PUBLI

Ο Γιάννης Παρίκος δίνει νέα πνοή στο Artisanal της Κηφισιάς

Το Artisanal κάνει μια φρέσκια αρχή και αναδεικνύεται σε ξεχωριστή πρόταση εξόδου στα Βόρεια Προάστια

Με ταυτότητα που αποτυπώνει σύγχρονη αισθητική και φέρει ξεκάθαρα την οπτική και τη γαστρονομική φιλοσοφία του Γιάννη Παρίκου, το Artisanal δεν περνά απλώς σε ένα νέο κεφάλαιο, αλλά ανοίγει ένα ολοκαίνουργιο βιβλίο.

Το Artisanal ανοίγει τις πόρτες του με την υπογραφή του βραβευμένου Executive Chef και ιδιοκτήτη Γιάννη Παρίκου, παρουσιάζοντας μια τολμηρή μεσογειακή δημιουργική κουζίνα, η οποία αναδεικνύει με σεβασμό την πρώτη ύλη. Στο πλευρό του βρίσκεται ο chef Κώστας Τερζούδης, ο στενός συνεργάτης με τον οποίο μοιράζεται κοινό γευστικό κώδικα και συνυπογράφει κάθε πιάτο.

Στην κατακόκκινη μπάρα από πεντελικό μάρμαρο και στα ψηλά τραπέζια με θέα στον κήπο, η wine list του σομελιέ Βλάσση Θεοδωρακόπουλου με επιλεγμένες ετικέτες κρασιών από τον διεθνή και ελληνικό αμπελώνα και τα signature cocktails συνοδεύονται από μικρές γευστικές δημιουργίες, ιδανικές για «τσίμπημα». Η εμπειρία είναι χαλαρή και ανεπιτήδευτη, με την ατμόσφαιρα και τη γεύση να κυριαρχούν και να μας δίνουν έναν ακόμη λόγο να βγούμε ξανά στην Κηφισιά.

Η Μαγειρική Φιλοσοφία του Γιάννη Παρίκου

 

Η κουζίνα του Γιάννη Παρίκου αποτελεί μια σύγχρονη εκδοχή του comfort fine dining. Βασίζεται στην αρχή ότι η γεύση είναι το πρωταρχικό στοιχείο: η δημιουργία ξεκινά από άριστη πρώτη ύλη, αναδεικνύεται μέσα από καθαρότητα γεύσεων και εκφράζεται με τεχνική που υπηρετεί το προϊόν, χωρίς να το επισκιάζει. Από τον κατάλογο ξεχωρίζουν το ριζότο πατάτας με τραγανή κροκέτα ουράς μόσχου, παρμεζάνα και τρούφα, το carpaccio με αχινό, λάιμ, φύκια και πέρλες ponzu, καθώς και η αρνίσια σπάλα, σιγομαγειρεμένη για 12 ώρες, με σέλερι, μήλο, καμμένο κρεμμύδι και εστραγκόν.

Η ατμόσφαιρα της κηφισιώτικης αρχοντιάς

Το Artisanal αντλεί έμπνευση από την κομψότητα των ιστορικών, παλιών σπιτιών της Κηφισιάς: απαλές αποχρώσεις, φυσικά υλικά, ανάγλυφες υφές και ένα φως που απλώνεται και φωτίζει γενναιόδωρα τον χώρο, όπως στα ψηλοτάβανα αρχοντικά της περιοχής. Η αίσθηση οικειότητας είναι άμεση και σε κάνει να νιώθεις πραγματικά εκλεκτός φιλοξενούμενος. Ο καταπράσινος κήπος περιβάλλει το εστιατόριο και δημιουργεί την εντύπωση ότι βρίσκεσαι για λίγο στην εξοχή, παίρνοντας βαθιές, καθαρές ανάσες, χωρίς να χάνεις την εγγύτητα με την πόλη.

Το Artisanal ανοίγει τις πόρτες του την Παρασκευή, 12.12.2025

Πληροφορίες:

Διεύθυνση: Ζηρίνη 2, Κηφισιά 145 62
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 80 86 111

Social Media:
Instagram: www.instagram.com/artisanal.kifisia
Tik Tok: www.tiktok.com/@artisanal_athens
Facebook: www.facebook.com

Για πληροφορίες και αιτήματα δημοσιογράφων για επίσκεψη στο εστιατόριο: [email protected][email protected]