ΒΙΒΛΙΟ

«Ο Λεβιάθαν Ξυπνά» Το βιβλίο που ενέπνευσε την κορυφαία τηλεοπτική σειρά Επιστημονικής Φαντασίας των τελευταίων ετών

Η ανθρωπότητα έχει αποικίσει το ηλιακό σύστημα -τον Άρη, τη Σελήνη, τη Ζώνη Αστεροειδών και ακόμα παραπέρα- αλλά τα μακρινά αστέρια είναι ακόμη άπιαστα.

Ο Τζιμ Χόλντεν είναι ύπαρχος μιας φορτηγίδας που μαζεύει πάγο από τους δακτυλίους του Κρόνου και τον μεταφέρει στους σταθμούς ορυχείων της Ζώνης. Όμως, όταν με το πλήρωμά του πέφτουν πάνω σε ένα εγκαταλελειμμένο πλοίο, το Σκόπουλαϊ, βρίσκουν ένα καλά κρυμμένο μυστικό.

Ένα μυστικό για το οποίο κάποιος είναι διατεθειμένος να σκοτώσει – να σκοτώσει σε μια κλίμακα αδιανόητη για τον Τζιμ και το πλήρωμά του. Το ηλιακό σύστημα βρίσκεται στο κατώφλι του πολέμου, εκτός αν οι ήρωες ανακαλύψουν ποιος εγκατέλειψε το πλοίο και γιατί.

Ο επιθεωρητής Μίλερ ψάχνει μια κοπέλα. Μια κοπέλα χαμένη σε ένα σύστημα με δισεκατομμύρια πληθυσμό. Οι γονείς της, όμως, έχουν πολλά χρήματα να διαθέσουν για να τη βρουν. Όταν τα ίχνη της οδηγούν στο Σκόπουλαϊ και στον Χόλντεν, ο επιθεωρητής συνειδητοποιεί ότι αυτή η κοπέλα ίσως είναι το κλειδί για τα πάντα.

Ο Χόλντεν κι ο Μίλερ πρέπει να ενώσουν τις τελείες ανάμεσα στην κυβέρνηση της Γης, τους επαναστάτες των εξωτερικών πλανητών και τις μυστικοπαθείς εταιρείες – και οι πιθανότητες είναι εναντίον τους. Αλλά στη Ζώνη οι κανόνες είναι διαφορετικοί κι ένα μικρό πλοίο μπορεί να αλλάξει το πεπρωμένο του σύμπαντος.

The Expanse trivia

  • H σειρά βιβλίων «The Expanse» έχει κερδίσει βραβεία Hugo, Locus και Dragon, ενώ όλα τα βιβλία της σειράς έφτασαν στις πρώτες θέσεις ψηφοφορίας στα Goodreads Choice Awards, τα βραβεία αναγνωστών της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.
  • Αποτελεί μια από τις πλέον επιτυχημένες σειρές επιστημονικής φαντασίας με 8 βιβλία, 7 διηγήματα και πάνω από 15.000.000 πωληθέντα αντίτυπα.
  • Στα τέλη της χρονιάς θα κυκλοφορήσει το τελευταίο βιβλίο της σειράς, με τίτλο «Leviathan Falls», ενώ μέσα στο 2022 θα κυκλοφορήσει ένα ακόμη βιβλίο που θα συλλέγει σε ένα τόμο όλα τα διηγήματα που μέχρι σήμερα είναι διαθέσιμα μόνο σε e-books ή audio books. Θα έχει τίτλο «Memory’s Legion».
  • Η τηλεοπτική σειρά «The Expanse» που μεταδόθηκε αρχικά από τα SyFy και NETFLIX και πιο πρόσφατα από το Amazon Prime μετράει μέχρι στιγμής 5 σαιζόν, ενώ τον Δεκέμβριο πρόκειται να προβληθεί η τελευταία, έκτη σαιζόν της σειράς.

Έγραψαν για το βιβλίο «Ο Λεβιάθαν Ξυπνά»:

«Έχει πολύ καιρό να εμφανιστεί μια πραγματικά δυνατή space opera. Ο Λεβιάθαν Ξυπνά είναι μια διαπλανητική περιπέτεια όπως θα έπρεπε να είναι, όπως εκείνη η ΕΦ που με έκανε να ερωτευτώ το είδος, με μια δόση τρόμου και μια πρέζα νουάρ. Ο Jimmy Corey γράφει με την ενέργεια ενός θρασύτατου πρωτάρη και την αίγλη ενός ώριμου επαγγελματία. Πού είναι το δεύτερο βιβλίο;»

– George R.R. Martin, συγγραφέας

«Αυτό είναι το μέλλον όπως θα έπρεπε να είναι.»

– The Wall Street Journal

«Ό,τι πλησιέστερο μπορείς να βρεις σε χολιγουντιανό μπλοκμπάστερ αλλά σε μορφή βιβλίου.»

– io9.com

«Ένα εξαιρετικό ντεμπούτο space opera που ακολουθεί την παράδοση του Peter F. Hamilton.»

– Charles Stross, συγγραφέας

«Ένα από τα καλύτερα πρώτα βιβλία σε σειρά ΕΦ, ένα από τα πιο ψυχαγωγικά μυθιστορήματα που διάβασα πρόσφατα και επίσης ένα μυθιστόρημα που με κάνει να θέλω να διαβάσω κι άλλο από αυτή τη σειρά. Τέτοια space opera θα ήθελα να βλέπω συνεχώς στα ράφια των βιβλιοπωλείων.»

– SFFWorld

Στοιχεία Βιβλίου:

Συγγραφέας: James S.A. Corey

Μετάφραση: Βασίλειος Αθανασόπουλος

Τίτλος Πρωτοτύπου: Leviathan Wakes

Σειρά: The Expanse, Βιβλίο 1

Κατηγορία: Επιστημονική Φαντασία, Μεταφρασμένη Λογοτεχνία

ISBN: 978-960-623-351-7

Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.

Σελίδες: 696

Τιμή: € 27,50

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία