PUBLI

Po’ Boys, 5 χρόνια μετά

Το εστιατόριο που κατόρθωσε να εκπαιδεύσει και να πείσει τους Αθηναίους ότι η αμερικάνικη κουζίνα είναι πολλά περισσότερα από το τρίπτυχο μπέργκερ-χοτ ντογκ-τηγανητό κοτόπουλο, επανέρχεται με ανανεωμένο μενού που τολμά να «βουτήξει» ακόμα πιο βαθιά στην πολιτισμική κουλτούρα του αμερικάνικου φαγητού.

Το Po’ Boys, 5 χρόνια μετά το άνοιγμά του συνεχίζει να πειραματίζεται, να εξελίσσεται και να δημιουργεί γαστρονομικές εμπειρίες. Όπως πολύ συχνά αναφέρει ο Βασίλης Σπόρος, ιδιοκτήτης και chef του Po’ Boys «Ο σκοπός μας από την αρχή ήταν να μυήσουμε τους καλεσμένους μας σε αυτό που κάνει την Αμερική χώρα μοναδική και δεν είναι άλλο από τη μίξη των διαφορετικών πολιτισμών η οποία αποτυπώνεται τέλεια στην κουζίνα της».

Στο νέο μενού, η νεορλεανέζικη επιρροή είναι πλέον πιο εμφανής από ποτέ. – Στις νέες προσθήκες, συναντάμε την καινούρια εκδοχή της φημισμένης Po’ Poys Πατατοσαλάτας που συνοδεύεται από burnt ends από pork belly κατευθείαν από το custom made smoker. Η πεμπτουσία της κουζίνας της Νέας Ορλεάνης, το Muffuletta sandwich, διάσημο έδεσμα στη γαλλική συνοικία της Λουιζινάνα, προστίθεται σε εκδοχή σαλάτας με μορταδέλα, παρμεζάνα, πράσινες ελιές, κουκουνάρι, τοματίνια και βασιλικό. Νέο πιάτο γίνεται η ναυαρχίδα των ορεκτικών: Hash Browns & Hot Links που συνδυάζει τραγανές πατατοκροκέτες, σιγοκαπνιστά λουκάνικα chorizo και κορεάτικη μαγιονέζα. Τo αγαπημένο πλέον Po’ Boys Ramen Βοwl επίσης μετατρέπεται σε ένα κλασσικό πιάτο της Ν. Ορλεάνης, το Ya-ka-mein. Το brisket είναι και πάλι πρωταγωνιστής σε μία εκδοχή που συνοδεύεται από noodles, μοσχαρίσιο ζωμό με σόγια και creole seasoning, γαρίδες, μελάτο αβγό, φρέσκο κρεμμύδι και baby καλαμπόκι.

Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν όλα τα διαφορετικά κρέατα του μενού κατευθείαν από το smoker, τα νέα είναι ευχάριστα: Για πρώτη φορά τo Po’ Boys sampler μεγαλώνει και περιλαμβάνει όλα τα είδη και κοπές κρεάτων – brisket, pork ribs, pulled pork, pork belly, λουκάνικο Andouille και το best-selling buttermilk fried chicken ενώ εκτός από τα κλασσικά συνοδευτικά, στις επιλογές πλέον προστίθεται και το περίφημο Po’ Boys Mac & Cheese.

Για τους λάτρεις του κρέατος ωστόσο, τα καλά νέα δε σταματούν εδώ. Η πλειοψηφία των κοπών στο ανανεωμένο μενού είναι ξηράς ωρίμανσης 3-4 εβδομάδων. Βασιλιάς, το καινούριο Porterhouse με ιδανική αναλογία φιλέτου και κόντρα φιλέτου ενώ το Flatiron επιστρέφει με τον γνωστό umami χαρακτήρα του. Από κοπές ξηράς ωρίμανσης 3+ εβδομάδων θα είναι και η καινούρια προσθήκη στην κατηγορία των burgers, το Steakhouse που συνδυάζεται με τραγανό prosciutto και παρμεζάνα σε αφράτο ψωμάκι brioche για να αναδείξει τα αρώματα και τη γεύση του κιμά. Στην ίδια κατηγορία προστίθεται και το Oklahoma Fried Onion Smashed Burger στο οποίο ο μοσχαρίσιος κιμάς και άφθονα λετποκομμένα λευκά κρεμμύδια μαγειρεύονται και καραμελώνουν ταυτόχρονα προσφέροντας ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα. Για τους πιο φανατικούς των classic American Diners, το Μorning Glory, ένα ιδιαίτερο burger με αφράτο ελληνικό λουκουμά αντί για ψωμάκι, δύο λεπτά μπιφτεκάκια, cheddar, bacon, τηγανητό αυγό και σιρόπι σφενδάμου, είναι το απόλυτο γευστικό ταξίδι στη..Νέα Υόρκη.

Η μηχανή παγωτού δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Στους μεγαλύτερους ανασύρει μνήμες από το παρελθόν και οι νεότεροι ενθουσιάζονται από την απαλή υφή του παγωτού μηχανής που πλέον συνοδεύει όλα τα γλυκά ή σερβίρεται σε χωνάκια με ευφάνταστα toppings.