PUBLI

METSOVO 1350M, Η γεύση στα ύψη

Ο consultant chef Γκίκας Ξενάκης, βραβευμένος ως Cuisinier 2020 από τον ηχηρό οδηγό εστιατορίων Gault & Millau, ανηφορίζει φέτος στο εστιατόριο Metsovo 1350M του εμβληματικού ξενοδοχείου Grand Forest. Και μαζί του η τοπική κουζίνα του Μετσόβου από τις κορυφές της Πίνδου κατακτά την κορυφή των προτιμήσεων των απαιτητικών ουρανίσκων.

Το εστιατόριο Metsovo 1350Μ, του ξενοδοχείου-προορισμός Grand Forest στο Μέτσοβο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Καταχωρημένο τα τελευταία χρόνια στο menu των απολαύσεων των επισκεπτών αυτής της αλπικής γωνιάς των Ιωαννίνων, το Metsovo 1350Μ δημιουργεί σταθερά μια ακόρεστη επιθυμία για αυτά τα μαγευτικά πλάνα του προς στο δρυμό, αλλά και για αυτή την σταθερή πρόταση κουζίνας που επισυνάπτει τη σύγχρονη εκδοχή της γαστρονομίας στα ντόπια υλικά και τις παραδοσιακές συνταγές. 

Τοποθετημένο στα 1350 μέτρα (εξ ου και η ονομασία του) της Πίνδου, δεν είναι να απορείς ωστόσο που για το εστιατόριο του Grand Forest… the sky’s the limit. Φετινή απόδειξη; 

Η συνεργασία του με τον consultant chef Γκίκα Ξενάκη. Φέρνοντας στο κέντρο της γαστρονομικής σκηνής όλο το βιογραφικό της τοπικής κουζίνας και την αυθεντικότητα της ντόπιας πρώτης ύλης, η φετινή κάρτα του Metsovo 1350Μ, αποφεύγοντας αριστοτεχνικά τους εύκολους και επιφανειακούς εντυπωσιασμούς, στοχεύει στην ανάδειξη της ουσίας της πλούσιας και αξεπέραστης γεύσης της περιοχής. 

Το καπνιστό χέλι σε κρέμα φάβας, το Μετσοβόνε σαγανάκι με μαρμελάδα από τοματίνια, το καβούρι Πιερίας τυλιγμένο σε κανελόνι κολοκυθιού και μαγιονέζα με λουίζα, ο μαγειρεμένος επί 24 ώρες χοιρινός λαιμός με πουρέ καρότου, τσιγαριστά βλίτα και σάλτσα πετιμέζι, το μελωμένο κοτόπουλο πάνω σε χυλοπιτάκι Μετσόβου, αλλά και η γλυκιά εκδοχή της ψητής κρέμας ανθότυρου είναι μερικές μόνο από τις αποδείξεις που μας σερβίρονται στα πιάτα που συνυπογράφουν ο Γκίκας Ξενάκης και ο  executive chef του εστιατορίου Βασίλης Γιαννούλης.  “Το εστιατόριο του ξενοδοχείου Grand Forest βρίσκεται σε ένα βουκολικό τοπίο. Σε έναν τόπο με μεγάλη ιστορία στην ελληνική κουζίνα. Σεβόμενοι την βαθιά παράδοσή του, επιλέξαμε να παρουσιάσουμε μια κουζίνα θαλπωρής και νοστιμιάς, τόσο στην μεσημεριανή bistrot εκδοχή της όσο και στις fine dining προτάσεις μας”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο ενορχηστρωτής του φετινού μενού Γκίκας Ξενάκης.  Κι όλα αυτά με την υψηλή συνοδεία των διάσημων κρασιών της περιοχής που έρχονται κατευθείαν από το άκρως ενημερωμένο σε εγχώριες και διεθνείς ετικέτες κελάρι του ξενοδοχείου. 

Λίγα Λόγια για το Grand Forest

Φωλιασμένο σε ένα μαγευτικό σκηνικό, στην κορυφή ενός ολόδικού σου -λες- βουνού, το κατ’ επανάληψη βραβευμένο ως το κορυφαίο Landmark Hotel της Ευρώπης, Grand Forest των 8 κτιρίων, των 62 σουιτών, των ατμοσφαιρικών σαλονιών της αλπικής εξοχής, και του  “γυάλινου’” SPA,  όπου νιώθεις ένα με τη φύση, ήρθε πριν από λίγα χρόνια για να απογειώσει τα standards της φιλοξενίας στο πιο ατίθασο κομμάτι της Ηπείρου. Στο πολυεπίπεδο σχήμα του, η τοπική αρχιτεκτονική αποκτά νέα διάσταση μέσα από ένα σύγχρονη προσέγγιση. Γκρίζα κεραμίδια, πέτρινες προσόψεις, ογκώδη δοκάρια και η so british εσωτερική διακόσμηση  προσδίδουν στο ξενοδοχείο την απαραίτητη ατμόσφαιρα ενός σαλέ στο βουνό. Μόλις λίγα λεπτά από το γραφικό και γεμάτο ιστορία Μέτσοβο, και σε απόσταση… “βολής” από λίμνες, ποτάμια  αλλά και τα τρία χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής, το Grand Forest είναι ένας ιδανικός προορισμός τεσσάρων εποχών. 

https://www.grand-forest.gr