PUBLI

Ο 51ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου εντυπωσίασε ιστιοπλόους και επισκέπτες!

Με μία λαμπρή τελετή στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος ολοκληρώθηκε ο 51ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής», τιμώντας το όνομα του ιδρυτή του και παραμένοντας πιστός στον τίτλο του πιο δύσκολου και απαιτητικού αγώνα ιστιοπλοΐας της χώρας μας!

Για άλλη μία χρονιά, οι λάτρεις της θάλασσας και του υγρού στοιχείου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικές στιγμές και νέες συγκινήσεις, σε μία από τις μακροβιότερες διοργανώσεις ιστιοπλοΐας της Ελλάδας, μία συνδιοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου (ΝΟΑ) και του Ναυτικού Ομίλος Ελλάδος (ΝΟΕ).

Συγκεντρώνοντας πλέον των 16 εκλεκτών σκαφών και πλήθος πληρωμάτων και συμμετεχόντων, μεταξύ των οποίων οι Ολυμπιονίκες Τάκης Μάντης, Παύλος Καγιαλής, Σοφία Μπεκατώρου,Σπύρος Γιαννιώτης και Κωνσταντίνος Λουλούδης η φετινή διοργάνωση, χρυσός χορηγός της οποίας ήταν για δεύτερη συνεχή χρονιά η Eurobank Private Bank Luxembourg, ξεκίνησε την Πέμπτη 30 Αυγούστου με την αναχώρηση των σκαφών από τη Βουλιαγμένη με προορισμό την Άνδρο.

 

Στο πλαίσιο του πλούσιου πολιτιστικού προγράμματος, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής παρουσίαση της Andros Maritime Association στον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου, με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο του Ναυτικού Επιμελητηρίου κ. Γεώργιο Πατέρα και επίτιμο προσκεκλημένο τον Πρέσβη των ΗΠΑ κο Geoffrey R. Pyatt, ο οποίος απήλαυσε και τις μοναδικές ιστιοδρομίες καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Ξεχωριστή στιγμή στην εκδήλωση αποτέλεσε η ανακοίνωση αθλοθέτησης επαμειβόμενου κυπέλλου εις μνήμην του πρόωρα εκλιπόντα και ψυχής του Αγώνα Αλέξανδρου Σταματιάδη, μία πρωτοβουλία των διοργανωτών και της Μ/Maritime.

Το Σάββατο πρωί, τα πληρώματα των σκαφών συμμετείχαν σε brunch δίνοντας ραντεβού το απόγευμα για τη λαμπρή Τελετή Απονομής Επάθλων στην Πλατεία του Αφανούς Ναύτη, όπου τιμήθηκαν οι νικητές του 1 σκέλους της διοργάνωσης, παρουσία του Πρέσβη του Λουξεμβούργου κου Paul Steinmetz, με ιδιαίτερη στιγμή τη βράβευση των διοργανωτών από τη Moët & Chandon για την επιτυχή οργάνωση του Αγώνα, ενώ η βραδιά συνεχίστηκε με δείπνο στο Ναυτικό Όμιλο Άνδρου.

 

Το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε το 2 σκέλος με την αναχώρηση των σκαφών με προορισμό την Βουλιαγμένη, ενώ η Τελετή Απονομής Επάθλων πραγματοποιήθηκε στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος το βράδυ της Δευτέρας, παράλληλα με το αποχαιρετιστήριο Cocktail Party. Άπαντες γιόρτασαν το πέρας του Αγώνα και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την 52 διοργάνωση το 2019.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής Απονομής, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου, Λεωνίδας Πολέμης, δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι για τον 51 Αγώνα της Άνδρου, ο οποίος και φέτος συγκέντρωσε τους καλύτερους Έλληνες ιστιοπλόους και νέες διεθνείς συμμετοχές ! Θερμές ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν και εργάστηκαν σκληρά για την επιτυχία της διοργάνωσης, και ιδιαίτερα στα μέλη και στελέχη των Ναυτικών Ομίλων Ελλάδος και Άνδρου ! Ραντεβού του χρόνου για ακόμη μεγαλύτερες συγκινήσεις!»

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, δήλωσε: «Για άλλη μία χρονιά, ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος συνδιοργάνωσε τον Αγώνα της Άνδρου, με την παρουσία εξεχόντων αθλητών και ιστιοπλόων να πιστοποιεί την υψηλή ποιότητα που τον διακρίνει.Συγχαρητήρια στους νικητές αλλά και σε όσους συμμετείχαν στον εξαιρετικά απαιτητικό αγώνα. Σας περιμένουμε και του χρόνου!»

Ο Kωνσταντίνος Τσιβεριώτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Private Bank Luxembourg, Χρυσού Χορηγού της διοργάνωσης, σημείωσε: «Η τράπεζα είναι ιδιαίτερα ευτυχής που στήριξε ένα θεσμό με μεγάλη παράδοση και συμβολισμό εξ ίσου ισχυρό με την Άνδρο, ένα νησί στενά συνδεδεμένο με τη θάλασσα και την ελληνική ναυτιλία. Το άθλημα της ιστιοπλοΐας, χαρακτηρίζεται από τη συλλογική προσπάθεια, την κατάλληλη προετοιμασία, τη συνεργασία των πληρωμάτων και την ικανότητα αντιμετώπισης με επιτυχία οποιασδήποτε αντιξοότητας ακόμη και κάτω από απρόβλεπτες συνθήκες. Χαρακτηριστικά που διέπουν και το μοντέλο λειτουργίας της τράπεζάς μας».

 

Τον 51 Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Άνδρου στήριξαν:

Χρυσός Χορηγός για 2η συνεχή χρονιά ήταν η Eurobank Private Bank Luxembourg, η διεθνής τράπεζα που, με έδρα το Λουξεμβούργο, έχει παρουσία και στο Λονδίνο και την Ελλάδα. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, η Eurobank Private Bank Luxembourg χορήγησε το σκάφος «Black Jack», όπου στο πλήρωμα των έμπειρων ιστιοπλόων του ήταν μεταξύ άλλων και οι Ολυμπιονίκες κ.κ. Μάντης και Καγιαλής που χορηγεί ο Όμιλος Eurobank. Το Black Jack απέσπασε τρεις διακρίσεις: πρώτος νικητής στην κατηγορία ORCi, πρώτο τερματίσαν σκάφος και πρώτο Ανδριώτικο σκάφος στην παράκτια διαδρομή Βουλιαγμένη-Χώρα Άνδρου (ή αλλιώς «1leg») . Παράλληλα, η Eurobank Private Bank Luxembourg απένειμε ειδικό αναμνηστικό έπαθλο,φιλοτεχνημένο από τον διακεκριμένο γλύπτη Πραξιτέλη Τζανουλίνο, στο πλήρωμά που διακρίθηκε στην παράκτια διαδρομή.

Αργυρός Χορηγός της διοργάνωσης ήταν η Moët & Chandon, που στήριξε τον αγώνα όχι μόνο γιατί είναι στο DNA της μάρκας να στηρίζει την αριστεία, την επιτυχία, τις πρωτιές αλλά και ειδικότερα γιατί εδώ και αιώνες, από το 1743, είναι η σαμπάνια των νικητών, των μεγάλων στιγμών αλλά και του savoir-faire. Ως χορηγός και επίσημη σαμπάνια του 51 Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου, η κορυφαία και αγαπημένη σαμπάνια στον κόσμο, η Moët & Chandon, χορήγησε το σκάφος «Sugar», ενισχύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη μακρόχρονη ιστορία της, ως oίκος του αθλητισμού, στον συναρπαστικό κόσμο της ιστιοπλοΐας, αντικατοπτρίζοντας απόλυτα το τολμηρό και μοντέρνο πνεύμα, καθώς και την αφοσίωση για την συνεχή επίτευξη της νίκης.

Χορηγός της διοργάνωσης ήταν και η BIC®, η κορυφαία εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των γραφικών, αναπτήρων, ξυριστικών, καλσόν και θαλασσίων σπορ, ενώ η BIC® Sport έδωσε τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει και να δοκιμάσει το SUP event by BIC®.

Suncare Partner ήταν η Apivita που φρόντισε για την αντηλιακή προστασία των ιστοπλόων με σύμμαχο τη μοναδική ποιότητα των προϊόντων της.

Υποστηρικτής του αγώνα ήταν η ΕΚΚΑ Αυτοκίνητα, που παρείχε 5 βαν για τις ανάγκες του αγώνα, η American Marine Axopar, που προσέφερε τα σκάφη της για την επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης, η Sebago, που δίνει έμφαση στο σεβασμό προς την τέχνη της χειροποίητης κατασκευής παπουτσιών και η Herbalife Nutrition, κορυφαία εταιρεία στον χώρο της διατροφής με προϊόντα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν τον υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής.

Τον αγώνα υποστήριξαν, επίσης, και οι μόνιμοι χορηγοί του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου: Golden Star Ferries, Fast Ferries, Seajets, Blue Star Ferries, Damen, Yardtech Marine Services, Bureau Veritas, Jotun, CMP Chugoku, SetelHellasκαι L Papaphilippou & CO.