PUBLI

Όλα έτοιμα για το επετειακό Spetses mini Marathon!

5 χρόνια συμπληρώνει φέτος η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση εκτός αστικών κέντρων στην Ελλάδα.

Για 5η συνεχή χρονιά διοργανώνεται φέτος το Spetses mini Marathon που θα διεξαχθεί το τριήμερο 9-11 Οκτωβρίου 2015 στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και του Ε.Ο.Τ. Η φετινή θα αποτελέσει μια διοργάνωση ορόσημο για την ιστορία του αθλητικού θεσμού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2011 με 700 συμμετοχές, ανέπτυξε μια εντυπωσιακή δυναμική διεθνώς μεγαλώνοντας κάθε χρόνο και συμπληρώνει φέτος 5 χρόνια ζωής έχοντας καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά event στην Ελλάδα.

Η περσινή παρουσία 10.000 αθλητών και επισκεπτών συνιστά ένα ρεκόρ που έμοιαζε δύσκολο να επαναληφθεί, ωστόσο το κύρος και η αρτιότητα του Spetses mini Marathon (SMM), που έχει ήδη βρει αρκετούς μιμητές σε διάφορες περιοχές της χώρας, προσελκύουν διαρκώς περισσότερους «πιστούς» με αποτέλεσμα φέτος να αναμένεται περίπου 12.000 άνθρωποι από 20 χώρες να δώσουν το «παρών».

Στις Σπέτσες θα παρευρεθούν αποστολές απο 9 πρεσβείες, οι Corporate running teams θα ξεπεράσουν τις 23, ενώ για μια ακόμη φορά διεθνούς φήμης αθλητές θα «κοσμήσουν» με την παρουσία τους το Spetses mini Marathon. Ανάμεσά τους ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Γιάννης Δρυμωνάκος, o Κώστας Νακόπουλος, ο Βασίλης Κρομμύδας, ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης, ο Χρήστος Μποφίλιος, η Ντενίζ Δημάκη και η Μάγδα Γαζέα αλλά και σύσσωμος ο σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και οι παραολυμπιονίκες Αλέξανδρος Ταξιλδάρης και Μάκης Καλαράς με την ομαδα του συλλόγου Περπατώ. Μάλιστα, η Ολυμπιονίκης Αθανασία Τσουμελεκα επιφυλάσσει μία καινοτομία για τους συμμετέχοντες καθώς το βράδυ της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί Sunset Yoga for Runners.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε κάποιο ή κάποια από τα 8 δρομικά και κολυμβητικά αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και καλύπτουν όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και όλα τα διαφορετικά ενδιαφέροντα. Από το μη αγωνιστικό My First Spetses mini Marathon για βρέφη και γονείς και τους παιδικούς αγώνες δρόμου και κολύμβησης μέχρι τους αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων και από τον μίνι μαραθώνιο των 25 χιλιομέτρων μέχρι τον Διάπλου των Σπετσών που, με βάση τις συμμετοχές, είναι ο μεγαλύτερος αγώνας ανοιχτής θάλασσας στην Ευρώπη.

Ο φετινός επετειακός αγώνας θα έχει ταυτόχρονα έντονο κοινωνικό χαρακτήρα καθώς στην ομάδα του Χρυσού Χορηγού, της NN Hellas, θα συμμετέχουν πρεσβευτές του «Μαζί για το Παιδί», ενώ η ομάδα του Μουσείου της Μπουμπουλίνας θα συγκεντρώνει χρήματα και υλικά για το τοπικό Ιατρείο των Σπετσών. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Charity 4U” της Holmes Place, ο Αλέξανδρος Πατούνης θα επιχειρήσει να κολυμπήσει τον γύρο του νησιού των Σπετσών συνοδεία σημαντικών Ελλήνων κολυμβητών συγκεντρώνοντας χρήματα για τη «Φλόγα» και το «Make-a-Wish».

Ασφαλώς, όπως και όλες τις προηγούμενες φορές, έχει προγραμματιστεί πληθώρα κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Ανάμεσά τους τα «Σπετσιώτικα Κεράσματα» από το Σύλλογο Γυναικών Σπετσών αλλά και το καθιερωμένο πια Melissa Pasta Night το οποίο θα πλαισιώσει μια συναυλία – έκπληξη που θα πραγματοποιηθεί στο πλαισιο του φεστιβάλ του μουσείου της Μπουμπουλίνας. Οι φορείς του νησιού και ο Εμπορικός Σύλλογος στηρίζουν έμπρακτα τη διοργάνωση προσφέροντας σε αθλητές και επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαύσουν ειδικές τιμές και προνόμια στο σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων.

Η ιδρύτρια του θεσμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ. Μαρίνα – Λύδα Κουταρέλλη επεσήμανε: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να βλέπεις μια ιδέα σου που χτίστηκε πάνω στα θεμέλια της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας να υπηρετεί το όραμά σου και να εξελίσσεται σε κάτι τόσο σπουδαίο και μεγάλο όσο το Spetses mini Marathon που συμπληρώνει φέτος 5 χρόνια! Το δίπτυχο της επιτυχίας αυτού του θεσμού είναι η απόλυτη αφοσίωση και συνεργασία των τοπικών αρχών και η χορηγική υποστήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Τα βραβεία που συλλέγει διεθνώς αλλά και εγχώρια το Spetses mini Marathon αποτελούν μικρή μόνο αντανάκλαση του τι προσφέρει στον τοπικό τουρισμό, την εικόνα του νησιού και της χώρας διεθνώς αλλά και την αθλητική κουλτούρα εν γένει».

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Δήμαρχος Σπετσών, κ. Παναγιώτης Λυράκης, ο οποίος τόνισε: «Το Spetses mini Marathon είναι πια αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου μας και η δική του επιτυχία συνιστά αιτία περηφάνιας και χαράς για όλους μας στις Σπέτσες. Η ανεκτίμητη προσφορά των Σπετσιωτών εθελοντών δίνει πνοή στον Αγώνα που αγκαλιάζει όλο το νησί. Τοπική Αρχή, θεσμικοί παράγοντες και πολίτες γινόμαστε ένα στην προσπάθεια να πετύχουμε κάθε χρόνο κάτι σπουδαίο για τις Σπέτσες και αυτή η συλλογικότητα πιστεύω πως αποτελεί τον σημαντικότερο δείκτη κοινωνικής υγείας και προοπτικής. Σας περιμένουμε και φέτος όλους για να σας φιλοξενήσουμε με τον παραδοσιακό σπετσιώτικο τρόπο».

Η NN υπήρξε από την πρώτη διοργάνωση Χρυσός Χορηγός του Spetses mini Marathon και ως εκ τούτου o Chief Marketing Officer NN Hellas, Christian Bohlke, σχολίασε: «Είναι εντυπωσιακό για ένα θεσμό να μεγαλώνει με τον τρόπο που μεγάλωσε μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια το Spetses mini Marathon. H NN στήριξε από την αρχή αυτή την προσπάθεια, όχι μόνο γιατί ο Αγώνας ταιριάζει στη φιλοσοφία μας που συμπυκνώνεται στο motto “NN Live Well”, αλλά και γιατί είδαμε πίσω από αυτή την ιδέα ένα όραμα που εκφράζει τις αρχές της συλλογικότητας, της δημιουργικότητας και του ευ αγωνίζεσθαι. Σήμερα είμαστε διπλά υπερήφανοι: επειδή συμβάλλουμε σε αυτή την ξεχωριστή διοργάνωση κι επειδή η δική μας ομάδα, η NN Running Team, μεγαλώνει παράλληλα με το Spetses mini Marathon ξεπερνώντας φέτος τις 150 συμμετοχές».

Για 5η συνεχή χρονιά Telecoms Provider είναι η WIND, με την πολυπληθή WIND Running Team, που «οργώνει» όλο το χρόνο την Ελλάδα με το Run Greece, να επισκέπτεται για ακόμη μία χρονιά τις πανέμορφες Σπέτσες.

Χορηγός του Spetses mini Marathon 2015 είναι η DHL, η ταχύτητα της οποίας συγκρίνεται μόνο με τους πρωταθλητές μας που θα τρέξουν στις διαδρομές των Σπετσών.

Η Melissa, τα Νο1 Ελληνικά ζυμαρικά, είναι για ακόμα μία φορά χορηγός του Pasta Night, προσφέροντας σε όλους τους παρευρισκόμενους τους απαραίτητους υδατάνθρακες και την ενέργεια που χρειάζονται πριν και μετά τους αγώνες, αλλά και απολαυστικές στιγμές χαλάρωσης.

Beauty Partner του 5ου Spetses mini Marathon είναι η Biotherm προσφέροντας προϊόντα αντηλιακής προστασίας Lait Solaire στους περίπου 350 εθελοντές που αποτελούν την ψυχή της οργάνωσης καθώς και τα σκουφάκια για τους κολυμβητικούς αγώνες.

Χορηγός αθλητικού υλικού είναι η PUMA, μια από τις παγκοσμίως κορυφαίες αθλητικές εταιρίες. Για περισσότερο από 65 χρόνια, η PUMA έχει καθιερωθεί στην ιστορία για την δημιουργία καινοτόμων σχεδιαστικών προϊόντων για τους γρηγορότερους αθλητές του πλανήτη.

Τα Holmes Place, η διεθνής αλυσίδα premium Fitness & Wellness Clubs, που για ακόμη μία χρονιά θα προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στους αθλητές είναι Wellness Partner της διοργάνωσης.

Υποστηρικτές του αγώνα είναι: η GARMIN – κορυφαία εταιρεία τεχνολογικών προϊόντων για το τρέξιμο, την ποδηλασία, την κολύμβηση και όχι μόνο, οι -χρήσιμες για την καλή αναπνοή- ρινικές ταινίες Breathe Right, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, ο Μακεδονικός Χαλβάς, ένα έδεσμα με υψηλή διατροφική αξία ιδανικό για αθλητές και όχι μόνο, η πρωτοπόρος στην κατηγορία της και Νο1 εταιρεία ειδών αθλητικής διατροφής στον κόσμο GU Energy με τα πολύτιμα ενεργειακά gels, το αθλητικό ισοτονικό ποτό των μεγαλύτερων αθλητικών διοργανώσεων παγκοσμίως Powerade ION4, η Technohull, κορυφαία εταιρεία στο χώρο των ταχύπλοων με ειδίκευση στα φουσκωτά που θα βοηθήσει στους αγώνες με τα εντυπωσιακά σκάφη της, η ODEON που προβάλλει το cine trailer των 5 χρόνων SMM πριν τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες, το πολυτελές και πολυβραβευμένο Amanzoe Resort, το οποίο είναι το 1ο Aman στην Ελλάδα και το μοναδικό Nikki Beach Resort & Spa Porto Heli που αποτελεί το Hospitality Partner

Η Hellenic Seaways είναι ο Transportation Partner της διοργάνωσης προσφέροντας έκπτωση 10% σε όλους τους συμμετέχοντες που θα ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς στο νησί.

Πρεσβεύοντας τη φιλοσοφία «Η ζωή είναι ωραία όταν συμμετέχεις», η LG Electronics Hellas, κορυφαία εταιρεία στο χώρο της τεχνολογίας, θα υποστηρίξει ενεργά τη φετινή διοργάνωση του 5ου SMM ως “Τechnology Ρartner”, προσφέροντας τα πιο καινοτόμα προϊόντα τεχνολογίας και συναρπαστικές δράσεις που θα κάνουν την εμπειρία του τριημέρου ακόμα πιο συναρπαστική.

Αθλοθέτης του Spetses mini Marathon είναι η «Ε. Αθηνιωτάκης, Κατάστημα Σπετσών», που θα προσφέρει τα μετάλλια του αγώνα.

Η Open Health Alliance (Ανοικτή Συμμαχία για την Υγεία) που είναι ο Νέος Πανελλήνιος Φορέας Υγείας (μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα),έχει αναλάβει την ιατρική κάλυψη του αγώνα σε συνεργασία με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών που θα παρέχει το ασθενοφόρο. Παράλληλα, ναυαγοσωστικές υπηρεσίες θα προσφέρει η Lifeguard Hellas.

Φορέας Πρωτοβουλιών είναι το Poseidonion Grand Hotel, το οποίο γιόρτασε πέρυσι τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του και παραμένοντας πιστό στο όραμα του ευεργέτη Σωτήριου Ανάργυρου συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες των Σπετσών με στόχο την ανάδειξη και ανάπτυξη του νησιού.

Αρωγοί του αγώνα είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Σπετσών, το Μουσείο Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες και ο Ναυτικός Όμιλος Σπετσών.

Χορηγοί Επικοινωνίας του 5ου Spetses mini Marathon είναι το ACTION24, το Sport24.gr, η The Huffington Post Greece, το Sport24 Radio 103.3 και το Men’s Health.

Για περισσότερες πληροφορίες: Spetsesmarathon.com | floga.org.gr/ | makeawish.gr/ | mazigiatopaidi.gr/

Μείνετε συντονισμένοι:

Facebook.com/spetsesmarathon

Ιnstagram.com/spetses_marathon/

Τα αγωνίσματα του Spetses mini Marathon 2015:

1. 25 χλμ. Island Round – Πλήρης Φυσιολατρικός Γύρος του Νησιού

2. 10 χλμ. Run

3. 5 χλμ. Fun Run  – Ιστορικός Γύρος της Πόλης

4. Κολυμβητικός Αγώνας 3 χλμ. (Κόστα-Σπέτσες)

5. Κολυμβητικός Αγώνας 5 χλμ. (Σπέτσες-Κόστα-Σπέτσες)

6. Παιδικός Αγώνας Δρόμου 500 μ. (0-5 ετών) – My 1st Spetses mini Marathon

7. Παιδικός Αγώνας Δρόμου 500 μ. / 1000 μ. (μαθητές Δημοτικού)

8. Παιδικός Κολυμβητικός Αγώνας 150 μ. / 300 μ. (ηλικίες 8-15 ετών)

#2winis2participate