PUBLI

Με συμμετοχές ρεκόρ ολοκληρώθηκε το The North Face Zagori Mountain Running 2015

Περισσότεροι από 1.600 αθλητές και αθλήτριες έλαβαν μέρος, στις 24-26 Ιουλίου 2015, τρέχοντας στα γραφικά μονοπάτια της Τύμφης και του Ζαγορίου.

Ο Τhe North Face Zagori Mountain Running επιβεβαίωσε τον τίτλο της κορυφαίας διοργάνωσης ορεινού τρεξίματος στη χώρα μας, φιλοξενώντας αθλητές κάθε επιπέδου καθώς και πλήθος τουριστών και επισκεπτών από όλα τα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού, στο πανέμορφο Ζαγόρι!

Το Σάββατο 25 Ιουλίου, δόθηκε η εκκίνηση του Τhe North Face Zagori Mountain Running με τον αγώνα των 80km στο Τσεπέλοβο. Εκατοντάδες δρομείς έδωσαν δυναμικό παρών στην πιο δύσκολη και απαιτητική διαδρομή της διοργάνωσης, με το Νίκο Καλοφύρη να τερματίζει πρώτος στους άντρες με την εξαιρετική επίδοση 09:46’:28’’, τον Σταύρο Στεφανή δεύτερο με 10:02’:10’’ και τον Γιάννη Κουρκουρίκη τρίτο με 10:12’23’’. Στις γυναίκες, την πρώτη θέση κατέκτησε η Ιωάννα Μπαράτσα, επιτυγχάνοντας επίσης εξαιρετικό χρόνο 12:43’:59’’, την δεύτερη θέση κατέλαβε η Σοφία Καλογήρου 13:09’’:40’’, ενώ την τρίτη θέση μοιράστηκαν, τερματίζοντας μαζί, η Βασιλική Φαλάρα και η Δέσποινα Γαβριηλίδου με 14:49’:24.

Μιάμιση ώρα μετά την έναρξη του πρώτου αγώνα, δόθηκε και η εκκίνηση των 42km στους Κήπους Ζαγορίου. Στον αγώνα αυτό, αθλητές και αθλήτριες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Ο αγώνας των 42km στους άντρες έκρυβε μια ανατροπή στα τελευταία λεπτά της διαδρομής, καθώς ο αθλητής που προπορευόταν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα έχασε τελικά δύο θέσεις στο τελικό βάθρο των νικητών. Πρώτος στους άντρες, τερμάτισε ο Δημήτρης Ζιαμπίρης, δεύτερος ήταν ο Γρηγόρης Κουλουριώτης και τρίτος ο Άρης Τσίπης. Στις γυναίκες, η Δήμητρα Μπίκα διατήρησε για ακόμα μια φορά τα «σκήπτρα» του αγώνα, τερματίζοντας πρώτη και αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Βιργινία Παπαποστόλου και στην τρίτη την Αναστασία Ελευθερίδου.

 

Το απόγευμα του Σαββάτου, το Τσεπέλοβο γέμισε με χαρούμενα παιδικά πρόσωπα και εορταστική διάθεση! Οι μικροί φίλοι του ορεινού τρεξίματος, έλαβαν μέρος στον παιδικό αγώνα «Ζαγοράκι» που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του φυσικού μεταλλικού νερού ΖΑΓΟΡΙ, που δρόσισε σε όλους τους αγώνες αθλητές και εθελοντές. Ακριβώς πριν την εκκίνηση, οι μικροί μελλοντικοί (πρωτ)αθλητές συγκεντρώθηκαν στο μικρό άλσος εκκίνησης – τερματισμού και υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένου προσωπικού της διοργάνωσης, έκαναν τις απαραίτητες ασκήσεις προθέρμανσης, δημιουργώντας μια όμορφη εικόνα γεμάτη «υποσχέσεις»!

Η πρώτη ημέρα, έκλεισε με τις απονομές των νικητών στα 80km και 42km, με την The North Face να παραδίδει δωροεπιταγές στους νικητές των μεγάλων κατηγοριών και να καινοτομεί, προφέροντας για πρώτη χρονιά το ειδικό μπλουζάκι finisher, ατομικά και ονομαστικά, σε όσους τερμάτισαν τις δύο αυτές δυναμικές διαδρομές, μέσα στον απαιτούμενο χρόνο, τιμώντας τους και παράλληλα συσπειρώνοντας τους για ακόμα μια φορά. Ακολούθησε η συναυλία του Γιώργου Γάκη, που διατήρησε το κέφι και το ενδιαφέρον του κόσμου αμείωτο, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, υποστηρίζοντας την υπερπροσπάθεια των αθλητών που τερμάτιζαν έως τις 03:00 όπου και «έκλεισε» επίσημα ο αγώνας των 80km.

 

Την Κυριακή 26 Ιουλίου, η γιορτή μεταφέρθηκε στους Κήπους. Πρώτα δόθηκε η εκκίνηση στα 21km. Στον αγώνα αυτό, πρώτος τερμάτισε, στους άντρες, ο Γιάντσεκ Μπόκοτς, με τον Κοσμά Πλακετά να ακολουθεί στην δεύτερη θέση και τον Βαγγέλη Νούλα να κατακτά την τρίτη θέση. Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Χριστίνα Μπογιατζή, με την Χρυσή Ολυμπιονίκη Αθανασία Τσουμελέκα να κατακτά την δεύτερη θέση και την Διώνη Γκόρλα την τρίτη.

 

Ακριβώς μία ώρα μετά, πραγματοποιήθηκε και η μαζικότερη διαδρομή των 10km, όπου 465 δρομείς έδωσαν βροντερό παρών. Στους άντρες, είχαμε την πρώτη θέση του Σπύρου Γκίνη, με τον Ηλία Νάτσια να τερματίζει δεύτερος και τον Γεώργιο Τσακιρίδη τρίτος. Στις γυναίκες, η Χαρά Κωστούλα πέρασε πρώτη την γραμμή του τερματισμού, με την Ελένη Μαυριδοπούλου να ακολουθεί στην δεύτερη θέση και την Χριστίνα Μαραγιάννη να τερματίζει στην τρίτη θέση.

 

Οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από την διοργάνωση δεν ξεχνάνε ποτέ, ότι πάνω απ’ όλα είναι, αθλητές καθιερώνοντας μια ειδική βράβευση με διαφορετικό χαρακτήρα κάθε φορά.

Στην 2η διοργάνωση του αγώνα τιμήθηκαν Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου, όπως η Α. Τζιάβου, Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας οι οποίοι είναι πρεσβευτές του τόπου τους σε όλο τον κόσμο.

Στην 3η διοργάνωση τιμήθηκε ο πρώην αθλητής της κωπηλασίας, 2ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2001 και 10ος στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα το 1996, Γ. Κουρκουρίκης για την προσφορά του στον αθλητισμό, καθώς παραμένει αθλητής και ως δρομέας συμμετέχει κάθε χρόνο στον αγώνα.

Στην 4η διοργάνωση σειρά είχε ένας Γιαννιώτης αθλητής, Ο Αλέξης Αναστασίου, ο οποίος επηρεασμένος από τον αγώνα στο όμορφο Ζαγόρι συμμετείχε κατά σειρά την πρώτη χρονιά στα 10km, την 2η στα 21km, την 3η στα 42km και τέλος την 4η στα 80km αποτελώντας χαρακτηριστικό παράδειγμα εξέλιξης.

Στην 5η κατά σειρά διοργάνωση τιμήθηκε για την προσφορά του ο Κώστας Καλόγηρος, για την πολύτιμη και πολύμηνη βοήθειά του στον καθαρισμό, σηματοδότηση και σχεδιασμό των μονοπατιών στα πιο δύσβατα σημεία του βουνού, αλλά και για τον τερματισμό του όλες τις χρονιές του αγώνα των 80km. Σε ηλικία 63 ετών, παραμένει ακμαίος και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους μας.

Οι αθλητές έτρεξαν φέτος για πρώτη φορά με τον αέρα της «WIND», η οποία υποστήριξε μαζί με το κατάστημα Dimos την διοργάνωση. Οι επισκέπτες έτυχαν της ιδιαίτερης και αποκλειστικής φιλοξενίας του Ζagori Exellence Network (ZEN), με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ζαγορίου να στέκονται στο πλευρό των διοργανωτών από το πρώτο λεπτό.

Συγχαρητήρια και ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν να δοθούν, στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών του Ερυθρού Σταυρού που φρόντισε για την ασφάλεια του αγώνα, στην Ostracon που ανέλαβε με τα προϊόντα της την αποθεραπεία και αποκατάσταση των αθλητών, στην Τροχαία Ιωαννίνων, στο Αστυνομικό Τμήμα Κήπων, στους εθελοντές που βρέθηκαν στους σταθμούς ανεφοδιασμού και στους Πολιτιστικούς Συλλόγους Τσεπελόβου «ο Τσούφλης» και Κήπων.

Facebook| Twitter| Instagram