PUBLI

Το σαλόνι σου το 2016 θέλει να γίνει κινηματογράφος

Φέρε την εμπειρία του home cinema στο σπίτι σου με μια απλή κίνηση. Με ένα καινούριο βιντεοπροβολέα.

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι πάντα έβρισκα πολύ ελκυστική τη λέξη projector και στη δική μου παρέα συγκεκριμένα ήταν μία λέξη την οποία χρησιμοποιούσαμε συχνά γιατί πότε ο ένας και πότε ο άλλος ονειρευόταν ένα σπίτι με τον δικό του ας τον πούμε κινηματογράφο. Αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή οι τρεις από τους έξι της παρέας να έχουν μετατρέψει το σαλόνι τους στον απόλυτο προορισμό της παρέας και οι υπόλοιποι τρεις να το τριγυρνάμε στο μυαλό μας. Με τη διαφορά ότι πλέον θα αποκαλώ αυτό το υπέροχο μηχάνημα βιντεοπροβολέα γιατί πολύ απλά δεν γνώριζα ότι είχαμε μια εξαιρετική λέξη για αυτό.

Θα φέρω ως παράδειγμα τους δύο νέους βιντεοπροβολείς της Epson, τον EH-TW5350 και τον EH-TW5300, προσπερνώντας το γεγονός ότι τα ονόματα θυμίζουν κάτι από Star Wars. Βασικά οτιδήποτε αυτό τον καιρό θυμίζει κάτι από Star Wars. Και μιας και το αναφέραμε, σκέψου τι ωραίο που θα ήταν να έβλεπες το Star Wars: The Force Awakens στην άνεση του σπιτιού σου, παρέα με τους φίλους σου, με τη βοήθεια του νέου σου βιντεοπροβολέα από την Epson.

 

Η πορεία της σκέψης καθενός από εμάς που θα ήθελε κάποια στιγμή να μετατρέψει το σαλόνι του σε οικιακό κινηματογράφο πάει ως εξής. Πρώτα βρίσκεις το σημείο στο οποίο θα ήταν στραμμένος ο βιντεοπροβολέας. Κάτι το οποίο θα είναι ας πούμε και το μεγαλύτερό σου βάσανο σε αυτή τη διαδικασία. Γιατί πρέπει να βρεις μία επιφάνεια, ένα πανί προβολής ή ιδανικά έναν τοίχο στον οποίο να γίνεται ταιριαστά η προβολή. Τα υπόλοιπα είναι ένα μικρό παιχνίδι. Από το να επιλέξεις τον ιδανικό βιντεοπροβολέα για εσένα μέχρι να στήσεις το υπόλοιπο σαλόνι σου με προσανατολισμό εκείνη τη μεριά που στοχεύει ο βιντεοπροβολέας.

Ζούμε άλλωστε στην εποχή που ο καθένας ζητά ολοένα και μεγαλύτερη τηλεόραση, ολοένα και μεγαλύτερη επιφάνεια προβολής. Κι αν κάποτε αποτελούσε πρόβλημα η ανάλυση, η ευκρίνεια και άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία μπορείς να υστερούσαν οι βιντεοπροβολείς, πλέον με τους Full HD 3D σαν εκείνους της Epson, δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα.

Ο πρώτος στόχος είναι το HD. Και πλέον είναι εφικτή η συναρπαστική ψυχαγωγία Full HD σε έως 332 ίντσες. Φωτεινές, ευκρινείς και καθαρές εικόνες Full HD 1080p, σε 2D και 3D, μιας και το 3D είναι το αμέσως επόμενο ζητούμενο. Λεπτομέρειες σκιάσεων υψηλής ευκρίνειας και βαθύ μαύρο με δυναμικό λόγο αντίθεσης έως 35.000:1. Για να έχεις στο σαλόνι σου ακόμα καλύτερη ποιότητα εικόνας από εκείνη που θα απολάμβανες σε έναν κανονικό κινηματογράφο.

 

Κι όσον αφορά το φωτισμό ή την υψηλή ευκρίνεια στον ήχο, άλλα διαχρονικά προβλήματα σε αυτές τις περιπτώσεις, η τεχνολογία είναι που δίνει πάλι τη λύση. Χρησιμοποιώντας την επαναστατική τεχνολογία 3LCD, και οι δυο βιντεοπροβολείς περιλαμβάνουν το καινούργιο chip εξάλειψης  θορύβου, που συμβάλλει στην απόδοση των πιο καθαρών και ευκρινών εικόνων έως τώρα. Με λευκή και έγχρωμη φωτεινότητα 2.200 lumen, οι βιντεοπροβολείς είναι αρκετά φωτεινοί ώστε να χρησιμοποιούνται και σε χώρους με φυσικό φωτισμό, ενώ το ηχείο των 5 W σημαίνει ότι μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την ανάγκη επιπλέον ηχητικών συστημάτων.

Οι υπόλοιπες ευκολίες της ζωής με έναν βιντεοπροβολέα στο σπίτι είναι μάλλον προφανείς. Το σαλόνι σου θα γίνει ο ιδανικός τόπος για την παρέα. Για να απολαύσετε μία ταινία όλοι μαζί, για να δεις το ντέρμπι με τους φίλους σου ή πολύ απλά για να καθίσεις με το κορίτσι σου και να βυθιστείτε στην απόλαυση του οικιακού κινηματογράφου.

Πολλοί στέκονται σχετικά άτολμοι μπροστά σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Πολλοί φοβούνται να βάλουν έναν βιντεοπροβολέα στο σπίτι σαν να είναι κάποιος μπελάς. Στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά και ακόμα σημαντικότερα, το βιντεοπροβολέας σου δίνει τη δυνατότητα να ζεις χωρίς τηλεόραση σε ένα σταθερό σημείο στο σπίτι και να ΄παίζεις’ δημιουργικά με τον χώρο αυτό.

Εκτός φυσικά από εκείνες τις στιγμές που το σαλόνι σου θα μετατρέπεται στο πιο ενδιαφέρον δωμάτιο της ζωής σου. Για εσένα, το κορίτσι σου, τους φίλους σου. Είναι συγκεκριμένοι εκείνοι που τολμούν ένα τέτοιο βήμα. Και όταν τους συναντάς, δεν υπάρχει ούτε ένας να σου πει ότι δεν πήρε τη σωστή απόφαση.

 

Τα μοντέλα της Epson που βλέπεις και στις φωτογραφίες, οι ΕΗ-5350, ΕΗ-ΤW5300 είναι διαθέσιμοι εδώ και λίγο καιρό στην τιμή των 879Ε, και 799Ε αντίστοιχα. Ενώ ακολουθούν μερικά πιο τεχνικά χαρακτηριστικά που θα σε ψήσουν ακόμα περισσότερο να κάνεις έναν από τους δύο δικούς σου.

 • Ανάλυση Full HD 1080p
 • Τεχνολογία 3LCD – αποφύγετε το “Rainbow Effect”
 • Υψηλός λόγος αντίθεσης έως 35.000:1
 • Μέγεθος εικόνας έως και 332”
 • Υποστήριξη 2D και 3D (δεν περιλαμβάνονται γυαλιά 3D ενεργού κλείστρου)
 • Παρεμβολή καρέ/βελτίωση εικόνας
 • Μετατροπή από 2D σε 3D
 • 2 είσοδοι HDMI
 • Ενσωματωμένο ηχείο 5 W
 • Δυνατότητα Miracast (μόνο για το μοντέλο EH-TW5350)
 • Προβολή περιεχομένου πλάι-πλάι διαιρούμενης οθόνης (μόνο για το μοντέλο EH-TW5350)

 

Δεν είναι ωραίο, η εμπειρία του οικιακού κινηματογράφου, να είναι μόνο ένα play μακριά;