ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Mi 10 Pro και Mi 10Τ: Τα smartphones που θα σε κάνουν να ξεχάσεις το photoshop

Με μια εξαιρετική και υψηλής ανάλυσης κάμερα και μερικές πολύ διασκεδαστικές δυνατότητες επεξεργασίας φωτογραφιών.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που λίγο-πολύ τα παίρνεις ως δεδομένα. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ένα από αυτά είναι για παράδειγμα ότι μαζί με τα Χριστούγεννα έρχεται και η εποχή των δώρων. Ένα άλλο είναι ότι, ε, η Xiaomi ξέρει να δημιουργεί κινητά με εντυπωσιακές κάμερες. Δεν είναι ας πούμε ότι αυτό έρχεται αυθαίρετα. Ως μια γενική αλήθεια. Είναι περισσότερο ότι ακολουθείται μια παράδοση. Μπορούμε να την πούμε και κληρονομιά.

Πάνω σε αυτή την κληρονομιά πατάνε τα Mi 10T Pro και Mi 10T, προκειμένου να περάσουν στο επόμενο επίπεδο. Αν μη τι άλλο η κυκλοφορία του πρώτου smartphone με κάμερα των 108MP, είναι αδιαμφισβήτητα το πέρασμα σε ένα νέο επίπεδο. Kαι αυτό συμβαίνει με το Mi 10T Pro που πωλείται με κάμερα 108MP στην κύρια κάμερα και εντυπωσιακή μπροστινή κάμερα των 20MP. Στην απλή του έκδοση θα το βρείτε με 64MP και μπροστινή κάμερα των 20MP. Ταυτόχρονα, θα βρείτε και ένα σύστημα τριπλής κάμερας με φακό εξαιρετικά ευρείας γωνίας.

Mπορείς να γίνεις creator

Καμιά φορά, όταν έχεις ένα πολύ μεγάλο προσόν, είναι καλό να μπορείς να το εκμεταλλευτείς στο έπακρο. Η Xiaomi, λοιπόν, φρόντισε να μας βοηθήσει να εκμεταλλευτούμε την πολύ καλή και εντυπωσιακά υψηλής ανάλυσης κάμερα που προσφέρει. Με ποιον τρόπο; Προσφέροντας μερικές πρωτοποριακές δυνατότητες λογισμικού στην επεξεργασία φωτογραφικών. Η αλήθεια είναι εξάλλου ότι η διαδικασία επεξεργασίας μιας φωτογραφίας μπορεί να είναι εξίσου ή και περισσότερο ακόμα διασκεδαστική από τη διαδικασίας της ίδιας της φωτογράφισης.

Μέσω, λοιπόν,μια γκάμας έξι αυτόνομων λειτουργιών μακράς έκθεσης που προσφέρουν τα Mi 10T Pro και Mi 10T μπορείς και έσυ να πραγματοποιήσεις καλλιτεχνικού τύπου λήψεις εστιάζοντας σε ένα αδρανές υποκειμένο και θολώνοντας το δυναμικό περιβάλλον του. Από την άλλη, στο feature Photo Clones μπορείς να τραβήξεις φωτογραφία του εαυτού σου ως και 4 φορές με μια μόνο λήψη. Κατά κάποιον τρόπο, λοιπόν, μπορείς να δημιουργήσεις μια φωτογραφία όπου πολύ φυσικά θα μπορείς να φαίνεσαι ότι συνομιλείς με τον εαυτό σου. Καθόλου άσχημα.

Προχωρώντας πρέπει να σημειώσουμε και τη λειτουργία Timed burst. Και για να είμαστε ειλικρινείς είναι σίγουρα πάρα πολύ διασκεδαστική. Με ποιον τρόπο; Επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών με κάποιο χρονικό κενό και τρία νέα φίλτρα (Cyberpunk, Gold vibes και Black ice) που μπορούν να μετατραπούν σε βίντεο. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Άπειρες δυνατότητες για δημιουργία video

Αυτό που σίγουρα θα ενδιαφέρει πολλούς από τους παραγωγούς video είναι η απίστευτα χρήσιμη λειτουργία Dual Video. Μέσω αυτής καταγράφεται σε ένα video τους δύο εαυτούς σας. Όχι μόνο αυτό. Μπορεί να καταγράψει ταυτόχρονα από την μπροστινή και από τις πίσω κάμερες της συσκευής. Αυτό είναι κάτι σημαντικό. Είναι ας πούμε σαν να ανοίγει ένας ολόκληρος κόσμος στη δημιουργία reaction videos που δεν είναι απαραίτητο να δημοσιοποιηθούν κάπου. Η διαδικασία γίνεται τόσο εύκολη, ώστε μπορείτε απλώς να το στείλετε στο chat ενός/μιας φίλου/-ης σας.

Άλλα χαρακτηριστικά

Εκτός της κάμερας, στα κινητά Mi 10T Pro και Mi 10T θα βρεις έναν πολύ αξιόπιστο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 865. Η RAM είναι στα 6GB για το Mi 10T και στα 8GB για το Mi 10 T Pro. Η οθόνη στις 6.67 ίντσες με ρυθμό ανανέωσης μεταξύ 30 και 144 Hz. Όλα αυτά μπορείς να τα κάνεις χωρίς κανένα άγχος για την μπαταρία. Αυτό λόγω της ασφάλειας που σου προσφέρει η τεράστια 5000μAh μπαταρία που διαθέτουν οι συσκευές.

Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, στα Mi 10T Pro και Mi 10T θα βρεις δύο συσκευές με εξαιρετικά χαρακτηριστικά, μια εντυπωσιακή κάμερα αλλά και πραγματικά διασκεδαστικά features που θα σε κάνουν να σκεφτείς ότι ίσως μπορείς να γίνεις και creator. Γιατί όχι;