ΘΕΑΤΡΟ

Μάθε με να φεύγω: Του Άκη Δήμου σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη

Μετά την εξαιρετικά θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς την περασμένη θεατρική σεζόν, η ομάδα bijoux de kant παρουσιάζει σε νέο κύκλο την πολυσυζητημένη παράσταση Μάθε με να φεύγω

Θέατρο του Νέου Κόσμου
Κεντρική Σκηνή
Από 24 Οκτωβρίου

Το πρωτότυπο ανέκδοτο έργο του Άκη Δήμου μέσα από την παράδοξη, ευαίσθητη και εικαστική γλώσσα του σκηνοθέτη Γιάννη Σκουρλέτη γίνεται ένα αλλόκοτο σύμπαν που μαγεύει: μια πικρή ερωτική ιστορία ή μια ελεγεία για την ερωτική μοναξιά.

Σε ένα ξενοδοχείο που δεν λειτουργεί πια συναντάμε την ιδιοκτήτριά του Αγνή και τον αδελφό, συγκάτοικο, σύμμαχο και αντίπαλό της, Ίωνα. Ο ερχομός ενός μυστηριώδη ανώνυμου Άντρα, που επιστρέφει χρόνια μετά από μια θυελλώδη ερωτική νύχτα που πέρασε εκεί, ταράζει τις ισορροπίες. Ένα παραλίγο ειδύλλιο, ένας ανεξιχνίαστος φόνος κι ένας βίαιος χωρισμός σε ένα ιδιότυπο διακειμενικό παιχνίδι με την επιστροφή του ομηρικού Οδυσσέα στην Πηνελόπη του.

Ένα ακατάτακτο έργο, με επιρροές από τον Σάμουελ Μπέκετ, τον Τένεσι Ουίλιαμς, αλλά και από το μπουλβάρ και τα λαϊκά αναγνώσματα του περιπτέρου, όπως το Ρομάντσο.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Κείμενο Άκης Δήμου
Σκηνοθεσία Γιάννης Σκουρλέτης
Σκηνογράφος Νίκος Παπαδόπουλος
Ενδυματολόγος Βασιλική Σύρμα
Σχεδιασμός φωτισμών Γιώργος Μαρουλάκος
Βίντεο Γιώργος Αποστολόπουλος
Φωτογραφίες Ελίνα Γιουνανλή
Βοηθοί σκηνοθέτη Αλίκη Πιτσίνγκου, Διονύσης Νικολόπουλος
Παίζουν Θανάσης Δόβρης, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Χάρης Χαραλάμπους Καζέπης

Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κεντρική Σκηνή
Από 24 Οκτωβρίου 2025, Κάθε Τετάρτη 18:15, Παρασκευή 21:15, Σάββατο 18:15 & Κυριακή 21:15
Εισιτήρια: https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/mathe-me-na-feugo-2os-xronos/
https://nkt.gr/plays/mathe-me-na-fevgo/