PUBLI

Samsung NX mini

Η νέα στιλάτη SMART Camera για μοναδικές λήψεις με απόλυτη ευκρίνεια

Η νέα Samsung NX mini είναι η πιο λεπτή και ελαφριά φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς*.  Ο κομψός σχεδιασμός της, σε συνδυασμό με τη μοναδικής ποιότητας εικόνα, καθιστούν τη SMART φωτογραφική μηχανή NX mini την ιδανική φορητή συσκευή για να απαθανατίζεις τις αγαπημένες σου στιγμές με υψηλή ευκρίνεια. Με δυνατότητες συνδεσιμότητας NFC και Wi-Fi, οι χρήστες μπορούν να τραβήξουν υπέροχες φωτογραφίες, τις οποίες μοιράζονται εύκολα και άμεσα με τους φίλους τους.

Η NX mini είναι η πιο λεπτή και ελαφριά φωτογραφική μηχανή παγκοσμίως, αποτελώντας τον ιδανικό σύντροφο για να απαθανατίζεις την οποιαδήποτε στιγμή εν κινήσει. Με βάρος 158 γρ. (το σώμα της μηχανής) και με τον ιδιαίτερα λεπτό σχεδιασμό της (22,5 mm), μπορεί κανείς εύκολα να έχει μαζί του τη NX mini, χωρίς όμως το μέγεθός της να περιορίζει την ποιότητά που αποζητά ακόμα και ο πιο απαιτητικός φωτογράφος. Η φωτογραφική μηχανή διαθέτει premium μεταλλικό σώμα με πολυτελές δερμάτινο τελείωμα, και σε συνδυασμό με πέντε διαφορετικές χρωματικές επιλογές (άσπρο, ροζ, βεραμάν, καφέ και μαύρο), οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν εκείνη που ταιριάζει περισσότερο στο στιλ τους.

Η λέξη ‘selfie’ προστέθηκε στα λεξικά και στο λεξιλόγιο μας τα τελευταία χρόνια. Η νέα τάση θέλει τους χρήστες να φωτογραφίζουν, στην ίδια λογική, τον εαυτό τους και 2 ή και παραπάνω φίλους τους. Έτσι γεννήθηκε το ‘wefie’. Η NX mini διαθέτει πλήθος λειτουργιών που επιτρέπουν στους χρήστες να απολαύσουν τις νέες τάσεις. Η NX mini διαθέτει οθόνη αφής 3 ιντσών που μπορεί να αναστραφεί 180 μοίρες. Με τον ιδιαίτερο λεπτό 9mm ευρυγώνιο φακό της, η NX mini μπορεί να απαθανατίσει ομαδικές φωτογραφίες σε απόσταση «χεριού», ώστε οι χρήστες να μπορούν να είναι πάντα μαζί με τους φίλους τους στις φωτογραφίες.

Επιπλέον η νέα λειτουργία Wink shot δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να τραβήξει φωτογραφία, χωρίς να χρειάζεται να πατήσει το κουμπί. Μόνο με ένα νεύμα, η φωτογραφική μηχανή τραβάει τη φωτογραφία αυτόματα.

Παρά το μικρό της μέγεθος, η NX mini διαθέτει μοναδικές δυνατότητες. Ο αισθητήρας 20,5MP BSI CMOS, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες για μοναδικές λήψεις με απόλυτη ευκρίνεια. Με τη μεγαλύτερη ανάλυση στην κατηγορία της, οι φωτογραφίες της NX mini διαθέτουν απίστευτα χρώματα.

Η λειτουργία 6fps Continuous Shot προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα για λήψη συνεχόμενων φωτογραφιών για να μην χαθεί οποιαδήποτε στιγμή. Η ταχύτητα κλείστρου 1/16000 του δευτερολέπτου μπορεί να αιχμαλωτίσει κινούμενες σκηνές με απόλυτη λεπτομέρεια και εικόνα που δεν θολώνει.

Μοιραστείτε τις αναμνήσεις σας άμεσα και γρήγορα

Όπως όλες οι SMART κάμερες της Samsung που κυκλοφόρησαν το 2014, η NX mini διαθέτει βελτιωμένες λειτουργίες Wi-Fi και NFC μέσω των οποίων οι χρήστες μπορούν πολύ εύκολα να μοιραστούν τις φωτογραφίες τους με αγαπημένα πρόσωπα. Η λειτουργία ‘Tag & Go’, που είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στα μοντέλα της Samsung, προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα να συνδέσει την NX mini με συσκευές που διαθέτουν NFC, όπως smartphones και tablets, απλά ακουμπώντας τη μία συσκευή στην άλλη. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν:

Να επιλέξουν και να μεταφέρουν τις φωτογραφίες τους στη συνδεδεμένη συσκευή μέσω του Mobile Link,

Να στείλουν φωτογραφίες μέχρι και σε τέσσερις συσκευές μέσω του Group Share, περιορίζοντας το χρόνο που χρειάζεται και την επανάληψη των ίδιων βημάτων για κάθε συσκευή ξεχωριστά,

Να διαχειριστούν την NX mini μέσω του smartphone τους, αξιοποιώντας το Remote View Finder Pro,

Η λειτουργία Baby monitor, δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να παρακολουθούν το μωρό τους, καθώς όταν η συσκευή ανιχνεύσει ήχο, το συνδεδεμένο smartphone ενεργοποιείται μέσω μίας εφαρμογής και τους ειδοποιεί.

Επιπρόσθετα, η NX mini διαθέτει επιλογές για επιπλέον μνήμη, καθώς οι φωτογραφίες μπορούν να ανέβουν απευθείας από τη φωτογραφική μηχανή στο cloud. Οι χρήστες μπορούν επίσης να ανεβάσουν φωτογραφίες στο Dropbox ή/ και στο Flickr. Το Dropbox προσφέρει 2GB δωρεάν για κάθε νέο χρήστη, αλλά και πρόσβαση από οποιαδήποτε σχεδόν συσκευή, ενώ με το Flickr οι χρήστες μπορούν να αναρτήσουν φωτογραφίες μέχρι και 1TB. Με τις δυνατότητες αποθήκευσης και αποστολής ενσωματωμένες στην NX mini, είναι πλέον πιο εύκολο από ποτέ να αποθηκεύσεις και να μοιραστείς όμορφες φωτογραφίες.

Ειδικοί NX-M φακοί για την NX mini

Η Samsung παρουσίασε τρεις NX mini φακους (NX-M) που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την NX mini, προσφέροντας πολλές επιλογές για να καλύψει πλήρως τις διαφορετικές ανάγκες των χρηστών.

Ο φακός NX-M 9mm F3.5 ED διαθέτει έναν ιδιαίτερα λεπτό σχεδιασμό και η ευρεία γωνία του τον καθιστά την ιδανική επιλογή για φωτογράφιση τοπίων και selfies.

Ο NX-M 9-27mm F3.5-5.6 ED OIS είναι ένας φακός micro-compact zoom με κομψό σχεδιασμό, αρκετά μικρός για να χωράει άνετα σε τσέπες ή τσάντες. Ο φακός αυτός προσφέρει τη δυνατότητα για λήψη ευρυγώνιων φωτογραφιών μέχρι και λήψεις τηλεφακού, με οπτική σταθεροποίηση εικόνας για άριστα αποτελέσματα.

Με τον φακό NX-M 17mm F1.8 OIS, οι φωτογράφοι μπορούν να δημιουργήσουν ένα αποτέλεσμα που προσφέρει απόλυτη λεπτομέρεια στην απεικόνιση του κυρίως θέματος της φωτογραφίας, δίνοντας τη δυνατότητα να είναι θολά τα υπόλοιπα αντικείμενα.

Οι χρήστες της NX mini θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν 15 φακούς της NX με την προσθήκη του ειδικού αντάπτορα σε Mount NX-M (ED-MA4NXM). Οι φακοί αυτοί πωλούνται χωριστά.

Η NX mini θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά από τις αρχές Απριλίου.

* Η πιο λεπτή και ελαφριά κάμερα με εναλλάξιμους φακούς, σύμφωνα με έρευνα της Samsung το Μάρτιο του 2014.