PUBLI

Πιερ Λεμέτρ “Φίδι με κεφαλαία”

Ο μετρ του είδους δημιουργεί ένα απολαυστικό μακελειό σε στιλ Ταραντίνο!

O βραβευμένος Πιερ Λεμέτρ χρησιμοποιεί με μαεστρία την καυστική του πένα, δίνοντας στο νέο του βιβλίο τον καλύτερό του εαυτό με το λαμπρό και ανελέητο πνεύμα του.
Το Φίδι με κεφαλαία είναι το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα που έγραψε ποτέ ο συγγραφέας. Η συγγραφή του έγινε το 1985 και εντέλει δεν εκδόθηκε ποτέ… έως τώρα!

Αιχμηροί διάλογοι, εκπληκτικά πορτρέτα, πλοκή που δεν δείχνει κανένα έλεος: γνήσιος Πιερ Λεμέτρ.

Τίτλος: Φίδι με κεφαλαία
Συγγραφέας: Πιερ Λεμέτρ
Μετάφραση: Κλαιρ Νεβέ
Εκδόσεις: Μίνωας
Κατηγορία: Αστυνομικό μυθιστόρημα
ISBN: 978-618-02-2025-4
Κωδικός: 35265
Σελίδες: 336
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 27/09/2022
Τιμή: 16,60€

Κείμενο οπισθόφυλλου:

«Με τη Ματίλντ, η δουλειά είναι πάντα καθαρή και χωρίς λάθη. Η αποψινή βραδιά όμως αποτελεί εξαίρεση. Ήθελε να κάνει μια τρέλα. Θα μπορούσε να πυροβολήσει από πιο μακριά, να προκαλέσει μικρότερες ζημιές και να ρίξει μόνο μία σφαίρα φυσικά».

Η Ματίλντ Περέν είναι εξήντα τριών ετών, χήρα γιατρού, παρασημοφορημένη ηρωίδα της Αντίστασης και ζει με τον σκύλο της ράτσας Δαλματίας σε ένα μικρό σπίτι κοντά στο Παρίσι. Κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να υποψιαστεί ότι μια δολοφόνος κρύβεται πίσω από αυτή την κομψή, περιποιημένη και ελαφρώς υπέρβαρη γυναίκα.

Ανελέητη, ακριβής, εκπαιδευμένη από την πρώιμη νεότητά της, η Ματίλντ εκτελούσε εν ψυχρώ όλα τα καθήκοντα που της ανέθετε ο ανώτερός της. Αλλά στην πραγματικότητα κάτι δεν πάει καλά εδώ και καιρό. Η Ματίλντ επιδίδεται σε άσκοπη σκληρότητα για να φέρει εις πέρας τις αποστολές της. Και αρχίζει πραγματικά να τα χάνει: ξεχνάει να ξεφορτωθεί το όπλο, μπερδεύει τον στόχο, είναι πεπεισμένη ότι ο γείτονάς της έχει αποκεφαλίσει τον σκύλο της…
Εν τω μεταξύ ο επιθεωρητής Βασίλιεφ ερευνά τις δολοφονίες και πρέπει να εντοπίσει το συντομότερο δυνατόν το «μεγάλο φίδι», τον μυστηριώδη δολοφόνο που χτυπάει με αγριότητα και χωρίς προφανή λογική.

Το αστυνομικό μυθιστόρημα είναι συχνά κυκλικό: μια αφηγηματική σπείρα που τα δυο της άκρα αγγίζονται. Γι’ αυτό μου φάνηκε αρκετά λογικό το τελευταίο μου δημοσιευμένο αστυνομικό μυθιστόρημα να είναι ακριβώς… το πρώτο που έγραψα.
Από τον πρόλογο του συγγραφέα.

Έγραψαν για το βιβλίο

«Επιτυχία απόλυτη, γλώσσα πιπεράτη, πλοκή τέλεια, τόνος εκλεπτυσμένα σαρκαστικός».
Le Canard Enchainé

«Ένα αστείο και όσο χρειάζεται δηλητηριώδες μυθιστόρημα».
Biblioteca

«Είναι μαύρο, πολύ αστείο και εντελώς απροσδόκητο».
Madame Figaro

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Πιερ Λεμέτρ γεννήθηκε στο Παρίσι το 1951. Δίδαξε για πολλά χρόνια λογοτεχνία σε βιβλιοθηκονόμους, προτού αποφασίσει να γίνει συγγραφέας. Αρχικά ασχολήθηκε με την κατηγορία του αστυνομικού, έχοντας γράψει συνολικά έξι μυθιστορήματα, τα οποία τον κατατάσσουν στους πιο καταξιωμένους Γάλλους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας.

Τέσσερα έργα εξ αυτών συνιστούν μια τετραλογία με ήρωα τον ντετέκτιβ Καμίγ Βεροβέν. Το πρώτο, Travail soigné (Ιρέν, Μίνωας, 2018), κυκλοφόρησε το 2006, ενώ το δεύτερο, Alex (Αλέξ, Μίνωας, 2015), γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία και μεταφράστηκε σε 33 γλώσσες. Ακολούθησαν τα Rosy & John και Sacrifices (Ανν, Μίνωας, 2017).

Η συνέχεια περιλαμβάνει την υπέροχη τοιχογραφία του Μεσοπολέμου με τον γενικό τίτλο «Τα παιδιά της καταστροφής», που ξεκινάει με το Καλή αντάμωση εκεί ψηλά (Μίνωας, 2014 – βραβείο Γκονκούρ), συνεχίζεται με Τα χρώματα της πυρκαγιάς (Μίνωας, 2019) και ολοκληρώνεται με τον Καθρέφτη των δεινών μας (Μίνωας, 2021).

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημα Τρεις μέρες, μια ζωή (2017). Το νέο μυθιστόρημα του συγγραφέα με τον τίτλο Le grand monde θα κυκλοφορήσει το 2023 από τις εκδόσεις Μίνωας.