PUBLI

Ο άντρας πρέπει να πληρώνει παντού και πάντα

Το ONEMAN ζήτησε τη βοήθεια μερικών μπαρουτοκαπνισμένων στο θέμα σχέσεων γυναικών για να αποδομήσει το μύθο.

Είναι μία φράση που μπορεί να την έχεις ακούσει από διαφορετικά χείλη. Από του πατέρα σου ενδεχομένως αν ήταν κιμπάρης ο άνθρωπος και έβγαζε το πορτοφόλι σε κάθε περίπτωση. Από τις φίλες σου που έχουν καλομάθει από τους άντρες της ζωής τους. Ακόμα κι από την κοπέλα σου η οποία ελπίζει να μην σπαταλήσει σεντ σε αυτή τη σχέση.

Ξέχνα όσα ήξερες. Η φράση αυτή είναι τόσο παλιομοδίτικη όσο και η αντίληψη που την συνοδεύει. Προφανώς και δεν πρέπει να φτάσεις στο αντίθετο άκρο αλλά πρέπει λίγο να βρεις το δικό σου μέτρο στο κάθε πότε θα κερνάς.

Για να βρεις αυτό το μέτρο ζητήσαμε τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας του Cosmo.gr. Είπαμε στην Έλενα, τις Ιωάννες, την Εύη και την Νίκη αυτή τη φράση και τους ζητήσαμε να την σχολιάσουν.

Ιδού τι μας απάντησαν:

Να πληρώνει αλλά στην αρχή θέλει η Ιωάννα Μαμάη

Ανήκω στην κατηγορία των γυναικών που θέλει ο άνδρας δίπλα της να είναι επιτυχημένος. Να έχει κάνει πράγματα στη ζωή του. Να τον θαυμάζει. Και να μην επαναπαύεται στα λεφτά των γονιών του, του τζόκερ, της κληρονομιάς από μια ξεχασμένη θεία. Θα με χαλάσει απίστευτα αν στα πρώτα ραντεβού δεν πληρώσει. Ειδικά αν γίνει στο πρώτο, μετά δεν έχει δεύτερο ραντεβού. Και αυτό γιατί δείχνει ότι δεν με υπολογίζει, ότι δεν έχει τρόπους, είναι παρτάκιας και φραγκοφονιάς. Και φραγκοφονιάς ίσον γκρίνια. Και γκρίνια ίσον μιζέρια. Αλήθεια, μέσα σε μια μίζερη περίοδο που περνάμε, ποιος θα ήθελε να έχει δίπλα του έναν μίζερο φίλο/σχέση; Τουλάχιστον όχι εγώ.

Να μην προσβάλλεται αν η κοπέλα επιμένει να πληρώσει λέει η Εύη Χουρσανίδη

ΟΚ, ναι, θέλουμε ισότητα και να μην νιώθουμε “υπό” και τα γνωστά, αλλά σε κάποια πράγματα όσο “αντράκια” κι αν το παίζουμε, κατά βάθος παραμένουμε παραδοσιακές. Άσε που εγώ μεγάλωσα στην Κρήτη, όπου κανένας άντρας δεν σ’ αφήνει να αγγίξεις πορτοφόλι, ανεξάρτητα από το αν είναι γκόμενός σου, φίλος σου, ή δευτεροξάδελφος σου. Βέβαια, οι εποχές είναι δύσκολες, κανείς δεν είναι άνετος οικονομικά οπότε για να λειτουργεί καλύτερα ένα ζευγάρι του σήμερα, καλό είναι να λείπουν οι περηφάνιες και να δέχεται ο άντρας να πληρώνει και η κοπέλα (ακόμα και πιο συχνά από όσο “πρέπει”). Διαφορετικά θα καταλήξουν κάθε βράδυ να παρακολουθούν από τον καναπέ την πολύ ενδιαφέρουσα ζωή κάποιου άλλου. That said, αν δεν πληρώσει στο πρώτο ραντεβού, έχει φάει Χ, σόρι.

Η Ιωάννα Παχούλη θέλει τον άντρα να κερνάει, αλλά όποτε το θέλει πραγματικά

“Έχω πληρώσει ήδη, φεύγουμε;”. Στα πρώτα ραντεβού, δε λέω, είναι ωραίο να ακούς από τον φίλο σου ότι έχει φροντίσει να πληρώσει τον λογαριασμό όσο εσύ φρεσκαριζόσουν στο μπάνιο, αλλά από εκεί και πέρα, το πράγμα αρχίζει να περιπλέκεται. Τι να το κάνεις το κέρασμα όταν γίνεται απλά επειδή έτσι είθισται; Επειδή ο κανόνας που έχει φτιαχτεί (μάλλον από τις ωφελημένες κυρίες της υπόθεσης) θέλει τον άντρα να πληρώνει σε κάθε έξοδο; Ξέχνα τους κανόνες. Προσωπικά, με ευχαριστεί πολύ περισσότερο να με κερνάει ο φίλος μου τις μέρες που απλά έτσι του’ ρθε -από ένα παγωτό που θα κρατάει στο χέρι την ώρα που έχουμε δώσει ραντεβού, μέχρι ένα δείπνο σε ένα όμορφο εστιατόριο- και όχι επειδή “πρέπει” να το κάνει. Εξάλλου, το αν είναι ποιοτική μια σχέση, στην τελική, δεν έχει καμία σχέση με το ποιος είναι αυτός που βάζει συχνότερα το χέρι στην τσέπη.

“Θα ήθελε” να πληρώνει τα πάντα η Έλενα Μπουζαλά (ο άντρας)

Ωωω, γιατί να κρυβόμαστε; Όλες οι γυναίκες θέλουν έναν άντρα πρίγκιπα. Ακόμα κι αν αυτός ο πρίγκιπας ή βασιλιάς είναι φτωχός. Δεν ξέρω καμία γυναίκα που να μην εργάζεται και να συνεργάζεται με τον σύντροφό της στην επιχείρηση οικογένεια – σπίτι. Ξέρω πολλές νέες κοπέλες που νομίζουν ότι όταν βγουν με κάποιον ραντεβού θέλουν να πληρώσουν εκείνες για να δείξουν ότι μπορούν. Ξέρω πολλές ακόμα που λένε “είσαι πολύ ζώο που έβγαλες το πορτοφόλι να πληρώσεις”. Αν βγω πρώτο ραντεβού με κάποιον και μου πει να μοιραστούμε στο κρασί, θα το πληρώσω ολόκληρο, αν ο γκόμενός μου, μού ζητήσει δανεικά θα του τα δώσω. Θα ήθελα να είμαι πάντα εκείνο το αδύναμο πλάσμα που μου λένε ό,τι λέει η φύση μου και τα χρήματα να είναι το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί από την στιγμή που στέκεται δίπλα μου το δυνατό στοιχείο της φύσης. Ο άντρας ντε!

Ας κεράσει όταν θέλει να κεράσει το κορίτσι, τραγουδά η Νίκη Χάγια

Εντάξει, μεταξύ μας είμαστε ας πούμε και την αλήθεια. Ωραίο να σε κερνάει ο άλλος (κυρίως στα πρώτα ραντεβού, που θέλει να σε ψήσει), αλλά το πολύ το κυρ ελέησον το βαριέται και ο παπάς. Προσωπική μου άποψη βέβαια, αλλά το να πληρώνει συνέχεια ο άλλος όπως και να το κάνουμε σε κάνει να νιώθεις σαν αξεσουάρ. Δεν είσαι δηλαδή το main outfit. Είσαι βρε παιδί μου η τσάντα. Όπως ένας άντρας θέλει να δείξει ότι μπορείς να στηρίζεσαι πάνω του έτσι και μία γυναίκα (εντάξει όχι κι όλες) έχει ανάγκη να πει με τον δικό της τρόπο πως είναι ανεξάρτητη και αν θέλει να σε βγάλει έξω και να σου κάνει το τραπέζι μπορεί. Άσε που αυτή η αλλαγή ρόλων είναι και λίγο σέξι. Προσοχή όμως δεν χρειάζεται αυτό να γίνει και ο κανόνας. Έτσι; Ααααα όλα κι όλα.

Ξέχνα όσα ήξερες. Οι γυναίκες του Cosmo.gr θέτουν τα πράγματα σε νέα βάση.