PUBLI

Ο καλλιτέχνης Hey Reilly αποτυπώνει με τον δικό του τρόπο κλασικά έργα τέχνης για τη γενιά του Instagram

Κλασικά έργα τέχνης των Van Gogh, Botticelli και Da Vinci επανασχεδιάστηκαν στην ψηφιακή εποχή από τον Hey Reilly.

Ο Reilly, καλλιτέχνης, σχεδιαστής μόδας και εικονογράφος, χρησιμοποίησε το Samsung Galaxy Note10+ για να δημιουργήσει μια ψηφιακή συλλογή, η οποία επαναπροσδιορίζει, για το κοινό του 21ου αιώνα, διάσημα Ευρωπαϊκά αριστουργήματα, όπως «Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι» του Vermeer.

Για πρώτη φορά, ο Hey Reilly χρησιμοποίησε smartphone για να παραγάγει και να κοινοποιήσει τις cult φωτογραφίες του. Χρησιμοποιώντας τα social media του ως γκαλερί, στόχος του Hey Reilly είναι να γνωρίσει αυτά τα αριστουργήματα σε ένα ευρύτερο κοινό και να εμπνεύσει τους fans του να αναθεωρήσουν την τέχνη όσο και τα δημιουργικά εργαλεία που βρίσκονται στη διάθεσή τους.

 

Τα social media προσφέρουν νέους τρόπους χρήσης, κοινοποίησης και κατανάλωσης της τέχνης. Με περισσότερες από 334 εκατομμύρια χρήσεις του #art μόνο το 20191, το Instagram εξακολουθεί να είναι το πιο δημοφιλές social medium στον κόσμο, καθώς το 80% των αγοραστών έργων τέχνης διεθνώς ανακαλύπτουν νέους καλλιτέχνες και το 75% το χρησιμοποιεί για να βρει τέχνη που θα ήθελε να αγοράσει2.

Ο Hey Reilly αξιοποίησε τα εργαλεία του Galaxy Note10+, το S Pen, την κάμερα πολλαπλών φακών, τη λειτουργία AR Doodle, το λογισμικό επεξεργασίας βίντεο επαγγελματικής ποιότητας, τις δυνατότητες της μπαταρίας ταχείας φόρτισης, και τον αποθηκευτικό χώρο μέχρι και 1TB. Το Galaxy Note10+ χρησιμοποιήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, για τη λήψη φωτογραφιών, την επεξεργασία και την κοινοποίηση των έργων του. 

Κλασικά έργα τέχνης έχουν επαναπροσδιοριστεί στην ψηφιακή εποχή: «Selfie Portrait», «Lady with a Pug Frog», «Enigmatic Smile», «Girl with a Red Nose» και «Venus Di Smilo» και είναι διαθέσιμα προς λήψη από την online καλλιτεχνική κοινότητα της Samsung, το Galaxy PENUP.

Selfie Portrait

Με την απαράμιλλη ακρίβεια και τη λειτουργία Air Actions του S Pen, o Hey Reilly χρησιμοποιεί το Galaxy Note10+ για να εντάξει μια selfie του στο διάσημο έργο του μετα-ιμπρεσιονιστή ζωγράφου. Mέσω της λειτουργίας AR Doodle, το AR σχεδιάστηκε απευθείας πάνω στο έργο.

Lady with a Pug Frog

Προς τιμήν των 500 χρόνων από το θάνατο του Leonardo da Vinci, ο Hey Reilly αντικαθιστά την ερμίνα με σκύλο ράτσας. Ο Hey Reilly έδωσε ζωή στη Λαίδη που φιλοξενείται στην Εθνική Πινακοθήκη της Κρακοβίας, με τη λειτουργία Motion Portrait.

Enigmatic Smile

 

Το πιο φωτογραφημένο έργο τέχνης στον κόσμο δέχεται ένα makeover 21ου αιώνα στο χαμόγελό του, χάρη στις λειτουργίες περικοπής και επεξεργασίας του S Pen.

Girl with a Red Nose

H μυστήρια έκφραση του κοριτσιού με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι ζωντάνεψε μέσω των πολυμέσων και τελειοποιήθηκε από το Video Editor του Note10+.

Venus Di Smilo

Ο Hey Reilly δοξάζει τη Θεά της Αγάπης και της Ομορφιάς δίνοντάς της μια μοντέρνα, σαρκαστική έκφραση χρησιμοποιώντας το S Pen και το εργαλείο «λάσο» για την περικοπή και δημιουργία κολάζ.

Ο Hey Reilly δήλωσε: «Ο λογαριασμός μου στο Instagram μοιάζει με γκαλερί, ένα μέρος που παρουσιάζω τη δουλειά μου ως καλλιτέχνης, σχεδιαστής μόδας και γραφίστας. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να ελίσσομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς όσον αφορά στη δουλειά μου, στις διαδικασίες και στην πηγή έμπνευσης, για να συνεχίσω να δημιουργώ περιεχόμενο που έλκει τους χρήστες. 

Το Galaxy Note10+ με «απελευθέρωσε» από την οθόνη και το ποντίκι, προάγοντας την καθημερινότητά μου σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Το χιούμορ είναι απαραίτητο συστατικό στα έργα τέχνης μου και αν αυτή η συλλογή προσελκύσει την προσοχή και προκαλέσει το χαμόγελο κάποιου, έστω και για λίγα δευτερόλεπτα, θα είμαι χαρούμενος».

Η σειρά Galaxy Note έχει πιστό κοινό, επειδή συνδυάζει τη δύναμη με την παραγωγικότητα με μοναδικά χαρακτηριστικά, που έχουν στόχο να προάγουν και να ενισχύσουν τη δημιουργικότητα και την καινοτομία. Η συνεργασία αυτή αξιοποιεί τις δυνατότητες του Galaxy Note10+ επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν και να μοιράζονται περιεχόμενο, πάντα και παντού.