PUBLI

Όμιλος Piaggio: Παγκόσμιο δίκτυο διανομής 300 Motoplex

Ο όμιλος Piaggio συνεχίζει τη διεθνή αναπτυξη του δικτύου διανομής: 300 καταστήματα Motoplex παγκοσμίως,με το καινοτόμο ενιαίο μοντέλο λιανικής πώλησης για τα εμπορικά σήματα Piaggio,Vespa και Moto Guzzi.

Σύμφωνα με την πρωτοποριακή παγκόσμια στρατηγική που θέτει τον πελάτη στο επίκεντρο της εμπειρίας αγοράς,  ο Όμιλος έχει καταφέρει σε μόλις τρία χρόνια να ολοκληρώσει την ανάπτυξη 300 καταστημάτων σε όλο τον κόσμο, βελτιώνοντας και εν μέρει αντικαθιστώντας το παραδοσιακό δίκτυο διανομής του.

 

Το σημαντικό ορόσημο επετεύχθη με τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος στο Χονγκ Κονγκ, μία από τις πιο δυναμικές πόλεις της Ανατολής και στρατηγικός διεθνής οικονομικός κόμβος. Το Hong Kong Motoplex, στην οδό Kwa Wan, καταλαμβάνει περίπου 300 τετραγωνικά μέτρα, διαθέτοντας εκθεσιακό χώρο (με χώρους για σαλόνι και μπαρ) και συνεργείο. Εδώ, οι πελάτες μπορούν να βρουν σε έναν ενιαίο χώρο τα τέσσερα εμπορικά σήματα του Ομίλου και να απολαύσουν τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει η κληρονομιά της ιταλικής τεχνολογίας, σχεδιασμού και στυλ, η οποία έχει κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση.

 

Η εκδήλωση για το άνοιγμα στο Χονγκ Κονγκ διοργανώθηκε αμέσως μετά τα εγκαίνια της περασμένης εβδομάδας για το κατάστημα Motoplex στο Μπανγκαλόρ της Ινδίας, με παρουσία του υπουργού Εσωτερικών της Πολιτείας Karnataka, Sri Ramalinga Reddy. Το Bangalore Motoplex βρίσκεται στον περιφερειακό δρόμο Marathahalli, καταλαμβάνοντας έκταση περίπου 800 τετραγωνικών μέτρων.

 

Τα καταστήματα Motoplex που άνοιξαν  τους τελευταίους μήνες περιλαμβάνουν τις δύο νέες τοποθεσίες στην Ιταλία (Ρώμη και Φλωρεντία) και, ακόμα στην Ευρώπη, στην Ισπανία (Βαρκελώνη και Μάλαγα), την Πράγα, το Βουκουρέστι, πρωτεύουσα της Τσεχίας, και τη Σόφια, πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Στη Νότια Αμερική, τα πιο σημαντικά καταστήματα είναι στο Μπουένος Άιρες, πρωτεύουσα της Αργεντινής, Μοντεβιδέο, πρωτεύουσα της Ουρουγουάης και στην Πόλη του Μεξικού, πρωτεύουσα του Μεξικού. Στην Ασία, καταστήματα Motoplex έχουν ανοίξει στην Κουάλα Λουμπούρ, την πρωτεύουσα της Μαλαισίας, την πόλη-κράτος Σιγκαπούρη και την ινδική πόλη Χαϊντεραμπάντ. Κατάστημα Motoplex άνοιξε και στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, τη Μελβούρνη.

Στην Ελλάδα, η φιλοσοφία Motoplex εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με την αναμόρφωση του γνωστού καταστήματος Κ. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, επί της Λ. Βουλιαγμένης. Στο σύγχρονο και φιλόξενο περιβάλλον του καταστήματος Motoplex, εκτίθεται πλήρης γκάμα οχημάτων και αξερουάρ από τις μάρκες του Ομίλου Piaggio, ενώ προσφέρονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πριν και μετά την πώληση.

 

Η φιλοσοφία Motoplex αποτελεί ένα νέο ορόσημο λιανικής πώλησης στη βιομηχανία των δύο τροχών, επιτρέποντας στους αντιπροσώπους να εκμεταλλεύονται σε ένα σημείο πώλησης τη δυναμική των εμπορικών σημάτων και των προϊόντων του Ομίλου Piaggio: τα καταστήματα έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν στους πελάτες ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των δύο τροχών σε ένα χώρο όπου, εκτός από οχήματα και αξεσουάρ, μπορούν επίσης να βρουν αποκλειστικά είδη merchandising, τεχνική εξυπηρέτηση, ενώ έχουν τη δυνατότητα να χαλαρώσουν στο καθιστικό, συζητώντας για αγώνες, μοτοσυκλέτες και ταξίδια με εξειδικευμένο προσωπικό που μοιράζεται το ίδιο πάθος.

Μέσω της υλοποίηση των Motoplex, τα τελευταία χρόνια ο Όμιλος Piaggio σημείωσε βελτίωση του μείγματος προϊόντων στις πωλήσεις και σημαντική αύξηση πωλήσεων αξεσουάρ και ειδών merchandising, ενώ είναι γεγονός ότι τα παραδοσιακά σημεία πώλησης που αναμορφώθηκαν σύμφωνα με τη νέα φιλοσοφία απολαμβάνουν σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών τους.