PUBLI

Με την «Ανατολή» θα κυνηγήσουν ξανά το Ολυμπιακό όνειρο στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου οι Παναγιώτης Μάντης & Παύλος Καγιαλής

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, οι Χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο, Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής παρουσίασαν το νεότευκτο αγωνιστικό τους σκάφος και προχώρησαν με το εθιμοτυπικό «βάπτισμά» του, τηρώντας τη ναυτική παράδοση.

Η «Ανατολή», όπως ονομάστηκε το νέο σκάφος τύπου 470 των Ελλήνων Πρωταθλητών, καλείται να συνοδεύσει το δίδυμο των επιτυχιών στη νέα τους Ολυμπιακή καμπάνια βάζοντας πλώρη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Στα αποκαλυπτήρια η Λίνα Τσέργα, πρώην πρωταθλήτρια κανό καγιάκ, είχε την τιμή να βαφτίσει την Ανατολή βρέχοντας την πλώρη της με την εμβληματική σαμπάνια Moet Chandon, συνώνυμη της επιτυχίας και ευχόμενη «ούριο άνεμο» στον καθημερινό αγώνα των αθλητών. Η Moët & Chandon ενισχύει τη μακρόχρονη ιστορία της, ως oίκος του αθλητισμού και του savoir-faire, στον συναρπαστικό κόσμο της ιστιοπλοΐας αντικατοπτρίζοντας απόλυτα το τολμηρό και μοντέρνο πνεύμα, καθώς και την αφοσίωση για την συνεχή επίτευξη της νίκης.

Παναγιώτης Μάντης: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς να μοιραζόμαστε αυτή τη στιγμή με όλους τους φίλους και συνεργάτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους σε αυτήν την εκδήλωση. Η «Ανατολή» σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της νέας μας Ολυμπιακής προσπάθειας και αποτυπώνει την επιθυμία μας να ανέβουμε άλλη μια φορά στο βάθρο της κορυφαίας διοργάνωσης. Παράλληλα μας υπενθυμίζει ότι ο δρόμος είναι μακρύς και έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη διαδρομή που πρέπει να διανύσουμε.»

Παύλος Καγιαλής: «Θέλαμε ένα όνομα που να συνδέει τον Ολυμπισμό, το στόχο και τον προορισμό και το Ανατολή θεωρούμε ότι αποδίδει μεταφορικά το εγχείρημα σε όλες τις διαστάσεις δίνοντας την προοπτική. Παράλληλα μεταφέρει και ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, κάτι πολύ σημαντικό στις μέρες μας.»

Η «Ανατολή» είναι ειδική παραγγελία από Γερμανό κατασκευαστή, και όλα τα συστήματα που περιλαμβάνει τοποθετήθηκαν σύμφωνα με τις προδιαγραφές και υποδείξεις των ιστιοπλόων, ώστε να δοθεί έμφαση και στην παραμικρή λεπτομέρεια και να καθιστά την ομάδα αξιόπλοη. Τα επόμενα βήματα για την εξέλιξη των υλικών θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο στην Ιαπωνία, όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική προπόνηση ώστε οι αθλητές να μελετήσουν και να σχεδιάσουν τα πανιά που θα χρησιμοποιήσουν στο μέρος που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησαν οι δυο ιστιοπλόοι αναφέρθηκαν στο αγωνιστικό τους πρόγραμμα, το μεγάλο στόχο της χρονιάς που είναι η εξασφάλιση του εισιτηρίου της χώρας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και σε προσωπικά βιώματα και εμπειρίες που σφυρηλάτησαν τους χαρακτήρες τους στο παρελθόν. Στάθηκαν στην αμέριστη υποστήριξη που απολαμβάνουν από τους χορηγούς τους, με τους οποίους τους συνδέει η αγάπη για τη θάλασσα, η πειθαρχία και το πείσμα για την κορυφή.