PUBLI

Νέα ερευνά επιβεβαιώνει τις ευεργετικές επιδράσεις των “έξυπνων” ρούχων κατά των ελευθέρων ριζών

Οι επιπτώσεις των νοσογόνων ελευθέρων ριζών στο ανθρώπινο σώμα μπορούν να μειωθούν φορώντας ειδικά υφάσματα υψηλής τεχνολογίας.

Οι επιπτώσεις των νοσογόνων ελευθέρων ριζών στο ανθρώπινο σώμα μπορούν να μειωθούν φορώντας ειδικά υφάσματα υψηλής τεχνολογίας για μόλις λίγες ώρες την ημέρα, σύμφωνα με μια πρόσφατη διεθνή μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο Journal of Medicinal Chemistry and Toxicology τον Μάιο του 2016.

Τα αποτελέσματα από αυτή τη μελέτη, η οποία έγινε για πρώτη φορά, έδειξαν τα ευεργετικά αποτελέσματα αυτών των τεχνολογικά επεξεργασμένων υφασμάτων στη μείωση των επιπέδων των ελευθέρων ριζών τόσο σε υγιή άτομα όσο και σε ασθενείς που πάσχουν από διαταραχές που σχετίζονται με τις ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον, οι δοκιμές υπέδειξαν ότι αυτά τα υφάσματα μπορούν επίσης να δράσουν στο σώμα ως αντιοξειδωτικά.

Η πατενταρισμένη αυτή τεχνολογία αναπτύχθηκε από την Nanobionic, έναν διεθνή κατασκευαστή «έξυπνων» ρούχων, η οποία ιδρύθηκε το 2011 από τους Γεώργιο και Ερμή Ψιψίκα και εδρεύει στη Νέα Υόρκη και την Αθήνα. Η Nanobionic κατασκευάζει «έξυπνα» ρούχα χρησιμοποιώντας πρωτοποριακά υφάσματα που αξιοποιούν και μετατρέπουν τη φυσική ενέργεια του σώματος ώστε να ενισχύσουν την αθλητική απόδοση και τη συνολική ευεξία.

Οι δοκιμές διεξήχθησαν σε τέσσερα ιατρικά κέντρα: στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και στο Ιατρικό Κέντρο Ορθοβιοτική στην Ελλάδα, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Örebro στη Σουηδία και στο NEST CNR – Ινστιτούτο Νανοεπιστημών και Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου της Πίζας, στην Ιταλία. Στη μελέτη συμμετείχαν 24 εθελοντές με σκοπό να εξεταστούν οι επιδράσεις της καθημερινής χρήσης ρούχων Νanobionic και η σύνδεσή τους με τη διαδικασία γήρανσης του ανθρώπινου σώματος.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η χρήση ρουχισμού Nanobionic για δύο ώρες την ημέρα επί έξι ημέρες μείωσε τα επίπεδα των ελευθέρων ριζών στα λεμφοκύτταρα στα δύο τρίτα των υγιών εθελοντών, τα οποία κυμαίνονται από 9,13% έως 95,38%. Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τις επιδράσεις των ρούχων Νanobionic στο σύνδρομο Raynaud, μια σπάνια ασθένεια του αίματος που σχετίζονται με το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες. Η ασθένεια αυτή προκαλεί συρρίκνωση των αιμοφόρων αγγείων στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών όταν τα άκρα είναι κρύα ή το άτομο αισθάνεται αγχωμένο. Το σύνδρομο Raynaud είναι κοινό μεταξύ των ασθενών που πάσχουν από ρευματικά νοσήματα και αγγειακές παθήσεις. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της μελέτης καταγράφηκε σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας στα χέρια των ασθενών. 

Πρωτοποριακά υφάσματα για περισσότερη ευεξία

Χρησιμοποιώντας μια εξειδικευμένη βιο-κεραμική επίστρωση, τα προϊόντα Nanobionic απορροφούν τη θερμική ενέργεια που εκπέμπει το ανθρώπινο σώμα και τη μετατρέπουν σε Άπω Υπέρυθρες Ακτίνες (Far Infrared Rays), την ίδια ακτινοβολία που περιέχεται στο φως του ήλιου και είναι υπεύθυνη για τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης που χρησιμοποιείται από τα φυτά για την παραγωγή ενέργειας. Επειδή το φως διεγείρει τις βασικές βιολογικές λειτουργίες του σώματος, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η ενέργεια Άπω Υπέρυθρης Ακτινοβολίας διεγείρει το μεταβολισμό και έχει ευεργετική επίδραση στην ευεξία του σώματος.

Μια προηγούμενη μελέτη έδειξε ότι η χρήση αυτών των «έξυπνων» υφασμάτων έχει θετική επίδραση στην απόδοση των αθλητών. Το υλικό που αναπτύχθηκε από τη Nanobionic έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να προσφέρει έως και 99% επιστροφή της ενέργειας Άπω Υπέρυθρης Ακτινοβολίας στο σώμα με αποτέλεσμα οφέλη όπως η καλύτερη αθλητική απόδοση (αυξημένη μυϊκή δύναμη και αντοχή κατά τη χρήση των ρούχων) και η βελτίωση της όψης κυτταρίτιδας στο γυναικείο δέρμα. Ωστόσο, η τελευταία μελέτη δείχνει ότι τα οφέλη αυτών των «έξυπνων» ρούχων είναι πολύ περισσότερα και μπορούν να βελτιώσουν την υγεία των ανθρώπων με την καταπολέμηση των επιβλαβών επιπτώσεων των ελεύθερων ριζών.

«Η Nanobionic φέρνει επανάσταση στον τρόπο που οι άνθρωποι θα φορούν ρούχα στο μέλλον. Έχουμε αναπτύξει μια επαναστατική τεχνολογία που βελτιώνει τη ζωή των ανθρώπων με πολλούς διαφορετικούς τρόπους», είπε ο συνιδρυτής  της εταιρίας Γεώργιος Ψιψίκας.

Η εταιρεία διαθέτει τα προϊόντα της μέσω των εμπόρων λιανικής πώλησης στην Ευρώπη και μέσω διαδικτύου σε περισσότερες από 40 χώρες ενώ είναι αποδέκτης 12 διεθνών βραβείων καινοτομίας.

Οι επιπτώσεις των ελευθέρων ριζών στην υγεία

Υπάρχουν τρισεκατομμύρια ελεύθερες ρίζες που παράγονται καθημερινά στον οργανισμό μας, οι οποίες κανονικά αντιμετωπίζονται από το αντιοξειδωτικό μας σύστημα. Όμως, αν και οι μηχανισμοί του σώματος βοηθούν στην πρόληψη της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες, αυτή η ικανότητα φθίνει καθώς το σώμα γερνάει με την πάροδο του χρόνου.

Σε περίπτωση που η παραγωγή ελευθέρων ριζών υπερβεί την προστατευτική ικανότητα του αντιοξειδωτικού συστήματος του οργανισμού, φαινόμενο το οποίο ονομάζεται «οξειδωτικό στρες», τότε θα προκύψουν μη ανατρέψιμες βλάβες της κυτταρικής δομής και της λειτουργίας του κυττάρου.

Ως αποτέλεσμα, οι ελεύθερες ρίζες ευθύνονται για πολλές από τις σημερινές ασθένειες, όπως παχυσαρκία, ρευματοπάθειες, πρόωρη γήρανση, δερματικές παθήσεις, νόσος Alzheimer, σκλήρυνση κατά πλάκας και καταρράκτης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Nanobionic, επισκεφτείτε το site: www.nanobionic-group.com – www.nanobionic.com

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μελέτη ακολουθήστε το παρακάτω link το: http://www.ommegaonline.org/article-details/Ceramic-Textiles-from-Mineral-Oxides-Microfibers-Coating-(Nanobionic%C2%AE)-Efficiently-Emit-Infrared-Rays-and-Reduce-Free-Radical-Levels-in-Healthy-Volunteers-and-in-Patients-with-Free-Radical-Related-Disorders/841