FITNESS

Ring Fit Adventure: Το νέο παιχνίδι της Nintendo θα σε διασκεδάσει και θα σε γραμμώσει

Aν πίστευες ότι video games και σωματική άσκηση είναι δύο διαμετρικά αντίθετα πράγματα ίσως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.

Στην αρχή του κειμένου αυτού θα μιλήσω λίγο προσωπικά. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπάει τη γυμναστική και την έχει γενικά στη ζωή του. Ταυτόχρονα όμως είμαι και ένας άνθρωπος που βαριέται εύκολα και βαριέται ιδίως τη ρουτίνα που έχουν τα διάφορα προγράμματα γυμναστικής εκεί έξω. Τι συμπέρασμα βγαίνει από τα δύο τελευταία; Ναι, η γυμναστική είναι μέρος της ζωής μου. Θα ήθελα να είναι λίγο παραπάνω. Είμαι όμως σίγουρος ότι αυτό που ξεκίνησα ως κάτι προσωπικό είναι κάτι που και εσύ έχεις σκεφτεί. Τι καλά που θα ήταν να συνδυαζόταν η γυμναστική με τη διασκέδαση αλλά και τον λίγο ελεύθερο χρόνο. Η Nintendo έρχεται να δώσει μια απάντηση που μάλλον θα σε ενθουσιάσει πατώντας ακριβώς πάνω στην προηγούμενη ευχή.  Ακούει στο όνομα Ring Fit Adventure.

Τι είναι το Ring Fit Adventure; Είναι ένα παιχνίδι του Nintendo Switch το οποίο κάνει ακριβώς αυτό που είχαμε συνηθίσει να βάζουμε στα δύο άκρα. Συνδυάζει δηλαδή τα video games με τη σωματική άσκηση. Πολύ απλά μετατρέποντας τις κινήσεις που κάνετε στον πραγματικό σας κόσμο σε κινήσεις εντός του παιχνιδιού. Με αυτόν τον τρόπο σε βοηθάει να παίζεις πολύ περισσότερο χωρίς ενοχές ότι σπαταλάς τον χρόνο σου (αν έχεις τέλος πάντων τέτοιες ενοχές) αλλά, ταυτόχρονα, κάνει τη γυμναστική σου πιο διασκεδαστική αλλά και πιο εύκολη από ποτέ. Σκέψου πόσο διασκεδαστικό είναι να εξερευνάς έναν επεκτατικό κόσμο γεμάτο απειλητικούς εχθρούς τους οποίους πολεμάς χρησιμοποιώντας ασκήσεις γυμναστικής. Σίγουρα πιο διασκεδαστικό από το να μετράς σετ. Ας το παραδεχτούμε.

Δεν είναι όμως μόνο η διασκέδαση. Οι καραντίνες που περνάμε -και όλοι ελπίζουμε να τελειώσουν σύντομα- μας έμαθαν και κάποια πράγματα. Ας πούμε μας έμαθαν να μαγειρεύουμε ή να αξιοποιούμε τον ελεύθερο χρόνο σπίτι μας. Μας έμαθαν όμως και την αξία που μπορεί να έχει η γυμναστική από το σπίτι. Είτε αυτοτελώς είτε ως συμπλήρωμα του προγράμματος της γυμναστικής μας. Το Ring Fit Adventure έρχεται για να μετατρέψει τον χώρο μας στο προσωπικό μας γυμναστήριο. Χωρίς πολλές-πολλές προετοιμασίες. Αν ξέρουμε κάτι, είναι ότι όσο πιο εύκολη είναι η πρόσβαση στον χώρο γυμναστικής, τόσο μεγαλώνει και το κίνητρο μας. Το σαλόνι του σπιτιού σου είναι αρκετά κοντά, ώστε να σε τραβήξει από τον καναπέ. Ενώ υπάρχει ακόμα ένα πολύ βασικό προσόν του Ring Fit Adventure: Σου δίνει τη δυνατότητα να γυμναστείς μόνος/η σου ή και με παρέα. Αν μάλιστα έχεις και παιδιά είναι ένας πολύ καλός αλλά και παραγωγικός τρόπος να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί τους.

Καλά όλα αυτά αλλά θα μου πείτε πόσο πια να γυμναστείς με ένα video game. Εδώ μάλλον θα εντυπωσιαστείς. Αφενός γιατί θα βρες μια μεγάλη γκάμα διαφορετικών ασκήσεων που τελικά θα γυμνάσουν όλο το σώμα σου. Στη λειτουργία Adventure καλείσαι να νικήσεις τους εχθρούς με επιθέσεις που βασίζονται σε πάνω από 40 πραγματικές ασκήσεις, καθώς διασχίζεις πάνω από 100 επίπεδα σε περισσότερους από 20 κόσμους. Αφετέρου γιατί μπορείς να επιλέξεις εσύ σε ποιο είδος άσκησης θα επικεντρωθεί το παιχνίδι ανάλογα με τους στόχους που έχεις βάλει. Μπορείς επίσης να επιλέξεις και επίπεδα δυσκολίας ανάλογα με τη φυσική σου κατάσταση. Σίγουρα έκτος από τη διασκέδαση θα βρεις συναρπαστικό το κίνητρο που σου δίνει το παιχνίδι να γίνεσαι καλύτερος.

Τι προσφέρει λοιπόν το Ring Fit Adventure; Είναι ένα παιχνίδι που έρχεται να σπάσει την προκατάληψη που λέει ότι τα video game συνδέονται με την καθιστική ζωή. Αλλά και την άλλη προκατάληψη που λέει ότι η γυμναστική είναι κάτι που γίνεται βαριεστημένα απλά και μόνο για τα αποτελέσματά που φέρνει. Κι όμως. Κάποιες φορές ο σκύλος είναι χορτάτος και η πίτα σου είναι εκεί χωρίς να την έχει πειράξει κανείς. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να νιώθεις το σώμα σου να έχει κινητοποιηθεί και εσύ να μην έχεις καταλάβει καν πώς πέρασε η ώρα. Αυτός είναι ένας τρόπος να το πετύχεις.