PUBLI

World Class Bartender of the Year 2015

Συμπληρώθηκε η δωδεκάδα του ελληνικού τελικού που θα αναδείξει τον Έλληνα Bartender που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό του Κέιπ Τάουν.

Το World Class, ο μεγαλύτερος και δημοφιλέστερος θεσμός του mixology παγκοσμίως, έφτασε στην τελική ευθεία για την ανάδειξη του Έλληνα Bartender of the Year για το 2015. Συμπληρώνοντας την έβδομη του χρονιά, αποδεικνύει την ολοένα και μεγαλύτερη αναγνώριση από τους επαγγελματίες του κλάδου, πράγμα το οποίο επιβεβαιώνεται και από τον αριθμό των ταλαντούχων bartender από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, που έλαβαν μέρος εφέτος. Ο αριθμός αυτός, χρόνο με το χρόνο, ξεπερνά κάθε προηγούμενο, ανεβάζοντας παράλληλα τον πήχη ακόμα πιο ψηλά.

Όπως και το περασμένο έτος, έτσι και φέτος, το διαγωνιστικό κομμάτι χωρίστηκε σε δύο επιμέρους φάσεις, με διαφορετικές θεματικές ενότητες και δοκιμασίες, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς με κάθε μία να αναδεικνύει από 6 φιναλίστ.

Έτσι λοιπόν, κρίνοντας τις τεχνικές που χρησιμοποίησαν, τη δημιουργικότητά τους, την ιδιαιτερότητα της γεύσης και του αρώματος, την ορθή διαχείριση και ισορροπία του ποτού, καθώς και τις ικανότητες που επέδειξαν κατά την παρουσίασή του, οι Cocktail Lovers, Sandrae Lawrence και Gary Sharpen, κριτές της πρώτης φάσης, ανέδειξαν τους πρώτους 6 καλύτερους Έλληνες bartender της χρονιάς 2015.

Τα ονόματα (με αλφαβητική σειρά):

 

Δημήτρης Γούζιος, από το “Mosaiko bar”, Γλυφάδα

Στέφανος Δραγανιδάκης, από το “The Clumsies bar”, Αθήνα

Μανώλης Λυκιαρδόπουλος, από το “Theory bar”, Χαλάνδρι

Δημήτρης Μαγγλάρης, από το “Tokyo bar”, Θεσσαλονίκη

Νίκος Μπάκουλης, από το “The Clumsies bar”, Αθήνα

Κώστας Χατζηαββάς, από το “Recipe bar”, Κηφισιά

Την Τρίτη 28 Απριλίου, ολοκληρώθηκε και η 2η φάση του διαγωνισμού, μέσω της οποίας αποδείχτηκε περίτρανα, για ακόμα μια φορά, πως η δημιουργία ενός cocktail δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση, αντίθετα αποτελεί μια νέα μορφή τέχνης με πολλές και ιδιαίτερες πτυχές. Στη 2η αυτή θεματική ενότητα, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να επιλέξουν, να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν μέσα από κάθε λογής λογοτεχνικά συγγράμματα, επιλέγοντας δύο της αρεσκείας τους. Ο Tristan Stephenson, γνωστός spirit writer και συνιδρυτής της Fluid Movement, και ο Justin Smyth, global ambassador του World Class, είχαν ένα πολύ δύσκολο έργο. Λαμβάνοντας υπόψη την φαντασία, τις τεχνικές, τη δημιουργικότητα, αλλά και την εποχικότητα, κατάφεραν να αναδείξουν τους 6 που θα πλαισιώσουν αυτούς της πρώτης θεματικής και θα δημιουργήσουν την τελική 12αδα του ελληνικού τελικού.

Η 2η φάση ανέδειξε τους εξής 6:

 

Δήμητρα Αντωνακοπούλου, από το “360 Cocktail bar”, Αθήνα

Νίκος Αρσλάνογλου, από το “Shark bar”, Θεσσαλονίκη

Τάσος Γιέχος, από το “Selini bar”, Καβάλα

Τεό Καϊσίδης, από το “Osterman bar”, Αθήνα

Βαγγέλης Προυσαεύς, από το “Hakkasan bar”, Μύκονος

Λορέτα Τόσκα, από το “Theory bar”, Χαλάνδρι

Τώρα οι 12 φιναλίστ προετοιμάζουν τα shaker τους, για να λάβουν μέρος στον ελληνικό τελικό της 15ης Ιουνίου, που θα στείλει τον καλύτερο Έλληνα bartender για το 2015 στον Παγκόσμιο Τελικό του Σεπτεμβρίου στο Κέιπ Τάουν.

H πορεία για την ανάδειξη του κορυφαίου bartender στον κόσμο για το 2015 συνεχίζεται! Μείνετε συντονισμένοι και παρακολουθήστε την εξέλιξή της μέσα από τη σελίδα του World Class Greece στο Facebook αλλά και από τα hashtag #worldclassgreece.

Για το World Class των Reserve Brands της Diageo

 

Το World Class των Reserve Brands της Diageo είναι μία διεθνής πλατφόρμα ανταλλαγής νέων ιδεών που εξυψώνει την τέχνη του bartending, χτίζοντας καριέρες στον κλάδο και αναδεικνύοντας τους κορυφαίους bartenders στον κόσμο. Πρόκειται για τον κορυφαίο θεσμό του κλάδου διεθνώς, που στόχο έχει να μεταμορφώνει και να εξελίσσει την εμπειρία της γεύσης, φέρνοντας στο προσκήνιο τις παγκόσμιες τάσεις για την κουλτούρα των cocktail και διοχετεύοντάς τις στα καλύτερα bars παγκοσμίως.

Βασικός κορμός της διοργάνωσης είναι ένα παγκόσμιο πρόγραμμα εκπαίδευσης και προβολής, μέσω συνεργασιών με gurus του κλάδου, με top bar στον κόσμο και με media, γεγονός που κάνει το World Class των Reserve Brands της Diageo, τον θεσμό που αναγνωρίζεται από bartenders και κοινό ως η κορυφαία διάκριση που μπορεί να λάβει ένας επαγγελματίας του χώρου.

Οι νικητές του διαγωνισμού στηρίζονται από ένα πρόγραμμα δημοσίων σχέσεων, συμπεριλαμβανομένου του World Class TV Show που πέρσι προβλήθηκε σε περισσότερες από 152 χώρες και σε τηλεοπτικά κανάλια όπως τα RTL 5, το Acht, το The Food Network, το Fox Traveller, το GNT, το DirecTV και το Travel Channel. Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής εντάσσεται και το WORLD CLASS™ 50: The Definitive Drinking Guide 2013, ένας ξεχωριστός οnline οδηγός με τις προτάσεις των 50 φιναλίστ bartenders, που διακρίθηκαν στον περσινό παγκόσμιο τελικό του World Class.

Από το 2009 μέχρι και σήμερα, αποτελεί τη μεγαλύτερη πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε από μία και μόνο εταιρία και έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 15.000 ταλαντούχους bartender.

Για τη Diageo Hellas:

Η DIAGEO είναι κορυφαία εταιρεία premium αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Το όνομα Diageo προέρχεται από την συνένωση δύο λέξεων: από τη Λατινική λέξη Dia που σημαίνει ημέρα και την λέξη Geo που προέρχεται από την Ελληνική γαία. Το όνομα μας αντικατοπτρίζει το όραμα της εταιρίας «Γιορτάζουμε τη ζωή, κάθε ημέρα, σε όλη τη γη, υπεύθυνα».

Στην Ελλάδα, η Diageo διακινεί μία μεγάλη σειρά σημάτων, που κατέχουν κορυφαία θέση στην εκάστοτε κατηγορία και σε κάθε περίσταση κατανάλωσης. Τα whiskies Johnnie Walker, Haig, Dimple, Cardhu και τα Classic Malt, η Smirnoff Vodka, το Gordon´s Gin, η Tequila Cuervo, το Baileys Creamy liqueur, η Ursus και η σαμπάνια Veuve Cliquot, είναι μερικά από τα δημοφιλή σήματα που εμπορεύεται η Diageo Hellas στην χώρα μας.

Η Diageo μεταξύ άλλων θέτει την μετρημένη κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών στο επίκεντρο της δράσης της όπως εκφράζεται και στο όραμά μας, από τη λέξη «υπεύθυνα».