PUBLI

World Class Bartender of the Year 2014: Οι νικητές των προκριματικών

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός της DIAGEO για τον καλύτερο bartender ολοκλήρωσε την πρώτη φάση των προκριματικών στην Ελλάδα.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη φάση των εθνικών προκριματικών του World Class Bartender of the Year 2014, του κορυφαίου θεσμού στον κλάδο του bartending παγκοσμίως. Συμπληρώνοντας την  έκτη του χρονιά φέτος, ο διαγωνισμός των Reserve Brands της Diageo λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερη αναγνώριση, όπως αποδεικνύεται από τον αυξανόμενο αριθμό συμμετεχόντων που έλαβε μέρος στην πρώτη φάση.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος ο διαγωνισμός χωρίζεται σε δύο διακριτές φάσεις και καθεμία θα αναδείξει 6 νικητές αντίστοιχα. Διαγωνιζόμενοι από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας συναγωνίζονται με στόχο να καταφέρουν να εξασφαλίσουν μία θέση στον ελληνικό τελικό και κατ’ επέκταση να διεκδικήσουν τον τίτλο του κορυφαίου bartender στον κόσμο.

Έτσι λοιπόν, το World Class ξεκίνησε δυναμικά και φέτος με τις συμμετοχές στην πρώτη φάση να ξεπερνούν τις 80, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ταλαντούχοι bartenders ξεκίνησαν την πορεία τους στο διαγωνισμό, επιλέγοντας να διαγωνιστούν σε μία από τις δύο θεματικές ενότητες της πρώτης φάσης, τη Mid Century Med Mastery και τη Whisky: the flavour Challenge.

Στην πρώτη ενότητα με θέμα «Mid Century Med Mastery» οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αναδείξουν τις δεξιότητες τους με στόχο να δημιουργήσουν καινοτόμα cocktails χρησιμοποιώντας τις σταθερές αξίες των Reserve brands, τη βότκα Ketel One® και το ρούμι Ron Zacapa®. Οι bartenders που επέλεξαν να διαγωνιστούν με την Ketel One®, πέρα από τα γευστικά και ισορροπημένα cocktail που θα δημιουργούσαν, έπρεπε παράλληλα να παρουσιάσουν ένα νέο πρωτότυπο σερβίρισμα της Ketel One®,  ώστε να εντυπωσιάσουν μεν τους κριτές αλλά επιπλέον το σερβίρισμα αυτό να μπορεί να εκτελείται σε πραγματικές συνθήκες δουλειάς, μέσα σε ένα μπαρ. Ενώ, όσοι επέλεξαν να διαγωνιστούν με το super premium ρούμι από τη Γουατεμάλα, έπρεπε να το συνδυάσουν αρμονικά με φαγητό, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο πως η απαλότητά του Ron Zacapa ταιριάζει άψογα τη Μεσογειακή Κουζίνα.

Στη δεύτερη θεματική «Whisky: the flavour Challenge» χρησιμοποιώντας ως βάση τα κορυφαία ουίσκι του Οίκου Walker, επιλέγοντας ανάμεσα σε Johnnie Walker® Gold Label™ Reserve, Blue Label™ & Platinum Label™ Blended Scotch Whisky, οι διαγωνιζόμενοι bartender κλήθηκαν να διευρύνουν τα όρια του mixology, να αναδείξουν την αντίληψη της γεύσης αλλά και να αφήσουν στο cocktail τους το γευστικό προφίλ του ουίσκι να πρωταγωνιστεί.

Μέσα από τις δύο αυτές θεματικές ενότητες, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού με την ανάδειξη των πρώτων 6 καλύτερων Ελλήνων bartender της χρονιάς 2014. Τις προσπάθειές τους σε αυτή την πρώτη φάση αξιολόγησαν ο Dennis Zoppi (World Class Bartender στην Ιταλία και 2ος στον Παγκόσμιο Τελικό του 2012) και ο Νίκος Καραθάνος, ο νεαρότερος σεφ με αστέρι Michelin και την αξιοσημείωτη πορεία στο χώρο της γαστρονομίας.

Τα ονόματα των φετινών έξι φιναλίστ που ανέδειξε η πρώτη φάση είναι (με αλφαβητική σειρά):

Δήμητρα Αντωνακοπούλου, από το “360ο”, Αθήνα

Σωτήρης Βλαχοδιαμάντης,  από το ”Dante’s”, Κορωπί

Αλέξανδρος Γκικόπουλος, από το “Apsendi the Mystery Box”, Αθήνα

Μάριος Ηλιόπουλος, από το “6Dogs”, Αθήνα 

Βασίλης Κυρίτσης, από το “The Gin Joint”, Αθήνα

Ζάχος Κυρίτσης, από το “Ten”, Λαμία  

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες που δεν κατάφεραν να διακριθούν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, τους δίνεται η ευκαιρία να ξαναπροσπαθήσουν λαμβάνοντας μέρος στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, για να διεκδικήσουν μία από τις έξι θέσεις που απομένουν για να συμπληρώσουν τη φετινή δωδεκάδα του ελληνικού τελικού, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάιο.

H πορεία για την ανάδειξη του κορυφαίου bartender στον κόσμο μόλις άρχισε! Μείνετε συντονισμένοι και παρακολουθείστε την εξέλιξη της μέσα από τη σελίδα του World Class Greece στο facebook