από εκρηκτικές εξελίξεις. Κι αυτό που αρχικά φαινόταν σαν μια εύκολη υπόθεση, μοιάζει τώρα να παίρνει ασύλληπτες, τρομακτικές διαστάσεις… Μια καταιγιστική περιπέτεια με την αγωνία να χτυπάει κόκκινο, καθώς οι σκηνές δράσης και οι ανατροπές διαδέχονται συνεχώς η μια την άλλη.

Στο πλευρό του Κρουζ βρίσκουμε την Ρόζαμουντ Πάικ στο ρόλο της δικηγόρου που, παραδόξως, σε σύγκριση με άλλες κινηματογραφικές δικηγόρους, δεν έχει τον απόλυτο έλεγχο, αλλά είναι ευάλωτη και περνά φάσεις αυτό-αμφισβήτησης και αμφιβολίας των κινήσεών της. Ακόμα, το καστ συμπληρώνουν ο βετεράνος και προ πλέον της 20ετίας συνεργάτης του στη μεγάλη οθόνη (Days of Thunder) Ρόμπερτ Ντιβάλ (στο ρόλο του ιδιοκτήτη του σκοπευτηρίου) με τον οποίο η χημεία είναι διάχυτη σε όλες τις σκηνές τους και ο Ρίτσαρντ Τζένκινς που χτίζει μοναδικά ένα πέπλο μυστηρίου και αμφιβολιών γύρω από το ρόλο του στην όλη υπόθεση, ενσαρκώνοντας μοναδικά και τον πολύ-επίπεδο ρόλο του πατέρα που βιώνει μια συγκρουσιακή σχέση με την κόρη του.

Τέλος στο ρόλο του κακού βρίσκουμε το σκηνοθέτη Βέρνερ Χέρτζογκ, ο οποίος με τον ενθουσιασμό μικρού παιδιού μπήκε στην ταινία και συνεργάστηκε άψογα με το σκηνοθέτη, απογειώνοντας το ρόλο.

Και όπως σε κάθε περιπέτεια που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και στη συγκεκριμένη δε λείπει η «κλασική» σκηνή καταδίωξης με αμάξι με τον Τομ Κρουζ να αντικαθιστά τον κασκαντέρ και να πατάει τέρμα το γκάζι δίχως φόβο. Όσον αφορά στις σκηνές σωματικής πάλης, εκεί υιοθετείται η ισπανική μέθοδος Keysi, μια τεχνική αυτό-άμυνας «του δρόμου» που διέπεται από βασικές αρχές που βασίζονται στα φυσικά ένστικτα και όπου γίνεται χρήση των αγκώνων, των γονάτων, του κέντρου βάρους, οτιδήποτε θα μπορούσε να βγάλει νοκ-άουτ τον αντίπαλο. Ο χορογράφος των σκηνών αυτών σημειώνει «Οι σκηνές βασίζονται σε στρατιωτικά εγχειρίδια και κινήσεις τακτικής. Χρησιμοποιούμε πολύ το μαχαίρι.»

Τελικά ο Ρίτσερ δεν είναι παρά κάποιος που θέλει να απολαμβάνει την ελευθερία του, να ζει τη ζωή του, όπως ακριβώς επιθυμεί και ο οποίος βρίσκεται μπλεγμένος σε καταστάσεις λόγω της εγγενούς αίσθησης δικαίου που τον διακρίνει.