PUBLI

Ποδοσφαιρικός Αγώνας μεταξύ της Ομάδας Ποδοσφαίρου του Deree –The American College of Greece και της Εθνικής Ομάδας Αστέγων

Την Πέμπτη 29/9/2016 πραγματοποιήθηκε ο ποδοσφαιρικός αγώνας  «Oμάδα Deree - Εθνική Ομάδα Αστέγων» ο οποίος διοργανώθηκε από τον οργανισμό ethelon σε συνεργασία με το Deree.

Την Πέμπτη 29/9/2016 πραγματοποιήθηκε ο ποδοσφαιρικός αγώνας  «Oμάδα Deree – Εθνική Ομάδα Αστέγων» ο οποίος διοργανώθηκε από τον οργανισμό ethelon σε συνεργασία με το Deree – The American College of Greece και το Περιοδικό Δρόμου «σχεδία». Σκοπός του αγώνα ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και η ενίσχυση του περιοδικού δρόμου «σχεδία».

Η Εθνική Ομάδα Αστέγων μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του Deree – The American College of Greece με λεωφορείο που προσέφερε το εκπαιδευτικό ίδρυμα. Πριν την έναρξη του αγώνα στις 17.00 οι αρχηγοί των δύο ομάδων αντάλλαξαν αναμνηστικά. Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 80 θεατές και το τελικό σκορ ήταν 9-2, αλλά κανέναν δεν ένοιαξε το τελικό αποτέλεσμα όσο η εμπειρία της συμμετοχής και  συνεργασίας των δύο ομάδων. Χαρακτηριστικά ο Κωσταπάνος Μιλιαρέσης, Γενικός Διευθυντής της ethelon, δήλωσε «Μέρες όπως η σημερινή δείχνουν ότι όταν εστιάζουμε στα κοινά –και όχι στις διαφορές- πόσο πολύ μπορούμε να προχωρήσουμε ως κοινωνία. Οι στιγμές συνεργασίας των δύο ομάδων και το ευ αγωνίζεσθαι κατά την διάρκεια του αγώνα, ήταν πολύ πιο σημαντικά από το τελικό σκορ. Γι’αυτό και η χαρά η δικιά μας και των παικτών όταν είδαμε τους φοιτητές και ανθρώπους του πανεπιστημίου, έως και τον ίδιο τον Πρόεδρο, να έχουν έρθει να παρακολουθήσουν τον αγώνα, δίνουν ακόμα μεγαλύτερη αξία στην όλη πρωτοβουλία. Και γι’αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους ανθρώπους του Αμερικανικού Κολεγίου της Ελλάδος που ήταν τόσο ανοιχτοί σε μία τέτοια συνεργασία και τη φιλοξενία τους.»

 

Μετά το τέλος του φιλικού αγώνα οι παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας του Deree ανέφεραν με έκπληξη πόσο όρεξη είχαν να παίξουν ποδόσφαιρο οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας Αστέγων παρά τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν καθημερινά.  Οι δύο ομάδες έδωσαν τα χέρια και θα ανανεώσουν το ραντεβού τους μέσα στη χρονιά με την ποδοσφαιρική ομάδα γυναικών.

Φυσικά αξίζει να αναφερθούν και μερικές πληροφορίες σχετικά με τις δύο ομάδες. Η ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων είναι μια κοινωνική πρωτοβουλία, με τον τίτλο «Γκολ στη Φτώχεια», που αξιοποιεί το άθλημα του ποδοσφαίρου για την ενεργοποίηση και κοινωνική (επαν)ένταξη συμπολιτών μας που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στις πιο ακραίες τους μορφές και υποστηρίζεται από το περιοδικό δρόμου «σχεδία». Τα μέλη της ελληνικής ομάδας αστέγων συμμετείχαν πέρυσι στο 14ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων στην Γλασκώβη όπου πέτυχαν τον στόχο τους να κερδίσουν για 3η φορά την πιο σπουδαία διάκριση του Πρωταθλήματος με το κύπελλο για το «Ευ Αγωνίζεσθαι».

Η ομάδα ποδοσφαίρου του Deree αποτελείται αποκλειστικά από εν ενεργεία φοιτητές του Deree οι οποίοι συμμετέχουν σε ένα 9μηνο πρόγραμμα με 2 προπονήσεις την εβδομάδα, δίνοντας 30 και πλέον αγώνες κάθε περίοδο. Η ομάδα συμμετέχει επί σειρά ετών στην Commercial Super League τερματίζοντας συνεχώς στις πρώτες θέσεις ενώ έχει κερδίσει και το κύπελλο τον Ιούνιο του 2016. Διακρίσεις και κατακτήσεις έχει πετύχει επίσης στο διεθνές τουρνουά που διοργανώνει το Γραφείο Αθλητισμού του Κολλεγίου κάθε Άνοιξη, καθώς και σε διεθνή τουρνουά που συμμετέχει κάθε έτος.

Με την ενέργεια αυτή το Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος θέλει έμπρακτα να υποστηρίξει το έργο της «σχεδίας» με το να προσφέρει την εμπειρία συμμετοχής στην Ποδοσφαιρική Ομάδα Αστέγων στις εγκαταστάσεις όπου προπονούνταν η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αλλά και με την αγορά περιοδικών για την οικονομική ενίσχυσή τους.

Ημέρα: Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου , Χώρος Διεξαγωγής: Γήπεδο ποδοσφαίρου Deree- The American College of Greece, Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή, 15342 , Ώρα: 17.00 – 18.45 .

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/1223631694368228/